Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
Innovación e eficiencia económica na mecanización e produción de AOVE
03/04/2025
IRTA

Innovación e eficiencia económica na mecanización e produción de AOVE

Nesta xornada preséntanse os obxectivos e os primeiros resultados dun proxecto piloto para estudar a aplicación técnica da poda mecanizada da oliveira nas principais zonas olivícolas de Cataluña. Este proxecto pretende determinar a súa eficacia na optimización do crecemento e da produción vexetativa, comparándoa coa poda manual a nivel agronómico, produtivo e económico. Tamén se presentan os resultados de produción dun ensaio experimental cos tres principais sistemas de produción de aceite de oliva: intensivo, de alta densidade e superintensivo. Prazas limitadas PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
Cartel de Figan
26/03/2025
Plan de Conservación de la raza aviar castellana negra

Presentación GO E-LocalHUB (FIGAN 2025)

Mesa redonda de presentación do novo GO E-LocalHUB na feira FIGAN 2025.
Cartel da Xornada
20/03/2025
Granada+

III Xornada Técnica sobre Subtropicais

Obradoiros técnicos de cultivo de froitas tropicais: mango, aguacate, pitaya. O sábado 22 realizarase unha visita de campo a unha explotación de Almuñécar na que se producen flans, aguacates e mangos. Información básica: Data: 20-22 de marzo de 2025, 8:00 AM - 3:00 PM Lugar: Auditorio da Casa da Cultura, 18690, Almuñécar, Granada Organizado por: Asociación Granada + , Concello de Almuñécar Financiado por: Xunta de Andalucía – Unión Europea INSCRICIÓN | PROGRAMA
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
agromurcia
12/03/2025
Phytoma

AgroMurcia 2025: Novos riscos fitosanitarios para a agricultura mediterránea

A II edición de AgroMurcia celebrarase no Auditorio e Pazo de Congresos El Batel (Cartaxena) os días 12 e 13 de marzo de 2025, tras a súa exitosa primeira edición no mesmo mes de 2023. Organiza : Consellería de Augas, Agricultura, Gandería e Pesca da Rexión de Murcia Coorganizado por : PHYTOMA Colabora : Concello de Cartaxena
cartel anunciador do congreso de empresas de servizos agrarios
05/03/2025
Interempresas

Segunda edición do Congreso Nacional de Empresas de Servizos Agrarios

O próximo 5 de marzo o recinto feiral de Lleida será escenario da segunda edición do Congreso Nacional de Empresas de Servizos Agrarios. Este evento profesional xorde como un punto de encontro crucial para destacar e reforzar o papel fundamental das empresas de servizos no sector agrario. Baixo a denominación xeral de "AGRISERVICIOS" o evento reunirá a destacadas empresas e especialistas en servizos agrarios en Lleida, proporcionando un espazo de análise e intercambio de ideas sobre as oportunidades e retos aos que se enfronta o sector. Trataranse temas como a dixitalización dos servizos agrarios , a eficiencia no uso dos recursos, a colaboración interempresarial, o relevo xeracional e o papel da mocidade na industria, así como innovacións tecnolóxicas e prácticas sostibles que están a revolucionar o sector. . Como aconteceu na edición de 2023 en Cidade Real, AGRISERVICIOS é unha valiosa oportunidade para conectar, aprender e colaborar con outros profesionais comprometidos co avance e a sustentabilidade na agricultura. O evento sitúase como unha plataforma ideal para o desenvolvemento profesional e o traballo en rede, permitindo aos asistentes estar ao día das últimas tendencias e avances do sector. Diversas empresas xa confirmaron a súa participación nesta segunda edición de AGRISERVICIOS, interesadas en expoñer os seus produtos. Ademais, apoian o evento asociacións, organizacións e institucións públicas, entre elas o Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación . PROGRAMA | INSCRICIÓN
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
Xestión de residuos perigosos
11/12/2024
IFAPA

XESTIÓN DE RESIDUOS PERIGOSOS: Impacto ambiental e xestión interna e externa de produtos fitosanitarios

Nesta xornada presentarase o proxecto Recicland , impartirase teoría sobre as consecuencias ambientais da xestión de residuos perigosos e sobre a xestión interna na explotación de envases fitosanitarios de sobrantes de caldo e produtos caducados ou descontinuados, así como os fóra da explotación. xestión destes residuos perigosos.
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
Transformación dixital
03/12/2024
Oficina Acelera pyme Diputación de Burgos

Transformación dixital no sector agroalimentario

A agricultura do futuro está aquí! Únete á nosa viaxe de dixitalización no sector agroalimentario e descubre como implementar ferramentas tecnolóxicas que transformarán cada etapa da túa produción. Que vai aprender? Sistemas de orientación : eficiencia e precisión no campo. Conectividade : xestiona a túa granxa desde calquera lugar. Documentación : controla e mellora a trazabilidade das túas tarefas. Automatización : aforra tempo e esforzo. Sistema Isobus : conecta o teu equipo, independentemente da marca. Toma de decisións baseada en datos : crea mapas de prescricións para maximizar o rendemento. Se formas parte do sector agroalimentario, esta é a túa oportunidade para modernizar os teus procesos e avanzar cara a unha agricultura máis eficiente e sostible.
Pombas
26/11/2024
Itagra

Xornadas informativas Innovación e futuro na produción de pombas.

Para abordar cuestións fundamentais na crianza dos pitos contaremos coa intervención dun experto en sanidade animal da Universidade de Valladolid (UVA), que compartirá coñecementos clave sobre o mantemento da saúde óptima das aves e as instalacións necesarias para garantir o benestar e a eficiencia dos animais en produción. Ademais, os produtores que xa se dedican a esta actividade exporán as súas experiencias e os principais retos aos que se enfrontan no seu día a día, aportando unha visión realista do sector. Por último, analizarase o papel da restauración como motor da demanda de pombas, destacando o interese deste produto pola gastronomía local e o seu potencial como elemento diferenciador na oferta culinaria da comarca.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
Aplicación da intelixencia artificial na vixilancia da saúde animal
25/09/2024
MAPA

Novo webinar sobre a aplicación da intelixencia artificial en saúde animal

A Subdirección Xeral de Innovación e Dixitalización organizou un novo webinar do Observatorio da Dixitalización do Sector Agroalimentario Español . Con este evento retoma a súa serie de webinars despois do parón estival, abordando temas fundamentais relacionados coa dixitalización do sector agroalimentario. O Observatorio da Dixitalización é unha iniciativa promovida polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) en colaboración co Grupo Cooperativo Cajamar , e desenvólvese grazas a fondos da Unión Europea Next Generation . O próximo webinar, titulado "Aplicación da intelixencia artificial na vixilancia da saúde animal" , celebrarase de xeito virtual o 25 de setembro , de 12:00 a 14:00 horas. Nela explorarase en profundidade a aplicabilidade dos sistemas de intelixencia artificial para o seguimento e control da saúde nas explotacións gandeiras, explorando novas oportunidades para mellorar a eficiencia e a sustentabilidade do sector. Este evento é unha oportunidade única para todos aqueles profesionais interesados na transformación dixital do ámbito agrícola e gandeiro. PROGRAMA | INSCRICIÓN