Ir o contido principal

CURSO DE FORMACIÓN PARA PERSOAL DE GRANXAS AVICULTURAIS

Data de Inicio: 06/06/2025
Data de finalización: 26/06/2025
Modalidade: En liña

Descrición

Dirixido a:

Traballadores de granxas avícolas.

Obxectivos:

Cumprir co requisito do Real Decreto 637/2021, do 27 de xullo, para garantir que todas as persoas que traballan con aves teñan unha formación axeitada e suficiente e adquiran as competencias básicas necesarias para iniciar ou consolidar unha carreira profesional no sector.

Contido:

PROGRAMA DO CURSO

1. Características da produción avícola:

  • a) Características xerais das aves e das principais especies avícolas de interese produtivo.
  • b) Morfoloxía e fisioloxía das aves de curral.
  • c) Sistemas de alimentación e vivenda. Necesidades dos animais.

2. Manexo:

  • a) Principais técnicas de manexo en polos de engorde (fases de cría, crianza e produción).
  • b) Principais técnicas de manexo en galiñas poñedoras.
  • c) Principais técnicas de manexo en galiñas de cría, recría e adultas.
  • d) Principais técnicas de xestión noutras especies.
  • e) Manipulación de ovos (recollida, clasificación e comercialización).

3. Sanidade, hixiene e bioseguridade animal:

  • a) Hixiene e bioseguridade en explotacións avícolas e especificamente en explotacións con acceso ao exterior.
  • b) Accións na prevención e control de enfermidades animais.
  • c) Inspección e observación de animais enfermos.
  • d) Recoñecemento de síntomas/síndromes asociados a enfermidades de declaración obrigatoria.
  • e) Interacción entre a saúde animal, o benestar animal e a saúde humana.
  • f) Resistencia aos tratamentos, incluída a resistencia antimicrobiana e as súas consecuencias.

4. Benestar animal:

  • a) Comportamento animal: diferenzas entre as distintas especies de aves de curral.
  • b) Sacrificio de emerxencia.

5. Xestión ambiental e loita contra o cambio climático nas explotacións agrícolas:

  • a) Almacenamento de esterco.
  • b) Xestión do esterco.
  • c) Xestión dos residuos xerados nas explotacións gandeiras, tanto perigosos como non perigosos, incluída a xestión de residuos veterinarios e residuos de pensos medicados.
  • d) Xestión de emisións, ruído e olores.
  • e) Consumo de auga e enerxía.

6. Rexistro da información e documentación que debe gardarse na explotación.

7. Normativa vixente a nivel europeo, nacional, rexional e local relacionada con isto.

Próximos Cursos