Tecnoloxía apicultura 4.0 aplicada no apiario
																																		Data de Inicio:
												25/11/2024
																						
										
																									Data de finalización:
													29/11/2024
																							
										
																									Modalidade:
													Mesturado
																							
											
																									Comunidade Autónoma:
													Extremadura
																							
											
																									Provincia:
													Cáceres
																							
											
											
																									Localización:
													Husillos (Palencia)
																							
											
											
																									Todos os detalles:
													
																													https://itagraformacion.com/cursos/496/a...
																											
																							
										Descrición
- Existen entre 25.000 e 35.000 especies de abellas en todo o planeta (1.100 en España). Son esenciais para a agricultura: máis do 75% dos cultivos alimentarios e o 90% da flora silvestre dependen dos polinizadores. O seu declive suporía un freo ao desenvolvemento da agricultura.
- Diferentes factores están a incidir no importante descenso da poboación de abellas: cambio climático, pesticidas, varroa, entre outros.
- A tecnoloxía é unha ferramenta aliada destinada a controlar e promover a produción. Por exemplo, as colmeas monitorizadas permítenche analizar e procesar información das colmeas conectadas, descubrir patróns e predecir modelos de comportamento. A IA proporciona información sobre o estado de saúde de cada colmea e o impacto das condicións climáticas.
- Incorporar tecnoloxías punteiras ao sector apícola, contribuíndo a solucionar os principais problemas existentes no sector, como a mortalidade das colmeas, o aumento dos custos derivados da xestión apícola, o roubo e o crecemento de enfermidades como a varroase ou a ascosferiose, en ademais da ameaza da avespa asiática, entre outras.
- Xestión máis eficiente do apiario orientada a mellorar a calidade do mel e outros produtos apícolas.
- Promover unha apicultura moderna, profesional e responsable.

 
 
 
