GastrODS: ODS, gastronomía e aceite de oliva
Descrición
Sen dúbida, alcanzar os ODS depende da educación. Esta educación non debe centrarse unicamente en aspectos teóricos relacionados cos problemas ambientais, senón que tamén debe fomentar no alumnado formas de compromiso e acción para transformar o medio ambiente e a sociedade. Comemos todos os días e a cesta da compra convértese nunha ferramenta poderosa para fortalecer a responsabilidade ecosocial.
Está prevista unha actividade cultural para dotar o alumnado das ferramentas para tomar decisións informadas sobre o consumo de produtos, especialmente no que respecta a produtos de orixe local como o aceite de oliva virxe extra. Con este fin, celebrarase unha cata de aceites de oliva virxe extra de produtores locais, extraídos de olivas cultivadas con prácticas sostibles.
Desde o padal, o aroma, a aparencia e mesmo a textura, apreciarase a biodiversidade do olivar manchego e reflexionarase sobre o impacto territorial dos cultivos nun territorio en risco de despoboación como Castela-A Mancha.
Tamén estará vinculado á promoción da saúde na nosa vida cotiá e na escola. Conéctase con ODS como os relacionados coa educación, a saúde, os ecosistemas terrestres e acuáticos, e as actividades económicas sostibles e o despoboamento.
Actividades sensoriais.