Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

póster do curso
05/11/2025
EU CAP Network
Tools4CAP Academy: Integración de datos e uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC
Un novo módulo da Tools4CAP Academy dedicado á integración de datos e ao uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC celebrarase en liña o 5 de novembro de 2025 . Abordaranse modelos
poda
03/11/2025
IMIDRA

Enxertos e podas en viñedos

Curso presencial, 20 horas de duración. Do luns 3 de novembro ao venres 7 de novembro de 2025, na Finca El Socorro, Colmenar de Oreja. De 15:00 a 19:00. PROGRAMA Viticultura Fisioloxía da vide Tipos de enxerto de vide Escolla da variedade e do portaenxertos segundo os obxectivos de explotación Poda da vide Práctica de poda REXISTRO FICHA TÉCNICA
Permanente
chan
Permanente
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

FORMACIÓN PARA ASESOROS: Curso sobre Xestión Sostible de Solos Agrícolas

A xestión sostible dos solos agrícolas é un piar fundamental para garantir a produtividade a longo prazo dos agroecosistemas, a conservación ambiental e a mitigación do cambio climático. No contexto agrícola e no noso clima, os solos están expostos a ameazas como a erosión, a salinización e a perda de materia orgánica; polo tanto, os profesionais
Brecha global
21/11/2025
Fundación para la Promoción de la Ingeniería Agronómica FPIA

Curso intensivo GLOBALG.AP V6: implementación, mantemento e auditoría con soporte técnico posterior ao curso

Un programa intensivo, práctico e rigoroso deseñado especificamente para xestores de calidade, técnicos de campo, consultores e propietarios de explotacións agrícolas que buscan implementar, manter e superar con éxito as auditorías GLOBALG.AP (IFA v6), reducindo as non conformidades e ofrecendo melloras sostibles, verificables e rendibles nos seus
Permanente
seguridade alimentaria
Permanente
INEA

Seguridade alimentaria

Contido: Clasificación de alimentos: este módulo ofrece unha análise exhaustiva da clasificación de alimentos desde diversas perspectivas, como a composición nutricional, a natureza do produto (fresco, procesado, conservado, etc.) e a orixe (animal, vexetal, mineral). Afonda nas categorías fundamentais dos alimentos, como os alimentos primarios
Permanente
XESTIÓN ECOLÓXICA DE RUMINANTES
Permanente
INEA

Xestión ecolóxica de ruminantes

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Introdución e normativa: este módulo ofrece unha visión xeral técnica e normativa detallada dos marcos legais e regulamentarios que rexen a gandería, tanto a nivel nacional como internacional. Abordaranse as normativas relacionadas coa seguridade
Permanente
pragas e patóxenos
Permanente
INEA

Pragas e patóxenos da oliveira: natureza, identificación e estratexias de control biolóxico

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Introdución: Esta sección ofrece unha visión xeral da importancia do cultivo da oliveira, destacando a súa importancia económica, ecolóxica e cultural. Abordaranse os principios fundamentais da protección vexetal nas oliveiras, destacando a necesidade de
Permanente
lexislación agrícola
Permanente
INEA

Lexislación Agraria

Certificado de formación emitido pola Fundación INEA Obxectivos Coñecer as fontes, o obxecto e o contido do Dereito Agrario. Enmarcar o Dereito no ámbito das Ciencias Sociais, comprendendo a interrelación entre as diferentes disciplinas que as conforman. Coñecer e comprender os conceptos xurídicos relacionados coa área do Dereito Civil que regula a
Permanente
recursos xenéticos
Permanente
INEA

Recursos fitoxenéticos

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Conservación dos recursos fitoxenéticos: estratexias e técnicas empregadas para preservar a diversidade xenética das especies vexetais de interese agrícola e ecolóxico, garantindo a súa dispoñibilidade para as xeracións futuras e o seu uso sostible
Permanente
xestión de residuos en explotacións gandeiras
Permanente
INEA

Xestión de residuos en explotacións gandeiras

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Obxectivos • Coñecemento do impacto ambiental dos residuos gandeiros. • Coñecemento da base lexislativa que regula a protección ambiental contra os residuos gandeiros. • Coñecemento das diferentes formas de xestión de residuos gandeiros con especial atención á