Skip to main content

Erasmus+ Proiektua: Nekazaritza jasangarriari eta produktu ekologikoetan oinarritutako sukaldaritza osasungarriari buruzko ingurumen-proiektua

  • Mota Proiektua
  • Egoera Bete
  • Exekuzioa 2014 -2016
  • Esleitutako Aurrekontua 48.240,00 €
  • Eremua Europeo
  • Autonomia-erkidegoa Andalucía
  • Finantza-iturri nagusia Erasmus+
Azalpena

Gure proiektua gure ingurumenaren egoera larriaz jendeak ez duen kontzientzia sozialik gizarte mailan egiten ari da. Egunero ikusten dugu nola isurtzen dituzten enpresek kutsadura, hondakin-urak, hondakin toxikoak eta zaborra. Kutsadurak onartezinak diren mugak gainditu ditu. Argi dago jende gehienak ez duela Natura errespetatzen. Gainera, egoera honek kaltegarria da gizakien ongizaterako. Kutsadura lurzoruan, uretan eta airean dago. Jaten dugun janarian eta arnasten dugun airean eragina du. Pestizidek barazkiak eta frutak kutsatzen dituzte. Hondakin toxiko eta erradioaktiboek arrainak kutsatzen dituzte. Atmosfera gas toxikoek kutsatuta dago eta arnasten ditugu. Kontua da egoera honek gure planeta eta gure osasuna kaltetzen ari dela. Hau nahiko dramatikoa da, eta, antza denez, gizakiek Naturari eragindako kaltea hobetzeko hartutako neurriak ez dira nahikoak oraindik.

Jardueren deskribapena

Ingurumen-gune interesgarrietara bidaiak, baserri ekologikoetara, arrain-haztegietara, produktu ekologikoak erabiltzen dituzten jatetxeetara bisitak, politikariak elkarrizketetarako biltzen diren lekuetara

Helburuak
  • Gure ikasleei gure ingurumenaren egoera larriaz jakinarazteko modurik egokiena landu eta natura errespetatzen ez badugu gerta daitekeen hondamendia saihesteko arau batzuk irakatsi.
  • Gure ikasleak produktu osasungarriak eta ekologikoak kontsumitzera bultzatu.
  • Ingurumena zaintzeko ahalik eta gehien hezi jendea.
  • Utzi gure ikasleei ingurumena eta natura errespetatzen ikasten.
  • Ikasleei ikus-entzunezko teknikak erabiltzen irakatsi.
  • Ikus-entzunezko teknologien bidez, ezagutza hori ahalik eta gehien zabalduko dugu.
Results
  • Parte hartzen duten herrialde guztiek egindako/egin beharreko jarduera guztiak biltzen dituen wiki edo web orri bat.
  • Proiektuarentzako logotipo bat.
  • PowerPoint aurkezpenen ekoizpena eta erakustaldia: Hainbat PowerPoint aurkezpen. Hainbat bideo-errezeta herrialde bakoitzean egindakoak. Hainbat elkarrizketa egin dira harrera-herrialde bakoitzean. Produktu ekologikoak sustatzen dituzten hainbat iragarki. Bileretan zehar ateratako argazkien erakusketa.
  • Aktak (bilera bakoitzaren txostena).
Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailea/entitatearen izena: IES Vega de Mar  
  • Posta helbidea: Finca la Granja z/g, 29670 San Pedro de Alcántara
  • Telefonoa: 951270509
Koordinatzaileak
  • I.E.S. Vega De Mar
Kolaboratzaileak
  • Instituto Mezeray
  • Escuela Técnica de Ciencias Naturales Split
  • Instituto Francés Sainte Pulcherie