La II edició de les Jornades "Reptes globals i solucions innovadores a la producció d'aliments" se centrarà en el paper dels joves
Descripció
Aquesta trobada té com a objectiu posar en relleu les oportunitats que esperen aquells que decideixen emprendre als sectors de l'agricultura i la ramaderia, impulsats per la força de la innovació, la tecnologia i el coneixement .
L'esdeveniment cerca ser un catalitzador per a la renovació del camp, explorant com les darreres tendències tecnològiques i els avenços científics poden optimitzar la producció, millorar la sostenibilitat i obrir nous camins cap a la rendibilitat. I en aquesta tasca, el paper del jove emprenedor és fonamental. Ells seran els protagonistes, capaços d'identificar nínxols de mercat, desenvolupar productes i serveis diferenciats i construir negocis resilients i pròspers.
Està organitzat pel Parc Tecnològic de Còrdova, juntament amb l' Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i Montes (ETSIAM), la Càtedra Internacional Intel·ligència Artificial i Agricultura - CIIAA i la càtedra d'Innovació Agrària i Alimentària Fundació Caixa Rural del Sud, de la Universitat de Còrdova, amb la col·laboració d'Oficina Acel. Iberian.
A la taula rodona inicial, veus expertes de la talla de la periodista agroalimentària Elisa Plumed, i professionals consolidats d'empreses com Covap, Yara Iberian, Almazaras Industriales i Fundació Cajamar, exposaran les oportunitats de negoci i desenvolupament professional que ofereix el sector agroalimentari .
En quatre sessions temàtiques posteriors s'abordarà com la tecnologia, la innovació i el coneixement són les eines claus per al desenvolupament professional d'aquests joves emprenedors . I es donaran a conèixer casos dèxits en diferents àmbits.
Les jornades estan dirigides tant a emprenedors amb idees innovadores, com a joves professionals del sector agropecuari, ia investigadors i tecnòlegs amb solucions aplicables al camp i qualsevol persona amb interès en el potencial transformador de la innovació a l'agricultura i la ramaderia.