
Proxecto Horizon Europe Redysign: procesos eficientes en canto a recursos para a produción e circularización de envases intelixentes, reciclables e innovadores para carne fresca a partir de madeira.
- Tipo Proxecto
- Estado Firmado
- Execución 2023 -2027
- Orzamento asignado 4.431.810,25 €
- Ámbito Europeo
- Fonte principal de financiamento Horizonte Europa 2021-2027
- Páxina web do proxecto Proyecto REDYSIGN
O desenvolvemento e a implementación de diversas tecnoloxías innovadoras centradas no uso eficiente da enerxía, a auga e os produtos químicos. Un produto multimaterial complexo e omnipresente, os envases de carne fresca que consomen millóns de persoas diariamente serán redeseñados fundamentalmente para ser totalmente de base biolóxica, intelixentes e reciclables nas plantas de reciclaxe de papel convencionais.
Introduciranse varias innovacións nas etapas de reciclaxe existentes, ambas destinadas a aumentar a eficiencia global do proceso: incorporación de marcadores de identificación específicos para permitir a clasificación precisa dos produtos biocontaminados, tratamentos de oxidación avanzados para higienizar e reducir o consumo de enerxía do proceso e revalorización quimioenzimática das fraccións recalcitrantes.
Grazas ao desenvolvemento e á implementación de varias tecnoloxías innovadoras que se centran fortemente no uso eficiente da enerxía, a auga e os produtos químicos, un produto multimaterial complexo e omnipresente (os envases de carne fresca que consomen millóns de persoas todos os días) será completamente redeseñado para ser totalmente de base biolóxica, intelixente e reciclable nas fábricas de reciclaxe de papel convencionais.
Para acadar un obxectivo tan notable, cada produto intermedio contido neste produto complexo (é dicir, a bandexa, o revestimento de barreira, a almofada absorbente e a película transparente) estará feito case exclusivamente de compoñentes de madeira (fibras, micronanofibras, lignina e azucres, que foron modificados química ou encimaticamente) e integrarase con dous sensores de calidade alimentaria (podremia e cadea de frío).
Finalmente, introduciranse varias innovacións nas etapas de reciclaxe existentes, ambas destinadas a aumentar a eficiencia xeral do proceso: a incorporación de marcadores de identificación específicos para permitir unha clasificación precisa dos produtos biocontaminados, tratamentos de oxidación avanzados para higienizar e reducir o consumo de enerxía do proceso e a revalorización quimioenzimática das fraccións recalcitrantes.
- FUNDACION TECNALIA RESEARCH & INNOVATION (TECNALIA)