Skip to main content
Mejora climáticamente inteligente del cultivo del maíz

Millora climàticament intel·ligent del cultiu del blat de moro

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2021 -2023
  • Pressupost assignat 532.579,64 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Castilla y León; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://maizsostenible.com/
Descripció

Millorar la sostenibilitat i rendibilitat del cultiu de blat de moro a Espanya emprant tecnologies i eines digitals i la seva certificació ambiental al llarg de la cadena de valor.

Objectius
  • Generar coneixement sobre la situació tecnicoeconòmica actual del sector del blat de moro a Espanya per a la detecció dels seus punts crítics i oportunitats de cara a l'adaptació i mitigació del canvi climàtic.
  • Desenvolupar una metodologia certificada d'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) dissenyada especialment per al cultiu del blat de moro a nivell nacional.
  • Millorar la sostenibilitat del cultiu de blat de moro implantant un Protocol de Tècniques dAgricultura de Precisió (PTAP).
  • Avaluar l'impacte dels resultats del projecte per augmentar de manera sostenible la productivitat del cultiu del blat de moro.
  • Promoure l'aplicació del PTAP i la certificació GOMAIZ i augmentar el coneixement de les millores de sostenibilitat associades entre els agents de la cadena de valor del blat de moro.
Resultats
  • Caracterització tècnico-econòmica de les principals zones de cultiu a nivell nacional i els punts crítics i oportunitats de cara a l'adaptació i mitigació del canvi climàtic.
  • Desenvolupament duna metodologia certificable i validada de sostenibilitat del cultiu del blat de moro a Espanya.
  • Elaboració d'un Protocol de Tècniques d'Agricultura de Precisió (PTAP) per millorar la sostenibilitat del cultiu de blat de moro.
  • Avaluació de limpacte dels resultats del projecte, resiliència davant el canvi climàtic del sector i reducció de les emissions de gasos defecte hivernacle.
  • S'ha promogut l'aplicació del PTAP i la certificació i s'han establert les recomanacions oportunes als agents de la cadena de valor del blat de moro.
Informació de contacte
salvador.martos@vertexbioenergy.com|palomaherrerogil@vertexbioenergy.com
Coordinadors
  • AN
  • S
  • COOP.
  • CU WG SPAIN (CONTROL Unión SPAIN)
  • ITACyL - Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León
  • PIONEER HI-BRED SPAIN S.L.
  • TIMAC AGRO ESPAÑA S.A.
  • Universidad de Sevilla
  • VERTEX BIOENERGY S.L
Col·laboradors
  • Asociación Española de Bioetanol
  • Confederación Española de fabricantes de alimentos compuestos para animales (CESFAC)
Beneficiaris
  • AN
  • S
  • COOP.
  • CU WG SPAIN (CONTROL Unión SPAIN)
  • ITACyL - Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León
  • PIONEER HI-BRED SPAIN S.L.
  • TIMAC AGRO ESPAÑA S.A.
  • Universidad de Sevilla
  • VERTEX BIOENERGY S.L
Outsourced
  • ARTICA INGENIERÍA E INNOVACIÓN
  • S.L.
  • CIEMAT - Centro de Investigaciones Energéticas
  • Medioambientales y Tecnológicas