Curso de protección contra incendios na industria agroalimentaria. Incendios ATEX.
Descrición
Este curso centrarase no deseño de medidas de protección e na redacción de documentación relacionada coa protección contra incendios na industria agroalimentaria. O enfoque será práctico, explicando as solucións técnicas máis axeitadas para cada situación e os requisitos da normativa vixente, concretamente o novo Real Decreto 164/2025, do 4 de marzo, polo que se aproba o Regulamento de seguridade contra incendios para establecementos industriais.
Explicaranse os principais conceptos necesarios para comprender os aspectos xerais dos incendios: resultados de activación e combustión; enerxía de activación e fontes de ignición; prevención e protección; e documentación durante a execución das obras.
Describiranse as principais normas aplicables á protección contra incendios na industria agroalimentaria, indicando cando se debe aplicar cada unha e como se combinan. Tamén se comentarán algunhas normas específicas e normas UNE de aplicación frecuente.
Describirase a documentación necesaria para os proxectos industriais, con exemplos da súa aplicación á industria agroalimentaria. Incluiranse aparellos, equipos, sistemas e compoñentes das instalacións de protección contra incendios. Tamén se establecerán os requisitos mínimos para as empresas dedicadas á instalación e mantemento destes sistemas, así como para a súa posta en servizo.
OBXECTIVOS:
- Adquirir coñecementos regulamentarios e técnicos sobre prevención e protección contra incendios e explosións, con especial atención aos riscos inherentes á industria agroalimentaria.
- Coñece as novidades e/ou cambios introducidos pola nova normativa aprobada polo Real Decreto 164/2025, do 4 de marzo, polo que se aproba o Regulamento de seguridade contra incendios para establecementos industriais.
 
 
 
 
        
  