La innovació i la sostenibilitat seran clau en la nova extensió de norma aprovada per a l'OIAM
Descripció
El Consell General d'Organitzacions Interprofessionals Agroalimentàries ha donat llum verda a l'extensió de norma sol·licitada per l'Organització Interprofessional de l'Alvocat i el Mango (OIAM) . Aquest pas, essencial per al futur del sector, inclou un compromís significatiu amb la investigació, el desenvolupament i la innovació (R+D+i).
L'aprovació preveu destinar entre un 2% i un 5% dels recursos econòmics previstos específicament a activitats de R+D+i, per tal de promoure solucions que facin el sector més sostenible i competitiu. La vigència daquesta extensió serà de tres anys, i també inclourà inversions en promoció, comunicació i millora del coneixement del sector i els seus productes.
Paral·lelament, també s'ha aprovat l'extensió de norma proposada per l'Organització Interprofessional Agroalimentària de la Carn de Boví (Provacuno), amb èmfasi en promoció i suport sectorial durant un període de cinc anys.
Aquesta decisió, presa durant la 51a sessió plenària celebrada a la seu del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, reflecteix un fort compromís per part del sector agroalimentari cap a la modernització i millora de la seva competitivitat, recolzant-se en la innovació tecnològica i el desenvolupament sostenible.