Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
prensa de aceite
10/03/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: olivicultura

Adestramento combinado con 270 horas Prazo de solicitude ata o 23/02/2025 Esta actividade está cofinanciada nun 85% polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural , dentro do Plan Estratéxico da PAC 2023-2027. Módulos EMPRESA AGRARIA AGRONOMÍA E PODA DO OLIVEIRO APLICADOR DE PRODUTOS FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO ASOCIACIONISMO E
APLICADOR DE PRODUTOS FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO
18/02/2025
IFAPA

Aplicador de produtos fitosanitarios. Nivel cualificado

Contidos Pragas dos cultivos: clasificación, descrición e danos que causan. Métodos de control de pragas. Importancia dos métodos non químicos. Medios de protección vexetal. Estratexias e técnicas para a xestión integrada de pragas. Control biolóxico e outras técnicas alternativas para o control de pragas en diferentes cultivos. Principios xerais
APLICADOR DE PRODUTOS FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO
17/02/2025
IFAPA

Aplicador de produtos fitosanitarios. Nivel cualificado

Contidos Pragas dos cultivos: clasificación, descrición e danos que causan. Métodos de control de pragas. Importancia dos métodos non químicos. Medios de protección vexetal. Estratexias e técnicas para a xestión integrada de pragas. Control biolóxico e outras técnicas alternativas para o control de pragas en diferentes cultivos. Principios xerais
aratría
05/12/2024
Aratria

Manipulador de produtos fitosanitarios - Nivel básico

Persoal auxiliar de tratamentos terrestres e aéreos, incluídos os non agrícolas, e agricultores que os realicen na súa propia explotación sen empregar persoal auxiliar e utilizando produtos fitosanitarios que non sexan nin xeren gases tóxicos, moi tóxicos ou mortíferos. Tamén se expedirán para o persoal auxiliar de distribución que manipule
fito
03/12/2024
ARATRIA

Manipulador de produtos fitosanitarios. Nivel básico. Buñuel.

Dirixido a: XORNADA PRESENCIAL E EXAME O 18 DE DECEMBRO EN ZARAGOZA Persoal auxiliar de tratamentos terrestres e aéreos, incluídos os non agrícolas, e agricultores que os realicen na súa propia explotación sen empregar persoal auxiliar e utilizando produtos fitosanitarios que non sexan nin xeren gases tóxicos, moi tóxicos ou mortíferos. Tamén se
Apicultura 4.0
25/11/2024
Itagra

Tecnoloxía apicultura 4.0 aplicada no apiario

Existen entre 25.000 e 35.000 especies de abellas en todo o planeta (1.100 en España). Son esenciais para a agricultura: máis do 75% dos cultivos alimentarios e o 90% da flora silvestre dependen dos polinizadores. O seu declive suporía un freo ao desenvolvemento da agricultura. Diferentes factores están a incidir no importante descenso da poboación
novas tecnoloxías de xestión da auga
30/10/2024
DIH Datalife

Aplicación das novas tecnoloxías para a xestión eficiente da auga no sector agrario galego

Organizada no marco do proxecto EDIH DATAlife , esta nova formación para o sector agroalimentario combinará sesións teóricas , que incluirán a presentación de casos de éxito , e sesións prácticas , con visitas a agronegocios e parcelas con sistemas de seguimento : QUEIZUAR LUTEGA Quescrem Trataranse os seguintes temas: Marco conceptual e normativo
embutidos
23/01/2024
Gencat

Formación na elaboración de produtos cárnicos para pequenos produtores

Contido (8 horas): TECNOLOXÍA DE PRODUCIÓN FONAMENTOS DO TRACTAMENTO TÉRMICO DEMOSTRACIONS PRESENCIAIS I AVALIACIÓNS PRODUTOS COMERCIAIS I PRODUTOS PRESENTADOS. VISITA A PLANTA PILOTO INCLOU. OBXECTIVO: Dotar aos asistentes dos conceptos básicos necesarios para a elaboración de embutidos (achegar aos asistentes os conceptos básicos necesarios para
Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo
06/11/2023
Ciheam

Integración do enfoque do nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo

Motivos fundamentais para asistir a este curso Obtén unha visión profunda dos complexos desafíos que rodean o nexo WEFE na agricultura de regadío mediterráneo e as súas implicacións para a seguridade alimentaria e a preservación da natureza Comprender a natureza e as complexidades das compensacións entre os compoñentes de WEFE nun ambiente
Avaliación e mitigación das emisións de gases de efecto invernadoiro na agricultura: conceptos, métodos e ferramentas de simulación
16/10/2023
Ciheam

Avaliación e mitigación das emisións de gases de efecto invernadoiro na agricultura: conceptos, métodos e ferramentas de simulación

Motivos para asistir ao curso Obter coñecementos actualizados dos procesos internacionais de notificación, eliminación de emisións de GEI e eliminación de C na agricultura; Adquirir unha mellor comprensión das fontes e factores que controlan as emisións de GEI e o secuestro de carbono nos sistemas de cultivo; Ter unha visión xeral dos métodos de
Curso mixto de uso de fitosanitarios - nivel básico
09/06/2023
Agrogip

Curso mixto de uso de fitosanitarios - nivel básico

Inscrición ata o 8 de xuño de 2023 Organiza: Aratria Asesores, SL. Número de asistentes: 20. Datas de inicio: 9 de xuño de 2023. Data fin: 27 de xuño de 2023. Sesión presencial: 27 de xuño de 2023 de 9:30 a 14:30 e de 15:30 a 19:30. Lugar do acto presencial: Jorge Guillén, 3, local (50018) Zaragoza. Participantes: Dirixido a persoal auxiliar de
https://agroecologia.net/que-hacemos/agenda/#event=76230461;instance=20230516000000?popup=1
16/05/2023
Agroecología.net

Nova normativa sobre produción ecolóxica

O 1 de xaneiro de 2022 entrou en vigor o RE 2018/848, de produción ecolóxica e etiquetaxe de produtos ecolóxicos, para seguir garantindo produtos de alto valor engadido, sans, nutritivos e seguros para a saúde e o medio ambiente. Nestas xornadas abordaranse os principais cambios na produción vexetal e gandeira, a transformación e tamén a etiquetaxe
http://aprogip.chil.me/post/curso-semipresencial-para-la-utilizacion-de-productos-fitosanitarios-nivel-cuali-438209
09/05/2023
Agrogip

Curso mixto de uso de fitosanitarios - nivel cualificado

Inscrición ata o 8 de maio de 2023 Organiza: Centro de Ensinanzas Técnicas e Administrativas, SL. Número de asistentes: 25. Datas de inicio: 9 de maio de 2023. Data fin: 10 de xuño de 2023. Sesións presenciais: 7, 8, 9 e 10 de xuño de 2023. O 7 de xuño de 17.00 a 22.00 horas, o 8 de xuño de 17.00 a 21.00 horas, o 9 de xuño de 17.00 horas: 00:00 a