Ir o contido principal
AVIENERGY, de residuo a recurso: Economía circular en el sector avícola mediante el aprovechamiento energético de las deyecciones

AVENERXÍA, do residuo ao recurso: economía circular no sector avícola mediante o aproveitamento enerxético do esterco

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2021 -2023
  • Orzamento asignado 565.872,84 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Castilla y León; Galicia; Murcia, Región de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto http://avienergy.es/
Descrición

Aproveitarase o potencial enerxético dos estercos do sector avícola para obter enerxía térmica e/ou electricidade que se poida aproveitar nas propias explotacións Ademais, obteranse outros subprodutos de gran valor engadido.

Obxectivos
  • Optimizar un método de secado natural e/ou forzado para esterco/pavinaza de aves que permita ás explotacións acadar as condicións adecuadas para a recuperación enerxética.
  • Desenvolver un queimador adaptado ao esterco de galiña/ chícharos que permita ao sector recuperar a enerxía térmica contida no esterco de partida.
  • Optimizar as condicións de combustión para minimizar as emisións e os depósitos das explotacións avícolas segundo a normativa vixente.
  • Cuantificar a redución dos custos enerxéticos das explotacións mediante o uso da enerxía térmica.
  • Caracterizar as cinzas obtidas no proceso e avaliar o seu potencial de valorización agronómica e impacto ambiental das actuacións propostas.
  • Transferencia de resultados do proxecto
Resultados
  • Redución de máis dun 20% do contido de humidade do biocombustible de partida.
  • Valorización de máis do 50% da enerxía térmica contida nos residuos de arranque.
  • Desenvolvemento dun sistema de combustión optimizado para o seu uso no sector avícola.
  • Aumento do aforro nos custos de calefacción e electricidade mediante os excrementos.
  • Elaboración dun protocolo de aproveitamento agrícola das cinzas producidas en combustión.
  • Difusión e transferencia dos resultados do proxecto aos sectores destinatarios mediante publicacións en revistas técnicas e científicas, eventos e seminarios web, congresos rexionais, nacionais e internacionais, publicacións de prensa, noticias e contidos web.
Información de contacto
feuga@feuga.es
Coordinadores
  • ALIMER - ALIMENTOS DEL MEDITERRÁNEO S.COOP.
  • ENERGYLAB - FUNDACIÓN CENTRO TECNOLÓGICO DE EFICIENCIA Y SOSTENIBILIDAD ENERGÉTICA
  • AVÍCOLA EL CHARCÓN S.L.
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • DEMAUX MANUFACTURE S.L.
  • FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
  • JOSÉ ANTONIO GARCÍA BLANCO
  • Universidad de Vigo
Colaboradores
  • Fundación Alimentos del Mediterráneo
  • UVE S.A.
Beneficiarios
  • ALIMER - ALIMENTOS DEL MEDITERRÁNEO S.COOP.
  • ENERGYLAB - FUNDACIÓN CENTRO TECNOLÓGICO DE EFICIENCIA Y SOSTENIBILIDAD ENERGÉTICA
  • AVÍCOLA EL CHARCÓN S.L.
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • DEMAUX MANUFACTURE S.L.
  • FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
  • JOSÉ ANTONIO GARCÍA BLANCO
  • Universidad de Vigo