Skip to main content

Xarxa Espanyola de Lleguminoses (RELEG)

Descripció

La Xarxa neix per donar resposta a la demanda mundial creixent d'aliments d'origen vegetal, les preocupacions ambientals i la seguretat alimentària.

L' objectiu primordial de la Xarxa és optimitzar els serveis agronòmics, econòmics i nutricionals que els cultius de lleguminoses presten a la societat, impulsant-ne així la implementació. Els objectius específics són:

  • Coordinar i integrar la investigació existent sobre lleguminoses en diverses disciplines com ara genètica, genòmica, millorament, agronomia, ecologia i qualitat nutricional.
  • Contribuir a l'avenç de les pràctiques agrícoles basades en lleguminoses per augmentar la productivitat i la sostenibilitat ambiental.
  • Impulsar un enfocament sintètic que integri coneixements i experiència de diversos camps.
  • Millorar la sostenibilitat de lagricultura i enfortir la seguretat dels subministraments daliments i pinsos.
  • Fomentar l'intercanvi científic i la col·laboració entre investigadors de diferents àrees mitjançant grups de treball coordinats.
  • Reduir el dèficit de proteïnes mitjançant l'enfocament en la investigació i la innovació en lleguminoses.
  • Millorar la comprensió dels caràcters que determinen l'adaptació, la productivitat, la resistència a estrès i la qualitat dels cultius de lleguminoses.
  • Investigar la composició i qualitat nutricional de les lleguminoses i promoure la innovació alimentària al sector.

Altres agents d'innovació