GastrODS: ODS, gastronomia i oli d'oliva
Descripció
La consecució dels ODS passa sens dubte per l'educació. Aquesta no ha de centrar-se únicament en aspectes teòrics relacionats amb les problemàtiques ambientals, sinó que ha d'afavorir en l'alumnat maneres de comprometre's i actuar per transformar el medi i la societat. Les persones mengem diàriament i la cistella de compra es converteix en una poderosa eina d'enfortiment ecosocial.
Es planteja una activitat cultural que pretén dotar l'alumnat d'eines per prendre decisions informades sobre el consum de productes, especialment aquells del rebost local, com l'oli d'oliva verge extra. Per fer-ho, es farà un tast d'olis d'oli d'oliva verge extra de productors locals extrets d'olives cultivades amb pràctiques sostenibles.
Des del paladar, l'aroma, l'aspecte i fins i tot la textura, s'apreciarà la biodiversitat de l'oliverar manxec, i es reflexionarà sobre l'impacte territorial dels cultius en un territori en risc de despoblació com és Castella-la Manxa.
Així mateix, es vincularà a la promoció de la salut al nostre dia a dia, ia l'escola. Es vincula a ODS com els vinculats a l'educació, la salut, els ecosistemes terrestres i aquàtics, i les activitats econòmiques sostenibles i despoblació.
Activitats sensorials.