Ir o contido principal

Proxecto Horizon Europe FlavourFerm: Liberando o potencial de sabor dos alimentos de orixe vexetal mediante a fermentación

  • Tipo Proxecto
  • Estado Firmado
  • Execución 2024 -2028
  • Orzamento asignado 4.484.546,98 €
  • Ámbito Europeo
  • Fonte principal de financiamento Horizonte Europa 2021-2027
  • Páxina web do proxecto Proyecto FlavourFerm
Descrición

Os consumidores demandan alimentos vexetais saborosos e saudables, o que impulsa a necesidade de tecnoloxías avanzadas de fermentación para ofrecer opcións saborosas e nutritivas ao mercado.

O proxecto FlavourFerm, financiado pola UE, optimizará as técnicas de fermentación para mellorar o sabor dos alimentos de orixe vexetal, atendendo ás preferencias dos consumidores por produtos deliciosos, nutritivos e saudables. O proxecto perfeccionará a precisión, a biomasa e os métodos de fermentación tradicionais para mellorar as propiedades sensoriais e a calidade nutricional dos alimentos de orixe vexetal. Desenvolverá leite e queixo a base de plantas empregando caseína recombinante de orixe animal derivada da fermentación de precisión e carne a base de plantas empregando micelios fúnxicos procedentes da fermentación de leguminosas.

Estes ingredientes e produtos finais produciranse a escala piloto e precomercial en colaboración con pemes e fabricantes establecidos.

Obxectivos

FLAVOURFERM ten como obxectivo optimizar, demostrar e implementar tecnoloxías de fermentación para liberar o potencial de sabor dos alimentos de orixe vexetal e responder á demanda dos consumidores de produtos vexetais saborosos, nutritivos e saudables. A fermentación de precisión, a fermentación de biomasa e as técnicas de fermentación tradicionais optimizaranse para mellorar as propiedades sensoriais (sabor e textura), así como o contido de proteínas e a biodispoñibilidade nos alimentos de orixe vexetal. Desenvolveranse alimentos fermentados innovadores incorporando ingredientes derivados de técnicas de fermentación optimizadas nos produtos alimenticios.

A produción incluirá caseína recombinante libre de animais obtida mediante fermentación de precisión, así como micelios fúnxicos obtidos da fermentación de leguminosas, para producir unha variedade de novos produtos alimenticios en tres casos comerciais: queixo vexetal, carne vexetal e leite vexetal. Todos os novos ingredientes e produtos finais serán ampliados e producidos a escala piloto e precomercial en colaboración con socios industriais, incluíndo tanto pemes innovadoras como fabricantes establecidos de diferentes rexións da UE.