Skip to main content

Projecte Fundació Biodiversitat AdapFrutCC: Adaptació de varietats de fruita a l'augment de temperatures durant l'hivern per reduir l'impacte del canvi climàtic en la producció de fruita

Descripció

Aquest projecte planteja estudiar l'adaptació de diferents espècies i varietats de fruites de diferents necessitats de fred en tres escenaris climatològics: la costa de Màlaga subtropical, Saragossa, de clima temperat i fred, i Badajoz, de clima intermedi. Aquesta informació servirà per predir els impactes negatius del canvi climàtic en la producció de fruites i permetrà donar a conèixer aquesta problemàtica i les eines per adaptar-se tant als agricultors com a la societat en general.

Descripció de les activitats

Caracterització fenològica de vuit varietats del gènere Prunus (dues varietats de quatre espècies: presseguer, albercoquer, prunera i cirerer) Caracterització fenològica de 14 varietats de Pawpaw. albercoquer, prunera i cirerer) Determinació experimental del període de latència de 14 varietats de Pawpaw. Quantificació del fred i de la calor i evolució de les temperatures hivernals en el passat, present i futur.

Objectius

L'objectiu general és estudiar l'adaptació de varietats de fruita a l'augment de temperatures durant l'hivern per reduir l'impacte del canvi climàtic en la producció de fruita. El projecte actuarà en tres escenaris climatològics: la costa de Màlaga subtropical, Saragossa, de clima temperat i fred, i Badajoz, de clima intermedi.

Entre les seves metes específiques, hi ha:

  • Caracterització fenològica de diferents varietats de fruiters (relació entre els factors climàtics i els cicles dels éssers vius).
  • Determinació de les necessitats agroclimàtiques per a la floració.
  • Predicció de ladaptabilitat de les espècies estudiades a les condicions de temperatures futures en el context descalfament global.
Beneficiaris
  • Centro de Investigación y Tecnología agroalimentaria de Aragón (CITA)