Skip to main content

GO LETTUCE Proiektua: Letxuga lantzeko sistema ezberdinen produktibitatea eta iraunkortasuna

  • Mota Proiektua
  • Egoera Bete
  • Exekuzioa 2022 -2023
  • Esleitutako Aurrekontua 66.310,20 €
  • Eremua Autonómico
  • Autonomia-erkidegoa País Vasco
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
  • Proiektuaren webgunea GO LECHUGA
Abstract
Euskal Herrian letxugaren laborantza tradizionala garai kritikoa bizi da. Egoera horri aurre egiteko, beharrezkoa da produktibitatea hobetzea eta balio erantsia areagotzea eskaintzen duten ekoizpen ereduak hartzea, iraunkortasuna hobetuz.
Azalpena
Garaia S. Koop. Barrenetxe SCL-ekin eta Neiker zentro teknologikoarekin batera "Letxuga-hazkuntza-sistema ezberdinen produktibitatea eta iraunkortasuna" proiektuan parte hartu dute, hainbat landaketetako datuak kontrolatu eta erregistratzean 3 produkzio-sistema alderatzeko helburuarekin: lurzorua, hidroponikoa, bioongarriekin edo bioongarririk gabe, eta erabakiak hartzeko gomendioen eskuliburua ezartzea ahalbidetu du.
Jardueren deskribapena
Helburua da hiru letxuga ekoizteko sistema alderatzeko proiektu pilotu bat martxan jartzea: lurzoruan oinarritutakoa, hidroponikoa, bioongarriekin edo gabe. Monitorizazioak eta datuak erregistratzeak erabakiak hartzeko gomendioen eskuliburua garatzeko aukera emango du.
Helburuak
Proiektuaren azken helburua da babestutako letxugaren laborantza produktibitatea eta iraunkortasuna hobetzea, bioongarri edo bioestimulatzaileen bitartez, elikagaien hornikuntza egonkorra eta iraunkorra ahalbidetuko dutenak.
Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailea/entitatearen izena: GARAIA
  • Posta helbidea: Derio Bidea, 52, A Pol. Ind, 48100 Zabalondo, Bizkaia
  • Koordinatzailea/entitatearen helbide elektronikoa: jgil@garaia.net
  • Telefonoa: (+34) 946745020
Koordinatzaileak
  • GARAIA
Kolaboratzaileak
  • GARAIA
  • BARRENETXE S.COOP.
  • NEIKER