Rede Española de Leguminosas (RELEG)
Descrición
A Rede foi creada para responder á crecente demanda mundial de alimentos de orixe vexetal, ás preocupacións ambientais e á seguridade alimentaria.
O obxectivo principal da Rede é optimizar os servizos agronómicos, económicos e nutricionais que os cultivos de leguminosas proporcionan á sociedade, promovendo así a súa implementación. Os obxectivos específicos son:
- Coordinar e integrar a investigación existente sobre leguminosas en diversas disciplinas como xenética, xenómica, mellora, agronomía, ecoloxía e calidade nutricional.
- Contribuír ao avance das prácticas agrícolas baseadas en leguminosas para aumentar a produtividade e a sustentabilidade ambiental.
- Promover unha aproximación sintética que integre coñecementos e experiencias de diversos campos.
- Mellorar a sustentabilidade da agricultura e reforzar a seguridade do abastecemento de alimentos e pensos.
- Promover o intercambio e a colaboración científica entre investigadores de diferentes áreas a través de grupos de traballo coordinados.
- Reducir a deficiencia de proteínas centrándose na investigación e a innovación en leguminosas.
- Mellorar a comprensión das características que determinan a adaptación, a produtividade, a resistencia ao estrés e a calidade das leguminosas.
- Investigar a composición e a calidade nutricional das leguminosas e promover a innovación alimentaria no sector.