PROVACUNO e UCAM crean a cátedra "Investigación en proteína animal, nutrición e saúde"
Descrición
A Organización Interprofesional da Carne de Vacún de España (PROVACUNO) asinou un convenio coa Universidade Católica de Murcia (UCAM) para a creación da Cátedra Universitaria Empresarial "Investigación en proteína animal, nutrición e saúde", que se baseará no Campus da UCAM en Murcia.
O obxectivo da Cátedra é a realización continua de actividades de investigación, transferencia, divulgación, docencia e innovación sobre a carne de vacún como fonte natural de proteínas , os seus procesos de maduración e liberación de aminoácidos esenciais e péptidos bioactivos coa finalidade de xerar avances mellorar a calidade dos produtos, optimizar os procesos produtivos e promover o seu impacto positivo na saúde humana.
Colaboración con outros grupos de investigación en carne bovina
Os presidentes de ambas as institucións, María Dolores García Mascarell e Jaime Yartu San Millán, ratificaron esta semana o convenio de colaboración para a posta en marcha desta Cátedra, que tamén pretende establecer sinerxías entre a universidade e o sector cárnico promovendo a formación especializada e facilitando a incorporación dos resultados no mercado e na concienciación social . Ademais, nace cunha visión aberta, na que poden colaborar outros grupos de investigación de España e do estranxeiro líderes neste campo .
Jaime Yartu, presidente de PROVACUNO, amosou a súa satisfacción pola sinatura deste convenio, que pretende “fomentar a investigación nun ámbito tan importante como é a proteína animal e favorecer a transferencia de coñecemento, tanto para o sector, con melloras que contribúan a optimizar procesos de produción e calidade do produto, así como á sociedade, mediante a difusión dos resultados” salientando tamén que “esta Cátedra é só o comezo doutras colaboracións coa UCAM nun futuro próximo”.
Innovación e investigación en carne bovina
Pola súa banda, José María Cayuela, decano da Facultade de Farmacia e Nutrición da Universidade Católica de Murcia, definiu a Cátedra como "un observatorio sobre temas de innovación e investigación en carne de vacún" , destacándoa como fonte de aminoácidos. ou péptidos activos; Así mesmo, será un foro de formación , con cursos de especialización nesta materia. "Esta Cátedra reforza a nosa importante posición na investigación no ámbito agroalimentario", engadiu.
As actividades formativas inclúen, entre outras, a organización de xornadas, seminarios e congresos, a colaboración nas docencias de grao, mestrado e doutoramento que se imparten na UCAM nas áreas de interese da Cátedra, a colaboración de programas de posgrao e a convocatoria de premios de Fin de Máster. proxectos e teses de doutoramento.
En canto á área de investigación, a Cátedra inclúe a elaboración e desenvolvemento de proxectos de investigación conxuntos entre ambas as partes, actividades de transferencia de tecnoloxía ao sector produtivo, a promoción de reunións de expertos na área de interese da Cátedra ou a prestación de bolsas de doutoramento a estudantes para a realización de teses de doutoramento sobre temas relacionados coa Cátedra.