Ir o contido principal

Proxecto Erasmus+: proxecto ambiental sobre agricultura sostible e cociña saudable baseada en produtos ecolóxicos

  • Tipo Proxecto
  • Estado Cheo
  • Execución 2014 -2016
  • Orzamento asignado 48.240,00 €
  • Ámbito Europeo
  • Comunidade Autónoma Andalucía
  • Fonte principal de financiamento Erasmus+
Descrición

O noso proxecto lévase a cabo nun momento no que a xente non é socialmente consciente da grave situación do noso medio ambiente. Vemos todos os días como as empresas verten contaminación, augas residuais, residuos tóxicos e lixo. A contaminación chegou a límites inaceptables. Está claro que a maioría da xente non respecta a Natureza. Ademais, esta situación é prexudicial para o benestar humano. A contaminación atópase no solo, na auga e no aire. Afecta os alimentos que comemos e o aire que respiramos. Os pesticidas contaminan as froitas e as verduras. Os residuos tóxicos e radioactivos contaminan os peixes. A atmosfera está contaminada por gases velenosos e nós respirámolos. A conclusión é que esta situación está a prexudicar o noso planeta e a nosa saúde. Isto é bastante dramático e, ao parecer, as medidas tomadas para mellorar os danos causados polos humanos á Natureza aínda non son suficientes.

Descrición das actividades

Viaxes a lugares ambientais de interese, visitas a granxas ecolóxicas, piscifactorías, restaurantes que empregan produtos respectuosos co medio ambiente, lugares onde os políticos se reúnen para entrevistas

Obxectivos
  • Traballar na maneira máis axeitada de informar o noso alumnado sobre a grave situación do noso medio ambiente e ensinarlles algunhas normas para evitar o desastre que podería ocorrer se non respectamos a natureza.
  • Animar ao noso alumnado a consumir produtos saudables e ecolóxicos.
  • Educar á xente o máximo posible sobre o coidado do medio ambiente.
  • Permitir que o noso alumnado aprenda a respectar o medio ambiente e a natureza.
  • Ensinar aos estudantes a usar técnicas audiovisuais.
  • A través das tecnoloxías audiovisuais, difundiremos este coñecemento na maior medida posible.
Resultados
  • Unha wiki ou páxina web que inclúa todas as actividades realizadas/por realizar por todos os países participantes.
  • Un logotipo para o proxecto.
  • Produción e exposición de: Varias presentacións de PowerPoint. Varias receitas en vídeo elaboradas en cada país anfitrión. Varias entrevistas realizadas en cada país de acollida. Varios anuncios que promocionan produtos ecolóxicos. Exposición de fotos tomadas durante as reunións.
  • Actas (informe de cada reunión).
Información de contacto
  • Coordinador/a nome da entidade: IES Veiga de Mar  
  • Enderezo postal: Finca la Granja s/n, 29670 San Pedro de Alcántara
  • Teléfono: 951270509
Coordinadores
  • I.E.S. Vega De Mar
Colaboradores
  • Instituto Mezeray
  • Escuela Técnica de Ciencias Naturales Split
  • Instituto Francés Sainte Pulcherie