“ARISTEO” Talde Operatiboaren emaitzen aurkezpena. Andaluziako gaztak 4.0”
Azalpena
Kordobako Unibertsitatea izan zen ARISTEO Talde Operatiboaren itxiera jardunaldirako aukeratutako egoitza, Andaluziako gaztaren sektorearen modernizazioa sustatu duen ekimena teknologia berritzaileak txertatuz. Proiektu honek, "Andaluziako Gaztak 4.0" lelopean, gaztandegi tradizionalen kudeaketaren digitalizazioan eta optimizazioan landu da Gauzen Interneten, adimen artifizialaren eta datuen analisiaren bidez .
Aurrerapen hori posible egin duen partzuergoa QUESANDALUZ Andaluziako Gaztagileen Elkarteak, Kordobako Unibertsitateak, Naoset Sistemas enpresa teknologikoak eta Valle del Guadalhorce Landa Garapen Taldeak osatzen dute. Bere helburu nagusia 4.0 industria ereduak ezartzea izan da, negozioen kudeaketa errazteko, datuen bilketa automatizatzeko eta bai produkzio-prozesua bai kontsumitzaileen esperientzia hobetzeko. Bere lorpen nagusien artean gaztagileekin elkarreragiteko gai den laguntzaile birtual aurreratu bat sortzea dago, haien eguneroko lana optimizatzeko.
Ekitaldian, Cordobako Unibertsitateko Francisco José Casares irakasleak gaztaren sektorean eraldaketa digitalaren garrantzia azpimarratu zuen eraginkortasunaren, malgutasunaren eta produktibitatearen eragile gisa. Azaldu duenez, hainbat entitateren baterako ahaleginari esker, ahots bidez aktibatutako laguntzaile birtual bat barne hartzen duen kontrol eta monitorizazio sistema berritzaile bat garatu ahal izan da, Alexa-ren antzekoa. Horrez gain, datuen pribatutasunari garrantzia eman zitzaion, edukiontzietan oinarritutako arkitektura baten bidez ingurune segurua bermatuz.
ARISTEO ekimenak erakundeen arteko lankidetzak eta teknologia berrien aplikazioak nekazaritzako elikagaien industrian profesionalizazioa eta berrikuntza nola bultza ditzakeen islatzen du. Proiektu mota hauek tokiko ekoizleen lehiakortasuna hobetzeaz gain, sektoreko iraunkortasuna eta enplegua sortzea indartzen dute, etorkizuneko erronketarako prestatuta dagoen negozio eredu eraginkorragoa finkatuz.