Ir o contido principal

Novas

Destacado

ilustración coas bases do premio
03/04/2025
Aberta a XXVII edición do Premio Fertiberia á mellor tese de doutoramento en temas agrarios
Ata o 30 de maio de 2025 está aberta a XXVII edición do Premio Fertiberia á mellor tese de doutoramento en temas agrarios Este galardón, referencia na investigación agraria dende 1996, promove o uso...
cartel de chamada
27/03/2025
Cajamar lanza convocatorias de proxectos innovadores en Water, Agrotech e Foodtech
O programa Cajamar Innova lanza as súas convocatorias 2025 co obxectivo de impulsar o crecemento de startups e proxectos empresariais que desenvolvan solucións tecnolóxicas e sostibles nas áreas de...
Web do servizo Cau da FEGA
20/03/2025
Atención ao cliente do FEGA para facilitar o acceso ás subvencións FEADER
O Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA) dispón dun Centro de Atención ao Usuario (CAU) para ofrecer información e asistencia a aqueles que desexen beneficiarse das axudas financiadas polo Fondo...
O ministro durante a súa comparecencia
19/03/2025
Luis Planas destaca a capacidade innovadora do sector agroalimentario na Estratexia Nacional Alimentaria
O ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación, Luis Planas, destacou a gran capacidade innovadora do sector agroalimentario español e a importancia da aposta pola tecnoloxía no marco da Estratexia...
GO equipo de traballo Aristeo
13/02/2025

Presentación de resultados do Grupo Operativo “ARISTEO”. Queixos andaluces 4.0”

A Universidade de Córdoba foi a sede escollida para a xornada de clausura do Grupo Operativo ARISTEO , unha iniciativa que impulsou a modernización do sector do queixo andaluz mediante a incorporación...
Mylkubator
30/09/2024

Pascual Innoventures amplía a 2 millóns de euros o seu investimento en investigación alimentaria futura coa terceira edición de Mylkcubator

Pascual Innoventures , a rama de Corporate Venturing do grupo Pascual , incrementou o seu investimento en investigación de alimentos innovadores e sostibles, achegando un total de 2 millóns de euros...
directivas de almorzo
15/02/2024

Reforzar as obrigas de información ao consumidor para as "directivas de almorzo"

O ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación , Luis Planas, mostrou a súa satisfacción polo acordo alcanzado recentemente pola Comisión Europea, o Parlamento e o Consello da Unión Europea, os...
O Grupo Operativo ITO-FOG busca mellorar a calidade do aceite de oliva cunha ferramenta de software e menos rega
09/05/2023

O Grupo Operativo ITO-FOG busca mellorar a calidade do aceite de oliva cunha ferramenta de software e menos rega

Máis impulso ao rural O Grupo Operativo (GO) ITO-FOG estuda o rendemento dos cultivos de oliveira Os experimentos permitiranos ver se a calidade do aceite mellora coas estratexias de rega e se se ve...
O Observatorio publica a actualización do estudo da cadea de valor do aceite de oliva virxe extra e un informe sobre alimentos innovadores
05/05/2023

O Observatorio publica a actualización do estudo da cadea de valor do aceite de oliva virxe extra e un informe sobre alimentos innovadores

O pleno da reunión do Observatorio da Cadea Alimentaria de hoxe proseguiu coa análise da situación dos prezos e do consumo dos alimentos, e aprobou a actualización do estudo da cadea de valor do...
Agrosmart
10/10/2022

Robots cooperativos desenvolvidos para colleitar uvas de mesa

Investigadores do Instituto de Robótica e Informática Industrial (IRI) e da Unidade de Mecanización Agraria (UMA) da UPC traballan con outros centros de investigación e empresas europeas no...