Ir o contido principal

Titulación de técnicos en produción integrada de produtos agrícolas e gandeiros

Data de Inicio: 11/02/2025
Data de finalización: 18/03/2025
Modalidade: En persoa
Comunidade Autónoma: Andalucía
Provincia: Córdoba
Localización: Centro IFAPA de Palma del Río

Descrición

Contidos

  • Conceptos básicos sobre a Produción Integrada: concepto e obxectivos da Produción Integrada; problemas de protección fitosanitaria convencional; evolución do control de pragas; bases ecolóxicas de protección integrada.
  • Xestión das operacións de Produción Integrada: obrigas e control dos operarios, declaracións, rexistro de operacións; rexistro do xogo; identificación do produto; medidas correctoras; xestión informática; control de calidade e trazabilidade; certificación e auditorías.
  • Xestión da aplicación informática de rexistro de explotacións en produción integrada PRIN Móvil.
  • Técnicas agronómicas en Produción Integrada: preparación do terreo e plantación; nutrición; fecundación; tecnoloxía de irrigación; xestión do solo; poda; colleita; tratamentos poscosecha; manipulación de maquinaria; outras prácticas culturais.
  • Técnicas gandeiras en Produción Integrada: descrición das instalacións; aloxamentos e currais; tipo de gando; métodos de identificación de animais; sistemas de explotación; medidas correctoras; xestión informática; control de calidade e trazabilidade; certificación e auditorías.
  • Control integrado de pragas e enfermidades: ciclos biolóxicos, criterios de intervención, control biolóxico, biotécnico e cultural; control químico; equipos de aplicación; toxicoloxía e residuos de pesticidas; normativa legal fitosanitaria.
  • Prevención de riscos laborais e ambientais.
  • Normativa vixente en materia de Produción Integrada: situación actual en Andalucía, España e a Unión Europea.

Próximos Cursos