Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
Maquinària Vitícola i oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Saló Internacional de Tècniques i Equips per a Viticultura (TECNOVID) i Olivicultura (OLEOTEC)

Novament serà una cita obligada i punt de referència per a la trobada internacional del sector, així com un ampli aparador amb l'última maquinària i tecnologies aplicades a la indústria, i una excel·lent plataforma de negoci. Un cop més, coincidirà en dies de celebració amb el Saló Internacional de Maquinària i Equips per a Cellers i de l'Embotellat ( ENOMAQ ), per a Almazaras i Envasat ( OLEOMAQ ) i per a la Indústria Cervesera ( E-BEER ). El contingut dels diferents salons ofereix importants sinergies en un aparador comercial immillorable amb l'última maquinària i tecnologia aplicades a la indústria. Si ho desitgeu, podreu exposar equips tant per al sector de la viticultura com el de l'olivicultura. En aquesta edició es manté la digitalització dels tràmits dels expositors , entre ells el formulari per a la Preinscripció , per fer molt més fàcil aquest procés.
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
productes fitosanitaris
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Fòrum Tècnic en sanitat vegetal. 40 anys de sanitat vegetal

El Servei de Sanitat i Certificació Vegetal és la unitat tècnica que desenvolupa les funcions de control i certificació de les llavors i plantes de viver, la gestió dels plans de vigilància i control de plagues i malalties dels vegetals, de la comercialització i utilització de els productes fitosanitaris i la seva avaluació, de lassessorament tècnic al sector productor en matèria de sanitat vegetal i producció de llavors.
Sanitat Vegetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal

El VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal organitzat pel Centre de Sanitat i Certificació Vegetal tindrà lloc el proper 28 de novembre al Saló d'Actes de l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa
Gestió d'oliverar en ecològic a La Rioja
05/11/2024
Gobierno de La Rioja

Gestió d'oliverar en ecològic. Explotació experimental a la finca La Grajera

Dins el I Pla Estratègic de la Producció Ecològica de la Rioja, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient organitza la Jornada de tècnica i de camp: Gestió d'oliverar en ecològic. Explotació experimental a la finca La Grajera , dirigida a agricultors ia tècnics. El seu objectiu és aprofundir sobre el maneig agronòmic del cultiu de l'olivera en producció ecològica: varietats, marcs de plantació, maneig de plagues i malalties, fertilització, pràctiques culturals, recol·lecció... Es visitarà l'oliverar i el trull ecològic institucional de la finca La Grajera . Entre els continguts destaquen els temes següents: • Introducció: claus de la producció ecològica • Varietats i sistemes de conducció en ecològic • Maneig del sòl, fertilització i pràctiques agronòmiques • Estratègies de lluita contra plagues i malalties en ecològic • Recol·lecció i transport La jornada és gratuïta. El nombre de places és limitat i per poder assistir-hi cal inscriure's. Per a qualsevol dubte o aclariment les dades de contacte són: transferència.agraria@larioja.org o el telèfon 660 93 33 94. INSCRIPCIÓ
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
living lab andalús livingsoil
03/10/2024
Fundación JAV- Jaén Agritech Ventures

Presentació del Living Lab Andaluz, dins del projecte europeu Livingsoil

El Living Lab Andaluz es constitueix com una entitat destinada a promoure i implementar solucions tecnològiques innovadores i sostenibles orientades a la millora de la salut del sòl d'oliverar. S'emmarca en el projecte europeu LIVINGSOILL (Healthy Soil to Permanent Crops Living Labs) finançat amb 12 milions d'euros, 2 milions dels quals estan destinats a l'oliverar andalús. La Universitat de Jaén serà la responsable de coordinar aquest Living Lab on s'integren a més 15 entitats andaluses de reconeguda activitat R+D+I relacionada amb l'olivicultura. Al programa de l'acte de presentació destaquen tres taules rodones que giraran al voltant dels temes següents: La salut del sòl, reptes i serveis ecosistèmics. Projectes d'innovació: Aprofitament de coproductes de l'oliverar dins el marc de l'economia circular. Experiències pilot d'empreses oleícoles orientades a la millora de la salut del terra. A més, s'oferirà una conferència sobre la digitalització al sector de l'oliverar.
tic4bi
18/09/2024
Tic4Bio

Presentació del GO Tic4bio, una eina TIC per a la gestió eficient de l'aigua i la biodiversitat

El proper 18 de setembre, la finca Cortijo El Puerto , ubicada a Lora del Río, Sevilla , serà l'escenari de la presentació de resultats del grup operatiu Tic4bio , amb una innovadora eina TIC dissenyada per millorar la gestió eficient de l'aigua i la biodiversitat en àmbit agrícola. Aquest projecte cerca integrar la digitalització en els processos agroalimentaris, optimitzant lús dels recursos naturals i promovent la sostenibilitat. D'aquesta manera, s'afavorirà la presa de decisions tant per fer un ús eficient de l'aigua de reg i de l'aigua usada a l'agroindústria, com per calcular el grau de biodiversitat a la finca i poder millorar-lo, donant resposta a la preocupació mediambiental i de conservació dels recursos naturals del mercat més exigent. L'esdeveniment, organitzat per Ecovalia i altres entitats del sector, començarà a les 10.00 h amb la inauguració a càrrec de figures destacades al camp de l'agricultura i la innovació. Entre els ponents hi haurà Cristina de Toro Navero , de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural; Álvaro Barrera Fernández , president d'Ecovalia; Lola de Toro Jordano , gerent del CeiA3; Emilio Camacho Poyato , de la Universitat de Còrdova; Enric de la Torre Liébana , conseller delegat d'Ingeoliva; i Pablo Reina López , responsable de desenvolupament de l'eina TIC a Dacartec. A les 10.30 h, Auxiliadora Vecina Jiménez , directora d'Innovació i Formació d'Ecovalia, presentarà el grup operatiu i un documental que mostra el desenvolupament del projecte. Posteriorment, a les 10.45 h, la investigadora Carmen Flores Cayuela de la Universitat de Còrdova compartirà els resultats obtinguts per aquest innovador projecte. La jornada continuarà a les 11:30 h amb una visita guiada a l'experiència pilot, liderada per Enrique de la Torre , on els assistents podran veure de primera mà com l'eina tic4bio contribueix a un ús més eficient de l'aigua i la biodiversitat als cultius. Finalment, a les 12.30 h, se celebrarà un tast d'olis de Cortijo El Puerto i una degustació d'aliments ecològics , posant en valor els productes locals i sostenibles. Aquest esdeveniment és un punt de trobada clau per als professionals del sector agrícola que...
Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris
27/06/2024
UAGR

Jornada sobre herbicides amb Prosulfocarb a cereal (Projecte InnovAC-Eco)

La Unió d'Agricultors i Ramaders de La Rioja (UAGR) ha organitzat una jornada que es dedicarà a la presentació del Projecte InnovAC-Eco , dedicat a estudiar la presència de residus de fitosanitaris en olis d'oliva, originats a partir de derives d'aplicacions sobre altres cultius, centrant-se en la matèria activa herbicida amb Prosulfocarb. Encara que no se superin els límits màxims autoritzats per al seu consum, la seva mera presència sí que suposa un impediment per a la certificació d'olis en ecològic , disminuint així la seva rendibilitat. Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris En el marc d‟aquest projecte, s‟ha desenvolupat un prototip de tecnologia capaç de detectar les derives del producte en temps real. El treball també ha servit per sensibilitzar els cultivadors de cereal sobre la deriva que produeixen els seus tractaments. No cal inscripció prèvia.
logo olive oil world congress
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Congrés Mundial de l'Oli d'Oliva

El Congrés Mundial de l'Oli d' Oliva ( Olive Oil World Congress ) és un esdeveniment que congregarà els principals ponents a nivell mundial en cada matèria per valoritzar l'oli d'oliva i transmetre les seves bondats a la societat a través dels objectius següents: Reunir els professionals del sector i fomentar la transferència de coneixements sobre aquest producte a totes les baules de la cadena de producció. Estudiar els casos d'èxit i les millors eines de màrqueting i vendes que ajudaran el sector a millorar-ne l'eficàcia comercial. Abordar en profunditat la producció, la investigació i la comercialització de l'oli d'oliva. DOSSIER | INSCRIPCIÓ | Informació i contacte 917217929 info@oliveoilwc.com
logo aove nuts experience
04/04/2024
AOVE & NUTS Experience

Fira de l'Olivar i Fruits secs "AOVE & NUTS experience"

AOVE&NUTS experience és un certamen capaç de dinamitzar, aportar idees, plantejaments, projectes i iniciatives de millora i desenvolupament en un sector estratègic, clau i fonamental a l'economia ia l'activitat empresarial d'aquesta zona. És una fira que va dirigida a productors d'AOVE i de fruita seca, agricultors, cooperativistes, empreses inversors i de serveis, consumidors de maquinària per a la producció i d'insums, dones i homes amb inquietuds gurmet. A més comptarem amb diverses activitats com ara exposició de maquinària, jornades tècniques, tasts, degustacions, difusió de la cultura de l'AOVE i fruits secs a través de l'hostaleria abans i durant la celebració de la Fira PROGRAMA | JORNADES TÈCNIQUES | CONTACTE : info@talavera-ferial.com, 925721830 | UBICACIÓ : Talavera Firal
world olive exhibiton
26/02/2024
Pomona Keepers

WOOE. World Olive Oil Exhibition

El World Olive Oil Exhibition és un esdeveniment internacional on promocionar olis, posicionament de marca i ampliar la cartera de contactes alhora que es manté la rellevància al sector. Per consultar el dossier de l'esdeveniment feu clic aquí
LOGÍSTICA DE LA FRUITA
07/02/2024
FRUIT LOGISTICA

LOGÍSTICA DE LA FRUITA

Fira líder en el comerç mundial de fruites: logística, maquinaria, tecnologia, "organic rute" Informació detallada => Programa
Jornada Grups Operatius ceiA3 – Sector de l'Olivar
11/12/2023
CIA3

Jornada Grups Operatius ceiA3 – Sector de l'Olivar

El proper 11 de juliol de 2023 el ceiA3 celebrarà una jornada online on es presentaran els avenços dels Grups Operatius del Sector de l'Olivar en què participa i el públic objectiu dels quals són investigadors ceiA3 i agents del sector oliverer. Entre els objectius estratègics del ceiA3 destaca el de promoure les sinergies i les accions col·laboratives entre investigadors de les universitats i institucions integrants i la interconnexió amb el sector. Dins del sector agroalimentari andalús, un dels sectors estratègics és l'Olivar i l'oli d'Oliva i el ceiA3 dinamitza ecosistemes d'innovació juntament amb els principals agents representatius del sector. En el marc de la dinamització d'accions vinculades amb l'EIP-Agri, el consorci ceiA3 participa juntament amb grups de recerca de les seves universitats en projectes d'innovadors executats per Grups Operatius. Actualment el consorci participa de forma directa juntament amb investigadors en 4 projectes innovadors dins de la Convocatòria 2020 dels ajuts dirigits al funcionament de Grups Operatius de la Junta d'Andalusia. La Jornada Grups Operatius ceiA3 del Sector de l'Olivar pretén afavorir les sinergies i la interacció entre investigadors ceiA3, així com la transferència cap al sector per compartir els avenços fins avui. Organitza i participen: Organitza ceiA3 i participen GO BIORUMIOLI, GO BIOSUERO, GO CoverOlive i GO TIC4BIO Modalitat: Online (a través de la plataforma ZOOM) Data i hora: 11 de juliol de 2023 a les 11:00 h Registre en línia per a assistència: Gratuït. Cal fer inscripció a ZOOM: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_76JJxKnBTPaiN32iiB7cEA#/ Informació completa i programa provisional: Veure
http://www.organicfoodiberia.com/es
07/06/2023
ORGANIC FOOD IBERIA

Organic Food Iberia 2023

Celebra el món natural i ecològic en un sol lloc. Descobreix les noves tendències del sector ecològic. Troba l'última salut i benestar, bellesa, cura de la pell, tèxtils, productes de la llar i neteja de totes les regions d'Espanya i Portugal. Participa gratuïtament al programa de seminaris i coneix cara a cara els principals proveïdors i compradors del sector. Convidem minoristes d'alimentació independents, i majoristes, així com supermercats i grans departaments de compres, cuines públiques (centres escolars, hospitals i geriàtrics). També convidem a importadors i exportadors d'aliments, botigues de salut i nutrició independents, càtering restaurants i hotels. Finalment, convidarem a botigues especialitzades, botigues agrícoles, càtering de viatges, centres de transport i atraccions, així com a importadors de vi.
Fruit Logistica
08/02/2023

FRUIT LOGÍSTICA

Fira líder en el comerç mundial de fruites: logística, maquinària, tecnologia, “organic rute” Informació detallada => Programa