CURS DE CAPACITACIÓ PER AL PERSONAL QUE TREBALLA AMB BESTIAR BOVINO
Descripció
CURS DE CAPACITACIÓ PER AL PERSONAL QUE TREBALLA AMB BESTIAR BOVINO – 250515BOV
Inici: 15-05-2025
Final: 04-06-2025
Modalitat: TELEFORMACIÓ
Horari: Teleformació
Lloc: Formació en línia
Núm. hores: 20
Places disponibles: 16
Preu: 140,00 €
Dirigit a:
Dirigit preferentment a treballadors d'explotacions ramaderes, aturats del sector ia les persones que es vulguin incorporar a aquesta activitat.
Objectius:
Complir amb el requisit del Reial decret 1053/2022, de 27 de desembre, de garantir que totes les persones que treballen amb bestiar boví tinguin una formació adequada i suficient i adquirir les competències bàsiques necessàries per iniciar o consolidar una carrera professional al sector. Obtenir el certificat del Govern dAragó.
Contingut:
1. Característiques de la producció bovina: a) Morfologia i fisiologia del bestiar boví. b) Alimentació i sistemes dallotjament. c) Comportament animal i hàbit dels bovins. 2. Sanitat animal, higiene i bioseguretat: a) Bioseguretat en explotacions de bestiar boví i bones pràctiques d'higiene. b) Actuacions en la prevenció de malalties animals i zoonosis. c) Inspecció i observació danimals malalts. d) Reconeixement dels símptomes/síndromes associats a les malalties de declaració obligatòria. Vigilància passiva i obligacions de comunicació a les autoritats competents. e) Mesures de lluita contra malalties animals. f) Interacció entre salut animal i humana. g) Interacció amb el benestar animal. h) Resistència als tractaments, inclosa la resistència antimicrobiana i les seues conseqüències.
3. Maneig: a) Maneig en el període postcobriment. b) Maneig en el prepart, part i puerperi. c) Maneig del deslletament. d) Maneig de la fase d'esquer. e) Maneig durant la munyida. 4. Gestió ambiental i lluita contra el canvi climàtic de les explotacions. a) Emmagatzematge de fems. b) Gestió de fems. c) Gestió de compostos nitrogenats. d) Gestió d'emissions, sorolls i olors. e) Consum daigua i energia. 5. Registre dinformació i documentació. 6. Normativa vigent a nivell europeu, nacional, autonòmic i local relacionada.