Ir o contido principal

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

Data de Inicio: 10/12/2024
Data de finalización: 10/12/2024
Modalidade: En liña

Descrición

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores.

Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado.

Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor.

No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. .

Goles

  • Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024.
  • Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos.
  • Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos.

Dirixido a

Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias.

Webinar só para profesionais.

Metodoloxía

Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15.

A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco.

Programa

  1. Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA
  2. «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA
  3. «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA
  4. Preguntas e conclusións

Próximos eventos