Ir o contido principal

Proxecto H2020 BIOVALUE: ferramenta de simulación baseada en axentes de garfo a granxa que aumenta a biodiversidade na cadea de valor agroalimentaria

  • Tipo Proxecto
  • Estado Firmado
  • Execución 2021 -2025
  • Orzamento asignado 5.993.562,5 €
  • Ámbito Europeo
  • Fonte principal de financiamento H2020
  • Páxina web do proxecto BIOVALUE
Descrición

O proxecto BIOVALUE, financiado pola UE, empregará un enfoque ascendente para desenvolver a ferramenta BIOVALUE, unha ferramenta dinámica e personalizable para analizar a biodiversidade na cadea de valor agroalimentaria. Os investigadores utilizaráno para introducir, modelar, avaliar, mellorar, producir e difundir cultivos xeneticamente diversos e infrautilizados seleccionados especificamente e desenvolver produtos culinarios certificados e comercializables.

Ao responder á demanda dos consumidores de mellorar a agrobiodiversidade nos agroecosistemas, BIOVALUE garantirá o desempeño comercial futuro e a viabilidade dos cultivos. Ademais, utilizarase un marco de modelado fácil de usar e listo para usar para xerar un conxunto de indicadores clave de rendemento que midan a calidade e o impacto das políticas, o desempeño ambiental e o cumprimento da normativa. O obxectivo é introducir na cadea de valor cultivos xeneticamente diversos e infrautilizados, o que contribuirá a mellorar a biodiversidade.

Obxectivos

O enfoque do proxecto BIOVALUE é establecer unha perspectiva holística e de múltiples partes interesadas para analizar o vínculo entre a biodiversidade, os actores da cadea de valor agroalimentaria, o medio ambiente, as preferencias alimentarias dos consumidores e a saúde. Mediante un enfoque vertical e ascendente para desenvolver a FERRAMENTA BIOVALOR, unha cadea de valor agroalimentaria dinámica e personalizable fronte á ferramenta de análise da biodiversidade, a proposta ten como obxectivo introducir, modelar, avaliar, mellorar, producir e difundir cultivos xeneticamente diversos e infrautilizados (cereais, leguminosas, froitas e froitas) e desenvolver produtos comerciables, certificados e de receitas culinarias (certificados e receitas comerciais). alimentos procesados), que potencian a agrobiodiversidade no campo aplicado. agroecosistemas e atraer consumidores, garantindo o seu futuro desempeño no mercado e, ao mesmo tempo, a viabilidade dos seus cultivos.

Ademais, dentro dun marco listo para o seu uso, modelado e listo para o seu uso, o proxecto producirá un conxunto de indicadores clave de rendemento (KPI) destinados a medir a calidade e o impacto das políticas, o desempeño ambiental e o cumprimento da normativa para a introdución de cultivos xeneticamente diversos e infrautilizados na cadea de valor. Estes indicadores, polo seu deseño, son escalables para mellorar aínda máis a biodiversidade na cadea de valor. En definitiva, este carácter expansivo ponse de manifesto polos efectos complementarios dos pratos elaborados e non elaborados e dos produtos alimenticios finais de BIOVALUE, como o baixo consumo enerxético, a resistencia do cultivo ambiental a paisaxes marxinais e climas futuros, así como os beneficios nutricionais e para a saúde. Ao incorporar o poder de mercado a todo o enfoque, a proposta pode levar a unha sustentabilidade da biodiversidade autosuficiente no futuro.

Coordinadores
  • ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS (ARISTOTLE UNIVERSITY OF THESSALONIKI)