
Grupo Operativo INGNUTS: Cultivo sostible da améndoa mediante a agricultura de precisión, mellorando a saúde do solo e a biodiversidade en Andalucía, Castela-A Mancha e Estremadura.
- Tipo Grupo operativo
- Estado En proceso
- Execución 2024 -2027
- Orzamento asignado 470.675,78 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Castilla - La Mancha; Extremadura
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2023-2027
- Páxina web do proxecto GO INGNUT
O proxecto ten como obxectivo aumentar significativamente os resultados económicos das explotacións de améndoas, mediante a dixitalización e a introdución de novas tecnoloxías de produción, de forma sostible, e reducindo a súa pegada de carbono, nitróxeno e auga, ao tempo que se mellora a saúde do solo e a biodiversidade.
A tecnoloxía permitirá un mellor deseño da infraestrutura hidráulica e enerxética da parcela ao permitir aos agricultores aprender a utilizar e implementar esta tecnoloxía. Os agricultores poderán aproveitar axeitadamente as posibilidades de vixilancia das parcelas baseadas no rego e a fertilización, e poderán tomar as decisións operativas correctas con elas. Para aproveitar adecuadamente os beneficios dun medio ambiente saudable, é necesario transferir tecnoloxías relacionadas coa cobertura vexetal, a saúde do solo e a promoción da biodiversidade, así como os impactos económicos, sociais, ambientais e tecnolóxicos das nosas actividades agrícolas.
- A1.R1 A2.R1 Avaliación hidráulica, enerxética e agronómica.
- A3.R1 A4.R1 Proposta inicial de melloras hidráulicas, enerxéticas e agronómicas.
- A5.R1 Valoración da variabilidade espacial intraparcelaria.
- A6.R1 Proposta final hidráulica, enerxética e agronómica.
- A1.R2 A2.R2 Introdución de datos e preparación da plataforma.
- A3.R2 Recollida de datos de UAV en parcelas comerciais.
- A4.R2 Recollida de datos na parcela piloto.
- A5.R2 A6.R2 Datos de satélite e UAV procesados para parcelas comerciais, e pilotados.
- A7.R2 Instalación de sensores de terra, seguimento e recollida de datos.
- A8.R2 A9.R2 Recollida de datos e análise de sensores terrestres.
- A1.R3 A2.R3 Planificación inicial das obras de rega e instalación piloto hidráulica.
- A3.R3 A4.R3 A5.R3 A6.R3 Seguimento e avaliación de parcelas piloto e comerciais.
- A1.R4 Planificación inicial dos traballos de fertilización. A2.R4 Obtención de datos de análises de solo, follas e augas
- A3.R4 A4.R4 Seguimento e avaliación da fertilización en parcelas comerciais e piloto.
- A1.R5 Planificación da biodiversidade e do traballo do solo. A2.R5 A3.R5 Establecemento de cubertas verdes e hoteis.
- A4.R5 Aplicación de compost e bioestimulante.
- A5.R5 A6.R5 A7.R5 Seguimento e avaliación da biodiversidade e da saúde do solo.
- A1.R6 A2.R6 A3.R6 A4.R6 Planificación e adaptación do modelo de pegada de auga, CO2 e N2
- A5.R6 Mostraxe: imaxes laterais, potencial hídrico, c. piso eléctrico.
- A6.R6 A7.R6 Cálculo de índices de estrés hídrico e vexetación.
- A8.R6 Xeración de mapas de variabilidade do solo e das plantas.
- A9.R6 A10.R6 A11.R6 Execución do modelo de pegada de carbono, nitróxeno e auga.
- A12.R6 Avaliación da xestión sostible.
Incrementar significativamente o rendemento económico das explotacións de améndoas mediante a dixitalización e a introdución de novas tecnoloxías de produción, de forma sostible, e reducindo as súas pegadas de carbono, nitróxeno e auga, ao tempo que se mellora a saúde do solo e a biodiversidade.
Outros obxectivos do proxecto:
- O1: Promover o aproveitamento dos beneficios da agricultura de precisión e a correcta utilización da súa instrumentación, incluídas as técnicas de detección óptica, térmica e terrestre, e o seu tratamento axeitado a través da IA.
- O2: Transferir aos produtores novas técnicas de cultivo relacionadas coa fertilización, o rego e a aplicación de cubertas vexetais, así como o coidado da saúde do solo, o aumento da polinización e a biodiversidade.
- O3: Promover unha agricultura sostible cunha baixa pegada de carbono, auga e nitróxeno, mellorando o medio ambiente social, económica e ambientalmente.
- O4: Consolidación dunha Comunidade de Innovación Améndoa en España, que sirva de referente e aglutinador de innovación e transferencia de tecnoloxía, e que atenda as necesidades sociais, ambientais e económicas.
Esta tecnoloxía permitirá un mellor deseño da infraestrutura hidráulica e enerxética da parcela (R1). Ademais, poder trasladar ao gandeiro a forma de utilizar e implantar esta tecnoloxía (R2). Facer un uso adecuado das posibilidades de vixilancia das parcelas en base ao rego (R3) e a fertilización. (R4) e tomar as decisións operativas correctas con eles. Para aproveitar adecuadamente os beneficios da boa convivencia co medio, prodúcese unha transferencia de tecnoloxías relacionadas coa cobertura vexetal, a saúde do solo e a promoción da biodiversidade (R5), e o impacto económico, social, ambiental e tecnolóxico que produce a nosa actividade como agricultores (R6). Ademais, todo proxecto ten sentido se ten un claro impacto na vida das persoas que viven no rural e traballan na agricultura. Por iso, a difusión destes resultados é fundamental, así como chegar a todo o sector da Améndoa de forma ampla, e non só a este, senón tamén ao colectivo de cidadáns que viven nesta contorna (R7, Difusión)
- Coordinador/denominación da entidade: Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores-Asaja Málaga
- Enderezo postal: Mauricio Moro, 4-3º, Edif. Eurocom Centro 29006 Málaga
- Correo electrónico coordinador/entidade: asajamalaga@asajamalaga.com
- Teléfono: 952311111
- Asociación Agraria Jóvenes Agricultores-ASAJA Málaga
- Asociación Agraria Jóvenes Agricultores-ASAJA Málaga
- Asociación Agraria Jóvenes Agricultores-ASAJA Málaga
- SAT Los Tallaos
- Hemav Technology S.L
- Agencia Estatal Centro Superior de Investigaciones Científicas
- Agbar Agriculture, SAU
- Syngenta España SAU