CURS DE CAPACITACIÓ PER AL PERSONAL DE GRANJA AVÍCOLA
Start date:
06/06/2025
Data de finalització:
26/06/2025
Descripció
Dirigit a:
Treballadors de granges avícoles.
Objectius:
Complir amb el requisit del Reial decret 637/2021, de 27 de juliol, de garantir que totes les persones que treballen amb les aus tinguin una formació adequada i suficient i adquirir les competències bàsiques necessàries per iniciar o consolidar una carrera professional al sector.
Contingut:
PROGRAMA DEL CURS
1. Característiques de la producció avícola:
- a) Característiques generals de les aus i les principals espècies avícoles d'interès productiu.
- b) Morfologia i fisiologia del bestiar avícola.
- c) Alimentació i sistemes dallotjament. Necessitats dels animals.
2. Maneig:
- a) Principals tècniques de maneig en pollastres d'engreixament (fase de cria, recria i producció).
- b) Principals tècniques de maneig en gallines ponedores.
- c) Principals tècniques de maneig en gallines reproductores, de recria i adultes.
- d) Principals tècniques de maneig en altres espècies.
- e) Maneig dels ous (recollida, classificació i comercialització).
3. Sanitat animal, higiene i bioseguretat:
- a) Higiene i bioseguretat en explotacions avícoles i específicament en explotacions amb accés a l'aire lliure.
- b) Actuacions en la prevenció i el control de malalties animals.
- c) Inspecció i observació danimals malalts.
- d) Reconeixement dels símptomes/síndromes associats a les malalties de declaració obligatòria.
- e) Interacció entre salut animal, benestar dels animals i salut humana.
- f) Resistència als tractaments, inclosa la resistència antimicrobiana i les seues conseqüències.
4. Benestar animal:
- a) Comportament animal: diferències entre les diferents espècies avícoles.
- b) Matança d'emergència.
5. Gestió ambiental i lluita contra el canvi climàtic de les explotacions:
- a) Emmagatzematge de fems.
- b) Gestió de fems.
- c) Gestió dels residus, generats a l'explotació ramadera, perillosos i no perillosos, incloent-hi la gestió de residus veterinaris i residus de pinsos medicamentosos.
- d) Gestió d'emissions, sorolls i olors.
- e) Consum daigua i energia.
6. Registre d'informació i documentació que s'han de mantenir a l'explotació.
7. Normativa vigent a nivell europeu, nacional, autonòmic i local relacionada.