Ir o contido principal
Logo GO IngNuts

Grupo Operativo INGNUTS: Cultivo sostible da améndoa mediante a agricultura de precisión, mellorando a saúde do solo e a biodiversidade en Andalucía, Castela-A Mancha e Estremadura.

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado En proceso
  • Execución 2024 -2027
  • Orzamento asignado 470.675,78 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Castilla - La Mancha; Extremadura
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2023-2027
  • Páxina web do proxecto GO INGNUT
Abstract

O proxecto ten como obxectivo aumentar significativamente os resultados económicos das explotacións de améndoas, mediante a dixitalización e a introdución de novas tecnoloxías de produción, de forma sostible, e reducindo a súa pegada de carbono, nitróxeno e auga, ao tempo que se mellora a saúde do solo e a biodiversidade.

Descrición

A tecnoloxía permitirá un mellor deseño da infraestrutura hidráulica e enerxética da parcela ao permitir aos agricultores aprender a utilizar e implementar esta tecnoloxía. Os agricultores poderán aproveitar axeitadamente as posibilidades de vixilancia das parcelas baseadas no rego e a fertilización, e poderán tomar as decisións operativas correctas con elas. Para aproveitar adecuadamente os beneficios dun medio ambiente saudable, é necesario transferir tecnoloxías relacionadas coa cobertura vexetal, a saúde do solo e a promoción da biodiversidade, así como os impactos económicos, sociais, ambientais e tecnolóxicos das nosas actividades agrícolas.

Descrición das actividades
  • A1.R1 A2.R1 Avaliación hidráulica, enerxética e agronómica.
  • A3.R1 A4.R1 Proposta inicial de melloras hidráulicas, enerxéticas e agronómicas.
  • A5.R1 Valoración da variabilidade espacial intraparcelaria.
  • A6.R1 Proposta final hidráulica, enerxética e agronómica.
  • A1.R2 A2.R2 Introdución de datos e preparación da plataforma.
  • A3.R2 Recollida de datos de UAV en parcelas comerciais.
  • A4.R2 Recollida de datos na parcela piloto.
  • A5.R2 A6.R2 Datos de satélite e UAV procesados para parcelas comerciais, e pilotados.
  • A7.R2 Instalación de sensores de terra, seguimento e recollida de datos.
  • A8.R2 A9.R2 Recollida de datos e análise de sensores terrestres.
  • A1.R3 A2.R3 Planificación inicial das obras de rega e instalación piloto hidráulica.
  • A3.R3 A4.R3 A5.R3 A6.R3 Seguimento e avaliación de parcelas piloto e comerciais.
  • A1.R4 Planificación inicial dos traballos de fertilización. A2.R4 Obtención de datos de análises de solo, follas e augas
  • A3.R4 A4.R4 Seguimento e avaliación da fertilización en parcelas comerciais e piloto.
  • A1.R5 Planificación da biodiversidade e do traballo do solo. A2.R5 A3.R5 Establecemento de cubertas verdes e hoteis.
  • A4.R5 Aplicación de compost e bioestimulante.
  • A5.R5 A6.R5 A7.R5 Seguimento e avaliación da biodiversidade e da saúde do solo.
  • A1.R6 A2.R6 A3.R6 A4.R6 Planificación e adaptación do modelo de pegada de auga, CO2 e N2
  • A5.R6 Mostraxe: imaxes laterais, potencial hídrico, c. piso eléctrico.
  • A6.R6 A7.R6 Cálculo de índices de estrés hídrico e vexetación.
  • A8.R6 Xeración de mapas de variabilidade do solo e das plantas.
  • A9.R6 A10.R6 A11.R6 Execución do modelo de pegada de carbono, nitróxeno e auga.
  • A12.R6 Avaliación da xestión sostible.
Obxectivos

Incrementar significativamente o rendemento económico das explotacións de améndoas mediante a dixitalización e a introdución de novas tecnoloxías de produción, de forma sostible, e reducindo as súas pegadas de carbono, nitróxeno e auga, ao tempo que se mellora a saúde do solo e a biodiversidade.

Outros obxectivos do proxecto:

  • O1: Promover o aproveitamento dos beneficios da agricultura de precisión e a correcta utilización da súa instrumentación, incluídas as técnicas de detección óptica, térmica e terrestre, e o seu tratamento axeitado a través da IA.
  • O2: Transferir aos produtores novas técnicas de cultivo relacionadas coa fertilización, o rego e a aplicación de cubertas vexetais, así como o coidado da saúde do solo, o aumento da polinización e a biodiversidade.
  • O3: Promover unha agricultura sostible cunha baixa pegada de carbono, auga e nitróxeno, mellorando o medio ambiente social, económica e ambientalmente.
  • O4: Consolidación dunha Comunidade de Innovación Améndoa en España, que sirva de referente e aglutinador de innovación e transferencia de tecnoloxía, e que atenda as necesidades sociais, ambientais e económicas.
Resultados

Esta tecnoloxía permitirá un mellor deseño da infraestrutura hidráulica e enerxética da parcela (R1). Ademais, poder trasladar ao gandeiro a forma de utilizar e implantar esta tecnoloxía (R2). Facer un uso adecuado das posibilidades de vixilancia das parcelas en base ao rego (R3) e a fertilización. (R4) e tomar as decisións operativas correctas con eles. Para aproveitar adecuadamente os beneficios da boa convivencia co medio, prodúcese unha transferencia de tecnoloxías relacionadas coa cobertura vexetal, a saúde do solo e a promoción da biodiversidade (R5), e o impacto económico, social, ambiental e tecnolóxico que produce a nosa actividade como agricultores (R6). Ademais, todo proxecto ten sentido se ten un claro impacto na vida das persoas que viven no rural e traballan na agricultura. Por iso, a difusión destes resultados é fundamental, así como chegar a todo o sector da Améndoa de forma ampla, e non só a este, senón tamén ao colectivo de cidadáns que viven nesta contorna (R7, Difusión)

Información de contacto
  • Coordinador/denominación da entidade: Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores-Asaja Málaga
  • Enderezo postal: Mauricio Moro, 4-3º, Edif. Eurocom Centro 29006 Málaga
  • Correo electrónico coordinador/entidade: asajamalaga@asajamalaga.com
  • Teléfono: 952311111
Coordinadores
  • Asociación Agraria Jóvenes Agricultores-ASAJA Málaga
Beneficiarios
  • Asociación Agraria Jóvenes Agricultores-ASAJA Málaga
Subcontratado
  • Asociación Agraria Jóvenes Agricultores-ASAJA Málaga
  • SAT Los Tallaos
  • Hemav Technology S.L
  • Agencia Estatal Centro Superior de Investigaciones Científicas
  • Agbar Agriculture, SAU
  • Syngenta España SAU