Integración do enfoque do nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo
																																		Data de Inicio:
												06/11/2023
																						
										
																									Data de finalización:
													10/11/2023
																							
										
																									Modalidade:
													Mesturado
																							
											
																									Comunidade Autónoma:
													Aragón
																							
											
																									Localización:
													Zaragoza
																							
											
											
																									Todos os detalles:
													
																													https://edu.iamz.ciheam.org/NexusIrrigat...
																											
																							
										Descrición
Motivos fundamentais para asistir a este curso
- Obtén unha visión profunda dos complexos desafíos que rodean o nexo WEFE na agricultura de regadío mediterráneo e as súas implicacións para a seguridade alimentaria e a preservación da natureza
- Comprender a natureza e as complexidades das compensacións entre os compoñentes de WEFE nun ambiente cambiante
- Analizar as implicacións enerxéticas dos cambios no uso da auga na agricultura de regadío e aplicar criterios de sustentabilidade para optimizar os requisitos de auga e enerxía no deseño e xestión dos sistemas de rega.
- Saber optimizar o uso da enerxía da rede e das fontes renovables para as necesidades de bombeo de rega
- Desenvolver enfoques de políticas e gobernanza para o nexo WEFE, que conduzan a solucións sostibles e resilientes, perseguindo os Obxectivos de Desenvolvemento Sostible e promovendo a participación temperá das partes interesadas
- Aplicar avaliacións de sustentabilidade e simulacións de nexos WEFE, tendo en conta unha ampla gama de cuestións técnicas, económicas, políticas e ambientais.
- Mellora as túas habilidades no uso de ferramentas de modelado e benefíciate das experiencias adquiridas mediante estudos de casos, interacción con instrutores e participantes do curso e unha visita técnica de campo
 
 
 
