Millora climàticament intel·ligent del cultiu del blat de moro
- Tipus Grupo operativo
- Estat Completat
- Execució 2021 -2023
- Pressupost assignat 532.579,64 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Castilla y León; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://maizsostenible.com/
Descripció
Millorar la sostenibilitat i rendibilitat del cultiu de blat de moro a Espanya emprant tecnologies i eines digitals i la seva certificació ambiental al llarg de la cadena de valor.
Objectius
- Generar coneixement sobre la situació tecnicoeconòmica actual del sector del blat de moro a Espanya per a la detecció dels seus punts crítics i oportunitats de cara a l'adaptació i mitigació del canvi climàtic.
- Desenvolupar una metodologia certificada d'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) dissenyada especialment per al cultiu del blat de moro a nivell nacional.
- Millorar la sostenibilitat del cultiu de blat de moro implantant un Protocol de Tècniques dAgricultura de Precisió (PTAP).
- Avaluar l'impacte dels resultats del projecte per augmentar de manera sostenible la productivitat del cultiu del blat de moro.
- Promoure l'aplicació del PTAP i la certificació GOMAIZ i augmentar el coneixement de les millores de sostenibilitat associades entre els agents de la cadena de valor del blat de moro.
Resultats
- Caracterització tècnico-econòmica de les principals zones de cultiu a nivell nacional i els punts crítics i oportunitats de cara a l'adaptació i mitigació del canvi climàtic.
- Desenvolupament duna metodologia certificable i validada de sostenibilitat del cultiu del blat de moro a Espanya.
- Elaboració d'un Protocol de Tècniques d'Agricultura de Precisió (PTAP) per millorar la sostenibilitat del cultiu de blat de moro.
- Avaluació de limpacte dels resultats del projecte, resiliència davant el canvi climàtic del sector i reducció de les emissions de gasos defecte hivernacle.
- S'ha promogut l'aplicació del PTAP i la certificació i s'han establert les recomanacions oportunes als agents de la cadena de valor del blat de moro.
Informació de contacte
salvador.martos@vertexbioenergy.com|palomaherrerogil@vertexbioenergy.com
Coordinadors
- AN
- S
- COOP.
- CU WG SPAIN (CONTROL Unión SPAIN)
- ITACyL - Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León
- PIONEER HI-BRED SPAIN S.L.
- TIMAC AGRO ESPAÑA S.A.
- Universidad de Sevilla
- VERTEX BIOENERGY S.L
Col·laboradors
- Asociación Española de Bioetanol
- Confederación Española de fabricantes de alimentos compuestos para animales (CESFAC)
Beneficiaris
- AN
- S
- COOP.
- CU WG SPAIN (CONTROL Unión SPAIN)
- ITACyL - Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León
- PIONEER HI-BRED SPAIN S.L.
- TIMAC AGRO ESPAÑA S.A.
- Universidad de Sevilla
- VERTEX BIOENERGY S.L
Outsourced
- ARTICA INGENIERÍA E INNOVACIÓN
- S.L.
- CIEMAT - Centro de Investigaciones Energéticas
- Medioambientales y Tecnológicas