A innovación e a sustentabilidade serán claves na nova extensión do estándar aprobada para a OIAM.
Descrición
O Consello Xeral de Organizacións Interprofesionais Agroalimentarias aprobou a ampliación da norma solicitada pola Organización Interprofesional do Aguacate e o Mango (OIAM) . Este paso, esencial para o futuro do sector, inclúe unha importante aposta pola investigación, o desenvolvemento e a innovación (I+D+i).
A aprobación contempla destinar entre o 2 % e o 5 % dos recursos financeiros previstos especificamente a actividades de I+D+i, co obxectivo de promover solucións que fagan o sector máis sostible e competitivo. Esta prórroga terá unha validez de tres anos e incluirá tamén investimentos en promoción, comunicación e mellora do coñecemento do sector e dos seus produtos.
Ao mesmo tempo, tamén se aprobou a prórroga da norma proposta pola Organización Interprofesional Agroalimentaria da Carne de Vacún (Provacuno), con énfase na promoción e o apoio ao sector por un período de cinco anos.
Esta decisión, tomada durante a 51ª sesión plenaria celebrada na sede do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, reflicte un forte compromiso do sector agroalimentario coa modernización e a mellora da competitividade, apoiadas na innovación tecnolóxica e o desenvolvemento sostible.