CURSO DE FORMACIÓN PARA PERSOAL DE GRANXAS AVICULTURAIS
Data de Inicio:
06/06/2025
Data de finalización:
26/06/2025
Descrición
Dirixido a:
Traballadores de granxas avícolas.
Obxectivos:
Cumprir co requisito do Real Decreto 637/2021, do 27 de xullo, para garantir que todas as persoas que traballan con aves teñan unha formación axeitada e suficiente e adquiran as competencias básicas necesarias para iniciar ou consolidar unha carreira profesional no sector.
Contido:
PROGRAMA DO CURSO
1. Características da produción avícola:
- a) Características xerais das aves e das principais especies avícolas de interese produtivo.
- b) Morfoloxía e fisioloxía das aves de curral.
- c) Sistemas de alimentación e vivenda. Necesidades dos animais.
2. Manexo:
- a) Principais técnicas de manexo en polos de engorde (fases de cría, crianza e produción).
- b) Principais técnicas de manexo en galiñas poñedoras.
- c) Principais técnicas de manexo en galiñas de cría, recría e adultas.
- d) Principais técnicas de xestión noutras especies.
- e) Manipulación de ovos (recollida, clasificación e comercialización).
3. Sanidade, hixiene e bioseguridade animal:
- a) Hixiene e bioseguridade en explotacións avícolas e especificamente en explotacións con acceso ao exterior.
- b) Accións na prevención e control de enfermidades animais.
- c) Inspección e observación de animais enfermos.
- d) Recoñecemento de síntomas/síndromes asociados a enfermidades de declaración obrigatoria.
- e) Interacción entre a saúde animal, o benestar animal e a saúde humana.
- f) Resistencia aos tratamentos, incluída a resistencia antimicrobiana e as súas consecuencias.
4. Benestar animal:
- a) Comportamento animal: diferenzas entre as distintas especies de aves de curral.
- b) Sacrificio de emerxencia.
5. Xestión ambiental e loita contra o cambio climático nas explotacións agrícolas:
- a) Almacenamento de esterco.
- b) Xestión do esterco.
- c) Xestión dos residuos xerados nas explotacións gandeiras, tanto perigosos como non perigosos, incluída a xestión de residuos veterinarios e residuos de pensos medicados.
- d) Xestión de emisións, ruído e olores.
- e) Consumo de auga e enerxía.
6. Rexistro da información e documentación que debe gardarse na explotación.
7. Normativa vixente a nivel europeo, nacional, rexional e local relacionada con isto.