Congreso de cooperativas agroalimentarias valencianas: cara a unha agricultura máis rendible, sostible e dixital
Descrición
Os días 30 e 31 de outubro , o Auditorio Santiago Grisolía do Museo das Ciencias Príncipe Felipe de Valencia acollerá o Congreso de Cooperativas Agroalimentarias da Comunidade Valenciana , un evento que reunirá a máis de 300 representantes de cooperativas agroalimentarias para reflexionar sobre os retos presentes e futuros do sector.
Baixo o lema “Cooperativas, cara a unha agricultura rendible, sostible e dixital” , o encontro abordará cuestións clave como o escenario xeopolítico e económico actual , as tendencias de mercado e consumo , a dixitalización e a intelixencia artificial na agricultura , o cambio xeracional , o tamaño e a rendibilidade das estruturas agrarias , así como a nova PAC 2028-2034 .
O presidente da Federació, Cirilo Arnandis , destacou que este Congreso “debe ser un punto de encontro que nos axude a reflexionar e debater xuntos como garantir a competitividade e a rendibilidade das nosas cooperativas e das 180.000 persoas asociadas ás que representan”.
Ademais, o evento ten un valor simbólico especial: coincide co 40 aniversario da Federación de Cooperativas Agrarias da Comunidade Valenciana (FECOAV) , constituída en 1984, e coa declaración de 2025 como Ano Internacional das Cooperativas por parte de Nacións Unidas, en recoñecemento do seu papel como motor do desenvolvemento sostible.
O programa incluirá conferencias e mesas redondas con expertos nacionais e internacionais que analizarán a transformación do modelo cooperativo nun contexto de dixitalización, sustentabilidade e adaptación a novos mercados.
O evento conta co apoio da Generalitat Valenciana , o patrocinio estratéxico de Agropelayo e da Asociación Valenciana de Cooperativas de Crédito (AVCC) , e a colaboración de Cajamar, Anecoop, AgroFresh, Hinojosa Packaging Group, MAF Roda Agrobotics, Coarval, Enercoop, Anecoop Bodegas, Grupo Coviñas de Turís, La Barón e Bodegas .
O Congreso constitúese, polo tanto, un evento clave para reforzar o papel das cooperativas valencianas como axente esencial na estruturación territorial, a sustentabilidade e a innovación do sistema agroalimentario .