Ir o contido principal

PROVACUNO e a UCAM crean a cátedra "Investigación en Proteínas, Nutrición e Saúde Animais"

Data de publicación: 23/01/2025
Comunidade Autónoma: Murcia, Región de

Descrición

A Organización Interprofesional da Carne de Vacún de España (PROVACUNO) asinou un acordo coa Universidade Católica de Murcia (UCAM) para crear a Cátedra Universitaria de Empresa "Investigación en Proteína Animal, Nutrición e Saúde", que terá a súa sede no campus da UCAM en Murcia.

O obxectivo da Cátedra é a posta en marcha continua de actividades de investigación, transferencia, divulgación, docencia e innovación sobre a carne de vacún como fonte natural de proteínas , os seus procesos de maduración e liberación de aminoácidos esenciais e péptidos bioactivos co obxectivo de xerar avances que melloren a calidade do produto, optimicen os procesos de produción e promovan o seu impacto positivo na saúde humana.

Colaboración con outros grupos de investigación sobre carne de vacún

Os presidentes de ambas as institucións, María Dolores García Mascarell e Jaime Yartu San Millán, ratificaron esta semana o acordo de colaboración para a posta en marcha desta Cátedra, que tamén ten como obxectivo establecer sinerxías entre a universidade e o sector cárnico, impulsando a formación especializada e facilitando a incorporación dos resultados ao mercado e a concienciación social . Ademais, naceu cunha visión aberta, que permite a colaboración con outros grupos de investigación líderes en España e no estranxeiro neste campo.

Jaime Yartu, presidente de PROVACUNO, expresou a súa satisfacción pola sinatura deste acordo, que ten como obxectivo "impulsar a investigación nunha área tan importante como a proteína animal e fomentar a transferencia de coñecemento, tanto para o sector, con melloras que contribúan a optimizar os procesos produtivos e a calidade dos produtos, como para a sociedade, mediante a difusión dos resultados". Tamén salientou que “esta Cátedra é só o comezo doutras colaboracións coa UCAM nun futuro próximo”.

Innovación e investigación no sector da carne de vacún

Pola súa banda, José María Cayuela, decano da Facultade de Farmacia e Nutrición da Universidade Católica de Murcia, definiu a Cátedra como "un observatorio sobre cuestións de innovación e investigación en carne de vacún" , destacándoa como fonte de aminoácidos ou péptidos activos; Así mesmo, será un foro de formación , con cursos especializados neste campo. «Esta Cátedra reforza a nosa posición nun papel clave na investigación agroalimentaria», engadiu.

As actividades de formación inclúen, entre outras, a organización de conferencias, seminarios e congresos; colaboración na docencia de programas de grao, máster e doutoramento impartidos na UCAM nas áreas de interese da Cátedra; colaboración en programas de posgrao; e a convocatoria de premios para Proxectos Fin de Máster e Teses Doutorais.

En materia de investigación, a Cátedra inclúe o desenvolvemento e desenvolvemento de proxectos de investigación conxuntos entre ambas as partes, actividades de transferencia de tecnoloxía ao sector produtivo, a promoción de encontros de expertos na área de interese da Cátedra e a concesión de bolsas predoutorais a estudantes para a realización de teses doutorais sobre temas relacionados coa Cátedra.

Novas relacionadas