Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Feira do rego e da auga SMAGUA25
04/03/2025
Feria de Zaragoza

SMAGUA 2025, a feira da auga e do rego, do 4 ao 6 de marzo de 2025 en Zaragoza

Entre o 4 e o 6 de marzo de 2025 terá lugar na Feira de Zaragoza unha nova edición de SMAGUA, o Salón Internacional da Auga e do Medio Ambiente . En 2025, a innovación , a xestión eficiente da auga , a sustentabilidade , a formación e o fomento das empresas a ingresar nos mercados internacionais centraranse na exposición e as xornadas técnicas que conforman este evento internacional no que se recollen os últimos avances en materia de rega e xestión da auga. Agricultura de regadío sustentable As innovacións e produtos para o rego agrícola e a xestión da auga no medio agrario contan cun amplo espazo expositivo nesta feira profesional da auga, para mostrar tecnoloxía de punta e como punto de encontro para o intercambio de coñecementos especializados. Xornadas técnicas sobre auga e rego Organismos e institucións destacadas participan e colaboran con Feira de Zaragoza para que o encontro sexa un éxito. Entre eles, a CHE (Confederación Hidrográfica do Ebro), AEAS (Asociación Española de Abastecimiento y Saneamiento), o Club da Auga, o IAA (Instituto Aragonés da Auga), ZINNAE (Clúster para o uso eficiente da auga), IbSTT (Asociación Ibérica de Zanja SIN Technology), Altap, FEREBRO (Federación de Comunidades de Regantes da Conca do Ebro), Aeryd ou Adeagua. Cabe destacar algunhas das cuestións que as xornadas técnicas abordarán nos seus programas, como son: Retos normativos, saneamento urbano Depuración de augas residuais Gobernanza da auga A implantación das novas tecnoloxías Xestión de residuos A economía circular augas subterráneas FOLLETO OFICIAL | AVANCE DE MARCAS E EXPOSITORES
ecolóxico
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecolóxica

Queres dedicarte profesionalmente á produción de alimentos ecolóxicos e locais? Queres converter gradualmente a túa explotación á agricultura ecolóxica? Queres iniciarte nalgunhas das técnicas e posibilidades que ofrece a agricultura ecolóxica, para o teu propio consumo ou como fonte de ingresos complementarias? O noso curso de Agricultura Ecolóxica formarache para o cultivo, o aproveitamento dos recursos e a xestión do solo de xeito ecolóxico. PROGRAMA: Introdución Xestión do solo e da fertilidade en cultivos ecolóxicos Xestión da auga en cultivos ecolóxicos Xestión de problemas fitosanitarios na agricultura ecolóxica + INSCRICIÓN
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
día de difusión
10/12/2024

Xornada de difusión do proxecto ATENTIA

O 10 de decembro de 2024 na Universidade de Huelva, o Grupo Operativo (GO) HIDRONUT_SAT “Aplicación de imaxes satelitais do programa Copernicus e alta resolución na xestión da nutrición e o rego no cultivo de cítricos” presentará durante a ATTENTIA os seus obxectivos e avances. Xornada de difusión do proxecto. Neste encontro participarán os investigadores da Universidade de Huelva, Alberto Zabalo e Carlos Chacón, do Departamento de Campo – ​PRL – García Carrión 1.890 SL, membros do Grupo Operativo HIDRONUT , para reunir os obxectivos e avances despregados nesa iniciativa. . Cabe lembrar que a través desta iniciativa innovadora, o sector cítrico andaluz terá acceso a novas ferramentas dixitais para optimizar a xestión da auga e dos nutrientes, e mellorar a toma de decisións para a sustentabilidade económica e ambiental de produtores e industrias, mellorando a trazabilidade e a transparencia nas transaccións entre elos da cadea de produción. O GO HIDRONUT está formado por García Carrión 1890 e o Campus de Consorcio Internacional de Excelencia Agroalimentaria (ceiA3) xunto co grupo de investigación ' Xestión integrada dos recursos agrarios e naturais | AGR-227 ' da Universidade de Huelva, coa colaboración da Asociación para o Desenvolvemento Rural de Andévalo Occidental-Adrao. O GO HIDRONUT está financiado polos Fondos Europeos Agrícolas de Desenvolvemento Rural (Feader) e a Junta de Andalucía na convocatoria de Funcionamento de Grupos Operativos Rexionais da Asociación Europea para a Innovación en Produtividade e Sostibilidade Agrícola (EIP AGRI) de 2022.
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
aguacate
03/12/2024
Plataforma Tierra

Mellora da eficiencia do uso da auga no cultivo de aguacate cultivado en Andalucía mediante ferramentas dixitais e agricultura de precisión. IR REGA-DSS

Xornada PRESENCIAL na que nos presentaremos ao Grupo Operativo REGO-DSS, que busca desenvolver unha ferramenta dixital para a xestión do rego de aguacate en Andalucía segundo a dispoñibilidade de auga.
Rego
27/11/2024
Revista Campo.es

IV Congreso Nacional de Rego Subterráneo

IV Congreso Nacional de Rega Subterránea , un evento crucial que reunirá a regantes e técnicos de diversas rexións de España, entre as que se atopan Andalucía, Castela-A Mancha, Cataluña, Aragón ou Castela e León. Nesta xornada abordaranse importantes cuestións relacionadas coa xestión e o uso sostible das augas subterráneas, destacando a necesidade dun debate informativo e construtivo. Como eixo central da xornada, contaremos cunha serie de relatorios de expertos na materia.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

ii CONGRESO DE ENXEÑARÍA AGRARIA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congreso de Enxeñería Agrícola

O II Congreso de Enxeñería Agrícola, organizado polo Consello de Colexios Oficiais de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas de España e o Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, terá lugar entre os días 13 e 14 de novembro na Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agroalimentaria e Forestal e Veterinaria da Universidade de Lleida. Entre os temas centrais das súas sete sesións están a xestión da auga, a cadea alimentaria, a agrovoltaica, os espazos verdes e árbores urbanas, a xestión hidrolóxica dos montes e a sanidade vexetal. PROGRAMA | INSCRICIÓN
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
dixitalización das comunidades de regantes
24/10/2024
RuralCat

Dixitalización das comunidades de regantes

O 24 de outubro celebrarase o evento en liña “Digitalización das comunidades de regantes”, un encontro clave para abordar os retos e oportunidades que a tecnoloxía ofrece ao sector agrario. Este evento, dirixido a profesionais do ámbito agrario e representantes das comunidades de regantes, ten como obxectivo mostrar as vantaxes da implantación de ferramentas dixitais para optimizar a xestión da auga e mellorar a eficiencia nas explotacións agrarias. Expertos en tecnoloxía aplicada ao sector agrario ofrecerán charlas sobre o uso de sensores, software de xestión e plataformas de seguimento que permitan un control máis preciso e sostible da auga nos cultivos . Ademais, presentaranse casos de éxito de comunidades de regantes que xa integraron solucións dixitais nos seus sistemas, logrando reducir custos e aumentar a produtividade. A xornada tamén incluirá unha sesión de preguntas e respostas na que os participantes poderán interactuar cos relatores e responder preguntas concretas sobre dixitalización . O evento é unha oportunidade única para descubrir as últimas novidades en materia de xestión da auga e aprender a aplicalas de forma práctica no día a día. INSCRICIÓN
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
ciclo de conferencias innovación agricultura Alacante
24/09/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos Agrícolas y Graduados de Alicante

Ciclo de conferencias sobre novas tecnoloxías na agricultura

Entre o 12 de setembro e o 2 de outubro, a Universidade Miguel Hernández puxo en marcha un ciclo de conferencias titulado “Os retos da agricultura: innovación tecnolóxica e dixitalización ”, que se ubicarán en Orihuela, Elxe e Pilar de la Horadada. En concreto: 12 de setembro: 19:00 h. Orihuela. O Mercado. c/Aragón s/n. 24 de setembro: 19:00 h. Centro de Congresos. Fora Filet, 1. 2 de outubro: 19:00 h. Pilar de la Horada. Coop. Surinver. Avda da Cooperativa, s/n. O ciclo conta co apoio económico da Deputación de Alacante, e organízase coa colaboración dos concellos de Orihuela, Elxe e Pilar de la Horadada. A actividade está dirixida a agricultores, profesionais do agro e público en xeral. Orihuela foi o escenario da primeira sesión, que se celebrou na Lonxa. O rego mediante sondas de solo, o control de nitratos e a agricultura de precisión foron os focos das xornadas. O día 24, pola súa banda, o rego de precisión e o uso de drons para o diagnóstico por imaxe serán os temas destacados. Na xornada prevista para o 2 de outubro, a xestión de alta tecnoloxía en invernadoiros, o rego de precisión e o uso de drones conformarán o programa central. O rexistro é gratuíto e pódese facer escaneando o código QR.
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com