Aplicacions de Ramaderia de Precisió
Descripció
Organitzada per la Universitat Politècnica de Madrid , aquest curs s'emmarca a l' Estratègia de Digitalització del Sector Agroalimentari i Forestal i del Medi Rural impulsada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació , que persegueix eliminar o reduir les barreres tècniques, legislatives, econòmiques i formatives existents en el procés de transformació digital. Pretén contribuir al lideratge d'un sector agroalimentari sostenible econòmicament, socialment i mediambientalment, així com al poblament actiu del medi rural, per configurar un medi rural més atractiu, viu, dinàmic i diversificat, generador de riquesa i ocupació de qualitat, amb especial atenció a joves i dones.
El curs permetrà als participants conèixer les principals tecnologies de ramaderia de precisió, tant en l'àmbit de la ramaderia intensiva com l'extensiva, dedicades a l'adquisició massiva de dades, idealment sobre animals individuals, per millorar la presa de decisions dels diferents actors del sector a fi de millorar l'eficiència productiva, l'impacte mediambiental i la salut i el benestar animal. Al curs es presentaran les solucions existents a nivell comercial i les principals línies de recerca i innovació en fase precomercial. A més, s'avaluaran críticament els procediments de recollida, transmissió i anàlisi de dades procedents de sensors, a fi d'establir els avantatges i límits de les diferents tecnologies, permetent als estudiants seleccionar les tecnologies més adequades a cada cas en l'exercici de la tasca professional.
PROGRAMA |INSCRIPCIÓ fins al 20 de maig.