Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
SENSORES AGRARIAS
08/05/2025
Universidad de Córdoba

Equipos para medir a variabilidade do campo e a distribución variable de entradas

O evento permitirá aos participantes coñecer as últimas tecnoloxías no control e automatización de maquinaria agrícola para cultivos herbáceos e leñosos , así como sistemas de xestión de insumos (fertilizantes e produtos fitosanitarios) adaptados ás necesidades de cada zona do terreo, no que se coñece globalmente como "Dosificación Variable" (DV) , ademais de máquinas de recolección, novas tecnoloxías e robots instalados en sensores. PROGRAMA | INSCRICIÓN Prazo de solicitude aberto ata o 01/05 incl .
cartel do evento
10/04/2025
Fertiberia

Solos sans para unha agricultura produtiva resistente ao cambio climático

A Cátedra Fertiberia de Estudos Agroambientais celebrará o 10 de abril a súa 16a xornada baixo o lema “Solos sans para unha agricultura produtiva e resilientes ao cambio climático” . O evento, que terá lugar na ETSIAAB de Madrid, busca explorar estratexias e tecnoloxías innovadoras que melloren a produtividade agrícola sen comprometer a saúde do solo nin a rendibilidade do sector. Contará coa participación de destacados expertos e coa intervención institucional de Elena Busutil , directora xeral de Producións e Mercados Agrarios do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación . Durante a xornada abordaranse temas clave como o papel do carbono nos solos agrícolas , a importancia do microbioma para a fertilidade e o impacto dos fertilizantes a base de microorganismos na saúde humana. Ademais, especialistas de institucións como o CEBAS-CSIC , a Universidade de Lisboa e o Ministerio de Sanidade compartirán os seus coñecementos sobre biotecnoloxía e rexeneración de solos. Tamén se presentará un proxecto innovador de dixitalización do territorio en España mediante intelixencia artificial. O acto concluirá cunha intervención de Augusto Arce , director da Cátedra Fertiberia , e un cóctel para favorecer o intercambio de ideas entre os asistentes. Moderado por Luis Montoto Rojo , esta xornada consolídase como un espazo de referencia para debater sobre a sustentabilidade agraria e a conservación do solo nun contexto de cambio climático. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Innovación e eficiencia económica na mecanización e produción de AOVE
03/04/2025
IRTA

Innovación e eficiencia económica na mecanización e produción de AOVE

Nesta xornada preséntanse os obxectivos e os primeiros resultados dun proxecto piloto para estudar a aplicación técnica da poda mecanizada da oliveira nas principais zonas olivícolas de Cataluña. Este proxecto pretende determinar a súa eficacia na optimización do crecemento e da produción vexetativa, comparándoa coa poda manual a nivel agronómico, produtivo e económico. Tamén se presentan os resultados de produción dun ensaio experimental cos tres principais sistemas de produción de aceite de oliva: intensivo, de alta densidade e superintensivo. Prazas limitadas PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
Cartel de Figan
26/03/2025
Plan de Conservación de la raza aviar castellana negra

Presentación GO E-LocalHUB (FIGAN 2025)

Mesa redonda de presentación do novo GO E-LocalHUB na feira FIGAN 2025.
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
agromurcia
12/03/2025
Phytoma

AgroMurcia 2025: Novos riscos fitosanitarios para a agricultura mediterránea

A II edición de AgroMurcia celebrarase no Auditorio e Pazo de Congresos El Batel (Cartaxena) os días 12 e 13 de marzo de 2025, tras a súa exitosa primeira edición no mesmo mes de 2023. Organiza : Consellería de Augas, Agricultura, Gandería e Pesca da Rexión de Murcia Coorganizado por : PHYTOMA Colabora : Concello de Cartaxena
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

Seminario web HATD IPMWise Weed Control

IPMWise é unha ferramenta de apoio á decisión deseñada para un control preciso e específico de herbas daniñas, baseada na investigación de campo realizada durante as últimas seis décadas. Dispoñible para: Alfalfa, Lupino, Veza, Cebada, Colza, Garbanzo, Xirasol, Chícharo, Feixón, Lentella, Millo, Soia, Trigo, Triticale e Veza; Neste seminario en liña poderás aprender como funciona. Ao longo do Seminario, o profesor Montull exporá as bases agronómicas nas que se basea esta HATD para o Control de Malas herbas en Cultivos Extensivos.
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
CARTEL DO EVENTO
23/01/2025
Lucas Biotech

Estratexias avanzadas para maximizar a produtividade agrícola

Xornada técnica presencial dirixida a dar a coñecer solucións innovadoras para mellorar a produtividade agrícola.
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
Xestión de residuos perigosos
11/12/2024
IFAPA

XESTIÓN DE RESIDUOS PERIGOSOS: Impacto ambiental e xestión interna e externa de produtos fitosanitarios

Nesta xornada presentarase o proxecto Recicland , impartirase teoría sobre as consecuencias ambientais da xestión de residuos perigosos e sobre a xestión interna na explotación de envases fitosanitarios de sobrantes de caldo e produtos caducados ou descontinuados, así como os fóra da explotación. xestión destes residuos perigosos.
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
Xornadas técnicas Fraga
04/12/2024
Agrocistus

VII Xornadas Técnicas AGROCISTUS 2024

O 4 de decembro terá lugar en Fraga (Huesca) as VII Xornadas Técnicas AGROCISTUS.
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
Ilustración dun campo no proxecto Phos4Cycle
28/11/2024
Gobierno de La Rioja

Xornada sobre xestión sostible e calidade do solo, no marco do proxecto Phos4Cycle

A Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente da Xunta de A Rioxa organiza a Xornada Xestión Sostible e Calidade do Solo , enmarcada dentro do proxecto europeo " Phos4Cycle. Seguimento dos fosfatos en actividades agrícolas e gandeiras para o uso sostible do solo e da auga. , do programa Interreg Sudoe . O proxecto Phos4Cycle busca desenvolver unha estratexia e un plan de acción comúns para a xestión dos fosfatos asociados á actividade agrícola e gandeira no rural. Entre as estratexias avaliadas no proxecto destaca a aplicación de biocarbón en diferentes cultivos. O uso do biocarbón foi aumentando nos últimos anos debido aos beneficios ambientais que se lle atribúen. Nesta xornada darase a coñecer como a aplicación do biocarbón afecta á calidade do solo e á dinámica do carbono, así como experiencias de uso en diferentes cultivos. A asistencia é presencial e é necesaria a inscrición. Para calquera dúbida ou aclaración póñase en contacto connosco a través do correo electrónico transfer.agraria@larioja.org . PROGRAMA E INSCRICIÓN
produtos fitosanitarios
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Foro Técnico sobre sanidade vexetal. 40 anos de sanidade vexetal

O Servizo de Sanidade e Certificación Vexetal é a unidade técnica que desenvolve as funcións de control e certificación das sementes e plantas de viveiro, a xestión dos plans de vixilancia e control de pragas e enfermidades vexetais, a comercialización e utilización de produtos fitosanitarios e a súa avaliación, o asesoramento técnico a o sector produtor en sanidade vexetal e produción de sementes.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
EUFRAS en akisplataforma.es
24/10/2024
EUFRAS

Pausa CAFÉ EUFRAS en Redes Temáticas

EUFRAS organiza un foro colaborativo en liña que che axuda a participar e xestionar redes temáticas e intercambiar, aprender e crecer con profesionais afíns do sector do asesoramento agrícola . Participantes do foro: Beatriz Cardoso (CONSULAI) AdvisoryNetPEST: Mellorar os servizos de asesoramento da UE e fomentar o intercambio de coñecementos para reducir o uso e o risco de pesticidas. Paula Resana (INTIA) STRATUS; Conectando asesores en toda Europa para acelerar a creación e o intercambio de coñecemento sobre a xestión integrada da fertilización (STRATUS: conectar os asesores en toda Europa para acelerar a creación e o intercambio de coñecemento sobre a xestión integrada da fertilización). Claire Morelle (IFOAM) OrganicAdviceNetwork: Constrúe unha rede europea de asesores orgánicos de distintos niveis de experiencia. Para rexistrarte no Coffee Break fai clic aquí EUFRAS é unha rede de organizacións de asesoramento creada en 2013 co obxectivo de apoiar os servizos de asesoramento agrícola en toda Europa. Os principais obxectivos de EUFRAS inclúen: desenvolver unha comunidade de asesores e defender os seus intereses; apoiar o desenvolvemento profesional dos asesores; responder aos retos aos que se enfrontan os servizos de asesoramento en agricultura e desenvolvemento rural.