Ir o contido principal

CURSO DE FORMACIÓN PARA PERSOAL QUE TRABALLA CON GANDO GADO

Data de Inicio: 15/05/2025
Data de finalización: 04/06/2025
Modalidade: En liña

Descrición

Curso de formación para persoal que traballa con gando vacún – 250515BOV

Comezo: 15-05-2025

Final: 04-06-2025

Modalidade: FORMACIÓN A DISTANCIA

Horario: Formación en liña

Lugar: Formación en liña

Número de horas: 20

Prazas dispoñibles: 16

Prezo: 140,00 €

Rexístrate agora

Dirixido a:

Dirixido principalmente a traballadores de explotacións gandeiras, traballadores desempregados do sector e persoas que desexen incorporarse a esta actividade.

Obxectivos:

Cumprir co requisito do Real Decreto 1053/2022, do 27 de decembro, para garantir que todas as persoas que traballan con gando vacún teñan unha formación axeitada e suficiente e adquiran as competencias básicas necesarias para iniciar ou consolidar unha carreira profesional no sector. Obter o certificado do Goberno de Aragón.

Contido:

1. Características da produción bovina: a) Morfoloxía e fisioloxía do gando vacún. b) Sistemas de alimentación e vivenda. c) Comportamento e hábitos animais do gando. 2. Sanidade, hixiene e bioseguridade animal: a) Bioseguridade nas explotacións gandeiras e boas prácticas de hixiene. b) Accións para previr enfermidades animais e zoonoses. c) Inspección e observación de animais enfermos. d) Recoñecemento de síntomas/síndromes asociados a enfermidades de declaración obrigatoria. Obrigas de vixilancia pasiva e de presentación de informes ás autoridades competentes. e) Medidas para combater as enfermidades dos animais. f) Interacción entre a saúde animal e a humana. g) Interacción co benestar animal. h) Resistencia aos tratamentos, incluída a resistencia antimicrobiana e as súas consecuencias.

3. Xestión: a) Xestión no período posterior á cobertura. b) Manexo no período preparto, parto e posparto. c) Xestión do destete. d) Xestión da fase de posta da isca. e) Manexo durante a muxidura. 4. Xestión ambiental e loita contra o cambio climático nas explotacións agrícolas. a) Almacenamento de esterco. b) Xestión do esterco. c) Xestión de compostos nitroxenados. d) Xestión de emisións, ruído e olores. e) Consumo de auga e enerxía. 5. Rexistro de información e documentación. 6. Normativa vixente a nivel europeo, nacional, rexional e local relacionada con isto.

Próximos Cursos