Skip to main content

El MAPA dóna suport a 15 empreses emergents a través del programa Agrobank Tech Digital Innovation

Data de publicació: 16/06/2025

Descripció

El ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació continua amb el suport a les empreses emergents a través del programa Agrobank Tech Digital Innovation . alimentari.

La tercera edició d'aquest programa, que compta amb una inversió de 640.000 euros per a aquest any, té com a objectiu cercar solucions als reptes a què s'enfronta el sector agroalimentari, així com atraure i retenir el talent tecnològic.

Empreses emergents seleccionades

Les solucions innovadores de les 15 empreses emergents seleccionades estan enfocades a l'agricultura de precisió, l'economia circular, les noves plataformes d'e-commerce i venda o l'automatització dels processos industrials, la traçabilitat i la seguretat alimentària.

  Els projectes empren tecnologies com la intel·ligència artificial, la realitat augmentada i el geoposicionament per millorar la productivitat i reduir-ne l'impacte ambiental.

Les empreses emergents que participen al programa són les següents:

  • Intecsa Renovables (Madrid) Proposa solucions innovadores per integrar la producció agrícola amb la generació denergia fotovoltaica, fomentant leficiència energètica i reduint limpacte del canvi climàtic.
  • [i]soren (Madrid) Presenta una tecnologia innovadora que combina nanobombolles i radiofreqüència per al tractament avançat daigua i altres fluids, oferint solucions altament eficients i sostenibles per a sectors industrials i agrícoles.
  • Hareas (Madrid) Desenvolupa una plataforma centralitzadora de dades geogràfiques que integra i homogeneïtza informació de múltiples fonts per al sector agro.
  • Pack2Earth (Barcelona) Combat la contaminació i els riscos per a la salut associats als plàstics derivats del petroli.
  • Organic Sanna (Saragossa) Es dedica a regenerar els sòls agrícoles degradats mitjançant microbiologia.
  • Agrodevices 1985 (Valladolid) és una plataforma integral de gestió intel·ligent del reg i monitoratge agrícola que combina sensors IoT de fabricació espanyola, tecnologia de comunicació sense fil de llarg abast per a aplicacions de l'internet de les coses, dades meteorològiques, drones i Intel·ligència Artificial.
  • Biogreen Road, (Múrcia) Ha desenvolupat Poly-Agua Plus, un retenidor d'humitat 100% biodegradable que optimitza l'ús de l'aigua i fertilitzants a l'agricultura.
  • Melmak Technologies (Múrcia) Enfocada a facilitar l'automatització d'implements agrícoles per a fabricants de maquinària destinats a cultius d'alt valor com a vinya, olivera, ametllers o fruiters.
  • Enoengineering (Albacete). +Wine és un sistema innovador que millora la qualitat organolèptica del vi en aplicar un mètode de maceració, cosa que permet conservar i potenciar els compostos que defineixen el seu perfil sensorial.
  • Fibsen (València) Ofereix solucions de monitorització en temps real mitjançant sensors intel·ligents de fibra òptica, capaços de detectar amb alta precisió fugides, robatoris o abocaments. Aquesta tecnologia permet una gestió més eficient i sostenible dels recursos hídrics.
  • Bioferric (Alacant) Compte amb procés d'adsorció per al tractament d'aigües residuals. Aquesta solució permet una depuració més eficient, sostenible i sense residus líquids, que la posiciona com una alternativa avançada davant dels mètodes tradicionals de tractament.
  • Weif Agrotecnia (Alacant) Sota la marca WEITEC, ofereix una solució integral de digitalització per a explotacions agràries de qualsevol mida.
  • Agro Intelligence (Sevilla) Desenvolupa una solució intel·ligent i automatitzada per optimitzar el reg agrícola, basada en la tecnologia d'Agrointel.
  • Tecnoalgae (Sevilla) Introdueix una solució innovadora i sostenible mitjançant la producció in situ de microalgues a la pròpia explotació, gràcies a la instal·lació d'un fotobioreactor.
  • Nova Indústria Galega (Lugo). Libatio és un sistema integral que utilitza internet de les coses i Intel·ligència Artificial per monitoritzar i optimitzar en temps real el procés de maduració del vi.

Notícies relacionades