'Mundua Elikatzen' ekimenaren 10. edizioa
Azalpena
Elikagaien Berrikuntza eta Jasangarritasun Taldeak (GIS) Espainiako erakunde liderra izan nahi du, nekazaritza-elikagaien sektorean berrikuntzarekin konprometitutako enpresa eta erakundeak laguntzera bideratuta. Horregatik, GIS Alimentariok kateko maila guztietan egoteko ahalegina egiten du, ekoizpenetik hasi eta banaketara eta jatetxeetaraino, administrazio publikoekin eta komunikabideekin ere konektatuz.
Erakundea
Elikagaien Berrikuntza eta Jasangarritasun Taldeak (GIS) "Mundua Elikatzen: 10 urteko berrikuntza jasangarria" nekazaritza-elikagaien sektoreari buruzko nazioarteko foroaren edizio berri bat antolatzen ari da, abenduaren 3an Madrilen Banco Sabadell auditorioan (C/ Serrano, 71) 09:00etatik 14:00etara egingo dena.
2015etik urtero egiten den ekitaldi honek Wageningen Unibertsitateko hainbat irakasle, Europako Batzordeko langile eta nazioarteko beste erakunde batzuetako ordezkari erakarri ditu dagoeneko. Espainiako berrikuntza eta iraunkortasun foro garrantzitsu bihurtu da. Bere helburu nagusia nekazaritza-elikagaien sektorean berrikuntzarekin konprometituta dauden enpresa eta erakundeak laguntzea da, batez ere berrikuntza hori gizartera iristeko eta Garapen Iraunkorreko Helburuak (GIH) integratzen laguntzeko.
Urteroko ekitaldi honek Espainiako elikagai-kate osoan I+G+Bn parte hartzen duten enpresa, erakunde eta pertsona nagusiak biltzen ditu, eta aurtengo gaia "Nekazaritza-elikagaien sektorea bidegurutzean: Jasangarritasuna vs. Errentagarritasuna" da. Egunak gai garrantzitsuak jorratuko ditu, hala nola, gaur egungo enpresen eraldaketa digitala eta etorkizun berderako dituen ondorioak, baita ekoizpen-eredu eraginkorrago eta jasangarriagoetan duen eragina ere.
Gogoratu, abenduaren 3an Madrilen (Banco Sabadell Auditorioa, C/ Serrano, 71) ezinbesteko hitzordu bat duzula. Gorde data eta eman izena orain!