Skip to main content

CURS DE CAPACITACIÓ PER AL PERSONAL DE GRANJA AVÍCOLA

Start date: 06/06/2025
Data de finalització: 26/06/2025
Modalitat: En línia

Descripció

Dirigit a:

Treballadors de granges avícoles.

Objectius:

Complir amb el requisit del Reial decret 637/2021, de 27 de juliol, de garantir que totes les persones que treballen amb les aus tinguin una formació adequada i suficient i adquirir les competències bàsiques necessàries per iniciar o consolidar una carrera professional al sector.

Contingut:

PROGRAMA DEL CURS

1. Característiques de la producció avícola:

  • a) Característiques generals de les aus i les principals espècies avícoles d'interès productiu.
  • b) Morfologia i fisiologia del bestiar avícola.
  • c) Alimentació i sistemes dallotjament. Necessitats dels animals.

2. Maneig:

  • a) Principals tècniques de maneig en pollastres d'engreixament (fase de cria, recria i producció).
  • b) Principals tècniques de maneig en gallines ponedores.
  • c) Principals tècniques de maneig en gallines reproductores, de recria i adultes.
  • d) Principals tècniques de maneig en altres espècies.
  • e) Maneig dels ous (recollida, classificació i comercialització).

3. Sanitat animal, higiene i bioseguretat:

  • a) Higiene i bioseguretat en explotacions avícoles i específicament en explotacions amb accés a l'aire lliure.
  • b) Actuacions en la prevenció i el control de malalties animals.
  • c) Inspecció i observació danimals malalts.
  • d) Reconeixement dels símptomes/síndromes associats a les malalties de declaració obligatòria.
  • e) Interacció entre salut animal, benestar dels animals i salut humana.
  • f) Resistència als tractaments, inclosa la resistència antimicrobiana i les seues conseqüències.

4. Benestar animal:

  • a) Comportament animal: diferències entre les diferents espècies avícoles.
  • b) Matança d'emergència.

5. Gestió ambiental i lluita contra el canvi climàtic de les explotacions:

  • a) Emmagatzematge de fems.
  • b) Gestió de fems.
  • c) Gestió dels residus, generats a l'explotació ramadera, perillosos i no perillosos, incloent-hi la gestió de residus veterinaris i residus de pinsos medicamentosos.
  • d) Gestió d'emissions, sorolls i olors.
  • e) Consum daigua i energia.

6. Registre d'informació i documentació que s'han de mantenir a l'explotació.

7. Normativa vigent a nivell europeu, nacional, autonòmic i local relacionada.

Pròxims Cursos