Ir o contido principal

A segunda edición da xornada "Retos globais e solucións innovadoras na produción de alimentos" centrarase no papel dos mozos.

Data de Inicio: 29/04/2025
Data de finalización: 29/04/2025
Modalidade: En persoa
Comunidade Autónoma: Andalucía
Provincia: Córdoba
Localización: Parque Científico e Tecnolóxico de Córdoba, rúa Astrónoma Cecilia Payne, Edificio Aldebaran. Sala de Formación. Planta Baixa 14014 Córdoba

Descrición

Este encontro pretende poñer en valor as oportunidades que agardan a quen decida emprender os sectores agrícola e gandeiro, impulsados polo poder da innovación, a tecnoloxía e o coñecemento .

O evento busca ser un catalizador para a renovación da industria, explorando como as últimas tendencias tecnolóxicas e os avances científicos poden optimizar a produción, mellorar a sustentabilidade e abrir novos camiños para a rendibilidade. E nesta tarefa é fundamental o papel do mozo emprendedor. Serán os principais actores, capaces de identificar nichos de mercado, desenvolver produtos e servizos diferenciados e construír negocios resistentes e prósperos.

Está organizado polo Parque Tecnolóxico de Córdoba, xunto coa Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agrícola e Forestal (ETSIAM), a Cátedra Internacional de Intelixencia Artificial e Agricultura - CIIAA e a Cátedra de Innovación Agropecuaria e Alimentaria da Fundación Caja Rural del Sur, da Universidade de Córdoba, coa colaboración da Acelera Pyme, a Fundación Caberjatemet e a Fundación Iberjatemet.

Na mesa redonda de apertura, voces expertas como a xornalista agroalimentaria Elisa Plumed e profesionais consolidados de empresas como Covap, Yara Iberian, Almazaras Industriais ou Fundación Cajamar darán a coñecer as oportunidades de desenvolvemento empresarial e profesional que ofrece o sector agroalimentario .

Catro sesións temáticas posteriores abordarán como a tecnoloxía, a innovación e o coñecemento son ferramentas fundamentais para o desenvolvemento profesional destes mozos emprendedores . E compartiranse casos de éxito de diferentes ámbitos.

As sesións están dirixidas a emprendedores con ideas innovadoras, mozos profesionais do sector agrario, investigadores e tecnólogos con solucións aplicables ao campo, e calquera persoa interesada no potencial transformador da innovación na agricultura e na gandería.

Próximos eventos