Skip to main content

PROVACUNO i la UCAM creen la càtedra "Investigació en proteïna animal, nutrició i salut"

Data de publicació: 23/01/2025
Comunitat Autònoma: Murcia, Región de

Descripció

L' Organització Interprofessional de la Carn de Boví d'Espanya (PROVACUNO) ha signat un acord amb la Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM) per a la creació de la Càtedra Universitària d'Empresa "Investigació en proteïna animal, nutrició i salut", que tindrà la seu al Campus de la UCAM a Múrcia.

L'objectiu de la Càtedra és la realització contínua d'activitats de recerca, transferència, divulgació, docència i innovació sobre la carn de boví com a font natural de proteïna , els seus processos de maduració i alliberament d'aminoàcids essencials i pèptids bioactius amb el propòsit de generar avenços que millorin la qualitat del producte, optimitzin els processos de producció i en promoguin l'impacte positiu en la salut humana.

Col·laboració amb altres grups de recerca en carn de boví

Els presidents de les dues institucions, María Dolores García Mascarell i Jaime Yartu San Millán, han ratificat aquesta setmana l'acord de col·laboració per posar en marxa aquesta Càtedra amb què, a més, es pretén establir sinergies entre la universitat i el sector carni, potenciant la formació especialitzada i facilitant la incorporació dels resultats al mercat ia la consciència social . A més, neix amb una visió oberta, on puguin col·laborar altres grups de recerca d'Espanya i l'estranger que siguin referents en aquest terreny.

Jaime Yartu, president de PROVACUNO, ha manifestat la seva satisfacció per la signatura d'aquest conveni que té com a objectiu “impulsar la investigació en una àrea tan important com és la proteïna animal i fomentar la transferència del coneixement, tant pel sector, amb millores que contribueixin a optimitzar els processos de producció i la qualitat del producte, com a la societat, mitjançant la difusió dels resultats” subratllant a més que “aquesta Càtedra és només l'inici d'altres col·laboracions amb la UCAM en un futur proper”.

Innovació i investigació en carn de boví

Per la seva banda José María Cayuela, degà de la Facultat de Farmàcia i Nutrició de la Universitat Catòlica de Múrcia, ha definit la Càtedra com “un observatori en temes d'innovació i investigació en carn de boví” , posant-la en valor com a font d'aminoàcids o pèptids actius; així mateix, serà un fòrum de formació , amb cursos despecialització en aquest àmbit. "Aquesta Càtedra ens reforça en una posició important en recerca a l'àmbit agroalimentari", ha afegit.

Dins de les activitats de formació es contempla, entre d'altres, l'organització de conferències, seminaris i congressos, la col·laboració en docència de grau, màster i doctorat que s'imparteix a la UCAM a les àrees d'interès de la Càtedra, la col·laboració de programes de postgrau i la convocatòria de premis a projectes Final de Màster i Tesis Doctorals.

Pel que fa a l'àrea de recerca, la Càtedra inclou l'elaboració i el desenvolupament de projectes de recerca conjunta entre les dues parts, activitats de transferència tecnològica al sector productiu, la promoció de trobades d'experts a l'àrea d'interès de la Càtedra o la dotació de beques predoctorals a estudiants per tal de realitzar tesis doctorals en temes relacionats amb la Càtedra.

Notícies relacionades