Ir o contido principal

Proxecto AgriConCiencia da Fundación Biodiversidade: Demostración de mellores prácticas agrícolas baseadas en evidencias científicas para mitigar o impacto do sector no Mar Menor

Descrición

O proxecto promove a gobernanza entre o sector agrícola, os xestores de explotacións agrícolas e o sector científico e técnico mediante a coinnovación de boas prácticas agrícolas (plantación de sebes, xestión de poda, rotación de cultivos, etc.) para mitigar os impactos da intensificación agrícola.

  • Tamén avaliará estas prácticas e implementaráas en máis de 600 hectáreas de cultivos cítricos, hortícolas e de secaño, ao tempo que promoverá os empregos verdes e os novos modelos de negocio.
Descrición das actividades
  • Coinnovación para o deseño e a implementación de mellores prácticas agrícolas e solucións baseadas na natureza en 604 hectáreas de cultivos cítricos, hortícolas e de secaño.
  • Probas piloto baseadas na xestión do solo, implementación de elementos e cubertas vexetais, rotación e diversificación de cultivos, restauración en terreos secos e xestión da fauna silvestre.
  • Análise de custo-eficacia das prácticas agrícolas baixo unha caracterización técnica, económica e ambiental e a creación de novos modelos de negocio cunha perspectiva de xénero.
  • Transferencia de resultados e formación a outras partes interesadas para replicar as prácticas agrícolas que resulten máis eficaces e mellor acollidas polo sector.
Obxectivos

Mitigar os efectos da intensificación agrícola convencional na rexión do Campo de Cartagena co fin de establecer un equilibrio sostible entre a actividade agrícola e a preservación do Mar Menor.

Os seus obxectivos específicos inclúen:

  • Definir o modelo de gobernanza entre os sectores agrícola e científico. Identificar, avaliar e implementar prácticas agrícolas que restauren a funcionalidade do solo mediante a redución do uso de fertilizantes e a limitación da erosión e a escorrentía do solo, a mellora dos servizos ecosistémicos e a redución do uso de pesticidas.
  • Promover a creación de empregos verdes, o fortalecemento das capacidades, o desenvolvemento de novos modelos de negocio e a difusión e transferencia de coñecementos.
Beneficiarios
  • Asociación Interprofesional de Limón y Pomelo (AILIMPO)