Titulación de técnicos en produción integrada de produtos agrícolas e gandeiros
Data de Inicio:
11/02/2025
Data de finalización:
18/03/2025
Modalidade:
En persoa
Comunidade Autónoma:
Andalucía
Provincia:
Córdoba
Localización:
Centro IFAPA de Palma del Río
Todos os detalles:
https://www.juntadeandalucia.es/agricult...
Descrición
Contidos
- Conceptos básicos sobre a Produción Integrada: concepto e obxectivos da Produción Integrada; problemas de protección fitosanitaria convencional; evolución do control de pragas; bases ecolóxicas de protección integrada.
- Xestión das operacións de Produción Integrada: obrigas e control dos operarios, declaracións, rexistro de operacións; rexistro do xogo; identificación do produto; medidas correctoras; xestión informática; control de calidade e trazabilidade; certificación e auditorías.
- Xestión da aplicación informática de rexistro de explotacións en produción integrada PRIN Móvil.
- Técnicas agronómicas en Produción Integrada: preparación do terreo e plantación; nutrición; fecundación; tecnoloxía de irrigación; xestión do solo; poda; colleita; tratamentos poscosecha; manipulación de maquinaria; outras prácticas culturais.
- Técnicas gandeiras en Produción Integrada: descrición das instalacións; aloxamentos e currais; tipo de gando; métodos de identificación de animais; sistemas de explotación; medidas correctoras; xestión informática; control de calidade e trazabilidade; certificación e auditorías.
- Control integrado de pragas e enfermidades: ciclos biolóxicos, criterios de intervención, control biolóxico, biotécnico e cultural; control químico; equipos de aplicación; toxicoloxía e residuos de pesticidas; normativa legal fitosanitaria.
- Prevención de riscos laborais e ambientais.
- Normativa vixente en materia de Produción Integrada: situación actual en Andalucía, España e a Unión Europea.