Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
12/03/2025
Gobierno de La Rioja

Xornada de campo "Agricultura de conservación: sementeira directa e cobertura vexetal en plantas leñosas"

A Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente da Xunta de A Rioxa organiza a Xornada de Campo: Agricultura de Conservación: Sementeira directa e cultivos de cobertura en plantas leñosas , dirixida a agricultores e técnicos. Visitaranse diferentes parcelas onde se tratarán os temas de xestión de residuos, solo, rotacións para a práctica da sementeira directa e o uso de cubertas vexetais en cultivos leñosos. Programa 9.30-10.30 Maquinaria agrícola de conservación. Sementadoras de sementeira directa con rejas, discos e gradas de espigas 10.30-11.00 h Visita á parcela de trigo 11:00-11:30 Pausa café 11.30-11.50 Visita á parcela de cebada 11.50-13.00 h Visitas a parcelas de leguminosas 13.00-14.00 h Visita a un viñedo con cobertura vexetal Para calquera dúbida ou aclaración póñase en contacto connosco a través do correo electrónico transfer.agraria@larioja.org ou no teléfono 617 97 70 64. INSCRICIÓN
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA

A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum

Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se celebra anualmente en Málaga, é clave para os actores do ecosistema, facilitando encontros B2B, ampliando as redes de contacto, buscando socios estratéxicos e presentando produtos, servizos e proxectos innovadores. A través de paneis temáticos e conferencias difúndese información actualizada sobre internacionalización, intelixencia artificial, transformación dixital, Industria 5.0, financiamento, investimento, investigación, innovación aberta e contratación pública de innovación . O evento ofrece unha variedade de espazos para descubrir e conectarse coas últimas tendencias e as mellores oportunidades. Agricultura en Transferencia 2025 O xoves día 13, ás 12:00 horas, presentarase, entre outros, o proxecto “Influencia da agricultura rexenerativa na biodiversidade e o funcionamento das zonas de pasto”. O venres 14, ás 12:45 horas, terá lugar a charla "Estratexias para impulsar a transferencia de tecnoloxía: Geolit 25 anos como ferramenta de cohesión territorial" A segunda parte versará sobre a innovación e o desenvolvemento tecnolóxico nos sectores agrario e agroalimentario. PROGRAMA
cartel do evento
11/03/2025
FEUGA

Predicir as necesidades de auga dos viñedos para un uso sostible da auga de rega

O Grupo Operativo suprarrexional PRERIVID organizou unha xornada de divulgación técnica que terá lugar en formato híbrido (presencial e online a través de Microsoft Teams) o vindeiro 11 de marzo. PROGRAMA | INSCRICIÓN PRESENCIAL | INSCRICIÓN ONLINE
cartel do evento
07/03/2025
MAPA

Xornada informativa para os gandeiros de GO GESVAC 4.0

O 7 de marzo terá lugar a primeira xornada informativa para gandeiros do Grupo Operativo GESVAC 4.0 - Fase 2 no polígono IMIDRA La Chimenea en Aranjuez (Madrid). Programa: 12:00 Presentación da xornada 12:15 Actividades do IMIDRA Santiago Moreno Alcalde (Xefe da Área de Investigación e Mellora Gandeira do IMIDRA) 12:30 Ensaios dentro do Programa de Cria de Lemosín Francisco Javier García Calvillo (Director Técnico da Federación Española de Criadores de Lemosín) 13:00 Novidades na plataforma GESVAC 4.0 José Luis Tejeda (Departamento TIC da Confederación de Asociacións Frisonas Españolas) 13:30 Calidade da carne mediante ecografía Nicolás Escartín (Veterinario HUMECO) 14:15 Viño español
cartel do evento
26/02/2025
FEV

Acto de clausura do Grupo Operativo Supraautónomo Rebo2Vino

O 26 de febreiro terá lugar en Madrid o acto de clausura do Grupo Operativo Supraautonómico Rebo2Vino “Economía circular para a reutilización de botellas de vidro no sector vitivinícola: Análise de impactos e viabilidade, e deseño de ferramentas dixitais”, onde se revisarán os principais resultados e conclusións extraídas. O proxecto remata en marzo de 2025 e ten unha duración de case 29 meses de execución durante os que se desenvolveron dúas probas piloto (en Cataluña e Xerez) e se analizaron todas as categorías de impacto da Análise do Ciclo de Vida para determinar a viabilidade ambiental e económica da implantación dun posible modelo de reutilización no sector vitivinícola. Ademais, identificáronse as principais barreiras e puntos críticos e desenvolvéronse unha serie de ferramentas que serán útiles para a futura implantación a nivel nacional. A Federación Española do Viño (FEV) fixo unha valoración moi positiva deste proxecto, considerado estratéxico para o sector a nivel nacional, e que senta as bases para seguir avanzando e escalando resultados a nivel europeo. A Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria quere agradecer o apoio prestado a este Grupo Operativo, cuxo financiamento a través dos Fondos da UE Next Generation foi clave para o desenvolvemento do proxecto e a consecución dos resultados esperados. O acto de clausura está previsto para as 13.00 horas, seguido dun aperitivo no que se expoñerán os viños piloto coa botella reutilizable deseñada no proxecto.
MAZÁS 40o Día da Froita Mas Badia 2025
26/02/2025
IRTA

40o Día da Froita Mas Badia 2025

Un ano máis, celebrarase a cita da froita, centrada na produción sostible da mazá e que contará coas presentacións dos principais expertos internacionais do sector. Nas ponencias abordaranse aspectos fundamentais como o papel das horas de frío, as últimas innovacións en material vexetal, a mellora da calidade dos froitos e as estratexias de control de Halyomorpha halys e Glomerella. Trátase dunha oportunidade relevante para adquirir coñecementos avanzados e compartir experiencias con outros profesionais do sector. Parte da información corresponde á actividade demostrativa “ClimaFruit: Efectos do cambio climático no cultivo da mazá e da pera en Cataluña ao longo do século XXI”, actividade cofinanciada pola UE a través da intervención 7201 do PEPAC 2023-2027 . PROGRAMA | INSCRICIÓN
CARTEL DO EVENTO
26/02/2025
AGROALNEXT

AGROALNEXT 2025: Innovación e transferencia no sector agroalimentario español

Do 26 ao 28 de febreiro de 2025 celébrase a xornada AGROALNEXT25: Innovación e Transferencia no Sector Agroalimentario Español , con sede na Universidade Miguel Hernández, no seu campus de Orihuela. Neste evento presentaranse os avances máis salientables do proxecto AGROALNEXT, incluíndo casos reais de transferencia de tecnoloxía. Ademais, contará con sesións específicas dedicadas á coordinación para a innovación e a transferencia, proporcionando un espazo único para o intercambio de coñecemento e a xeración de sinerxías. Por que asistir? Coñece de primeira man os últimos avances en innovación agroalimentaria. Participar en sesións destinadas a facilitar a transferencia de tecnoloxía. Establecer conexións estratéxicas cos principais actores do sector. O proxecto AGROALNEXT une a investigación e a innovación no sector agroalimentario a través dun esforzo conxunto, apoiado por institucións europeas, estatais e autonómicas. Neste marco, a Comunidade Valenciana e a Rexión de Murcia impulsaron unha investigación pioneira centrada nos catro piares temáticos de AGROALNEXT: Produción primaria sostible Transición ecolóxica Garantía dun abastecemento alimentario saudable, seguro, sostible e accesible Transición dixital do sector agroalimentario e economía circular Este enfoque busca solucións aplicadas que se traduzan en innovación para as empresas agroalimentarias. Para conseguilo, é fundamental reforzar a colaboración público-privada, promovendo o contacto directo co tecido produtivo. PROGRAMA | INSCRICIÓN
CARTEL DO EVENTO
18/02/2025
Plataforma Tierra

Encontro de startups e empresas agroalimentarias: innovación e tecnoloxía para o futuro

O 18 de febreiro de 2025 , a sede do Parque Científico e Tecnolóxico Cajamar PITA acollerá o primeiro encontro de startups do sector agroalimentario . Este evento presencial reunirá empresas e expertos innovadores para discutir o impacto da intelixencia artificial e a tecnoloxía na agricultura e na xestión da auga. Que atoparás neste evento? 🔹 Presentacións sobre tendencias macroeconómicas e transformación dixital. 🔹 Debates sobre o impacto da IA no sector agroalimentario . 🔹 Presentación de startups especializadas en Auga e Agrotech . 🔹 Espazos de networking e encontros bilaterais con startups. Unha oportunidade única para coñecer as últimas novidades en agricultura e sustentabilidade . Trátase dun evento gratuíto pero con aforo limitado, polo que é necesaria a inscrición previa. PROGRAMA | INSCRICIÓN
CARTEL DO EVENTO
12/02/2025
AGROALNEXT

Horizonte 2035. Folla de ruta para impulsar a innovación na industria alimentaria.

Unha xornada para reflexionar sobre o papel estratéxico da innovación como motor de cambio no sector alimentario e descubrir iniciativas e estratexias para proxectar un futuro competitivo e sostible para 2035, con especial atención á transferencia de tecnoloxía . Organizado por Eatex Food Innovation Hub por CNTA en CaixaForum Madrid. AXENDA 10:00h Recepción dos asistentes. Café de benvida 10:30h Benvida e contexto Silvia García . Director Eatex Food Innovation Hub. Héctor Barbarin . Director Xeral da CNTA. 10:45h Mesa redonda: Que nos din os datos? Moderado por : Diego Moñux. Fundador e socio executivo Science & Innovation Link Office (SILO). Jorge Barrero . Director Xeral do COTEC. Eduardo Cotillas . Director de I+D en FIAB. Jose Luis Cabañero . Fundador e CEO de Eatable Adventures. Catalina Martínez . Científico titular do Instituto de Políticas Públicas e Bens do Consello Superior de Investigacións Científicas (CSIC). Aureo Díaz-Carrasco . Director Xeral de FEDIT. 11:40h Análise DAFO Cecilia Wolluschek . Xefe de Ecosistema e Asociacións en Eatex Food Innovation Hub. 11:50h Mesa redonda: Innovación en acción Moderado por: Carlos Iglesias . CEO en Runroom e Director Académico de Esade. Marta Fernández-Golfin . Head of Innovation EMEA at Grupo Bimbo. Inés Sagrario. CEO e cofundador de Ekonoke. Ángel Alba . Fundador de Innolandia. Alejandro González . Director de Innovación, Calidade, N+S e I+D do Grupo Calidad Pascual. 12:45h Folla de ruta 2035 Silvia García. Director Eatex Food Innovation Hub. Cecilia Wolluschek . Xefe de Ecosistema e Asociacións en Eatex Food Innovation Hub. 13:00h Fomento da Innovación e Transferencia Tecnolóxica dende as Administracións Isabel Bombal . Director Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA). Juan Cruz Cigudosa . Secretaría de Estado de Ciencia, Innovación e Universidades do Ministerio de Ciencia, Innovación e Universidades (MICIU). 13:15h Peche e Chamada á Acción 13:20h Networking. Xantar 14:30h Fin do acto INSCRICIÓN
RICE FIELD para ilustrar a XVIII Xornada Técnica sobre Arroz 2025
12/02/2025
IRTA

XVIII Xornada Técnica do Arroz 2025

Organizado polo IRTA , e coa participación do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) e o apoio do Fondo Latinoamericano de Arroz de Regadío (FLAR), explorará solucións innovadoras a retos globais como o cambio climático, a protección das plantas. , optimización da fertilización e sustentabilidade económica. Neste encontro tamén se destacará a importancia das futuras colaboracións con América Latina, reforzando as alianzas estratéxicas para garantir un futuro sostible e competitivo para o arroz, cultivo esencial na nosa economía, alimentación e ecosistema. Nesta xornada, dirixida a conseguir unha produción de arroz máis eficiente, sostible e resistente, amosaranse os resultados máis relevantes dos ensaios do proxecto RiceFertiSat , financiado a través da Operación 16.01.01 de Cooperación para a Innovación do Programa de Desenvolvemento Rural de Cataluña 2014 -2020; dos proxectos 'BestRice', 'Ricres' e 'Ricescape', financiados pola Axencia Estatal de Investigación, o Ministerio de Ciencia e Innovación e o Fondo Climático: AgriregenCat , AgriCarboniCat e Ricefield Mitigation . Proxectos financiados polos Fondos Climáticos de Cataluña.
fosfonatos en cultivos de vide orgánica
11/02/2025
IFAPA

Presentación do proxecto FOSNAT. Orixe dos fosfonatos en cultivos ecolóxicos de importancia económica en Andalucía

Nesta xornada técnica de presentación do proxecto FOSNAT abordaranse os seguintes contidos: Problemas dos fosfonatos en cultivos orgánicos. Hipóteses de orixe e detección; estudos recentes. Determinación de fosfonatos: métodos de análise Presentación do proxecto: FOSNAT-Orixe dos fosfonatos en cultivos ecolóxicos de importancia económica en Andalucía. Proxecto FOSNAT. Primeiros resultados COLOQUIO E PREGUNTAS
VACAS NO CAMPO
30/01/2025
RFEAGAS

Innovacións tecnolóxicas dixitais para mellorar a competitividade comercial da gandaría extensiva e promover circuítos curtos de distribución

A Real Federación Española de Asociacións de Gandeiros Selectos (RFEAGAS) puxo en marcha o Semana da Innovación , unha iniciativa que se desenvolverá do 27 ao 30 de xaneiro en formato virtual a través da plataforma Zoom e que contará con diferentes sesións programadas ás 12:00 horas. Este evento pretende dar a coñecer os avances e resultados dos Grupos Operativos Supraautónomos nos que participa a Real Federación e, polo tanto, a programación inclúe a presentación dos devanditos grupos, así como relatorios de expertos en innovación e unha quenda de preguntas abertas aos asistentes. A cuarta destas charlas céntrase no Grupo Operativo E-LocalHUB. Innovacións tecnolóxicas dixitais para mellorar a competitividade comercial da gandaría extensiva e promover circuítos curtos de distribución. O programa previsto é o seguinte: 12:00 h : Presentación dos obxectivos do proxecto – Teresa Antoñanzas, departamento técnico da RFEAGAS. 12:10 : Do campo á pantalla: Oportunidades e retos do comercio electrónico para as nosas carreiras – Jose M. Perea (UCO) e Fernando Lianes (Teckpyma). 12:30 : Razas autóctonas na etiquetaxe: Unha porta ao consumo responsable – Rosa Díez, Subdirección Xeral de Medios de Produción Gandeira do MAPA. ENLACE ZOOM
PARTICIPANTES NO GRUPO OPERATIVO
29/01/2025
RFEAGAS

Gandería de precisión para aumentar a sustentabilidade e a resiliencia en explotacións extensivas de razas autóctonas

A Real Federación Española de Asociacións de Gandeiros Selectos (RFEAGAS) puxo en marcha o Semana da Innovación , unha iniciativa que se desenvolverá do 27 ao 30 de xaneiro en formato virtual a través da plataforma Zoom e que contará con diferentes sesións programadas ás 12:00 horas. Este evento pretende dar a coñecer os avances e resultados dos Grupos Operativos Supraautónomos nos que participa a Real Federación e, polo tanto, a programación inclúe a presentación dos devanditos grupos, así como relatorios de expertos en innovación e unha quenda de preguntas abertas aos asistentes. A terceira destas charlas céntrase no Grupo Operativo SMARTFARMANI. Gandería de precisión para aumentar a sustentabilidade e a resiliencia en explotacións extensivas de razas autóctonas. O programa previsto é o seguinte: 12:00 h : Presentación dos obxectivos do proxecto – Teresa Antoñanzas, departamento técnico da RFEAGAS. 12:10 : Avaliación da sustentabilidade ambiental das novillas en explotacións extensivas – Lola Buendía, investigadora da Estación Experimental Cajamar. 12:30 : Un enfoque práctico para medir a resiliencia das explotacións gandeiras – Daniel Martín Collado e Alicia Prat Benhamou, investigadores do CITA de Aragón. ENLACE ZOOM
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
CABALOS DE TROTE
28/01/2025
RFEAGAS

Desenvolvemento dun Chip MD económico para afiliación, diagnóstico de enfermidades, selección xenómica en PRE e ferramentas dixitais para o seu uso

A Real Federación Española de Asociacións de Gandeiros Selectos (RFEAGAS) puxo en marcha o Semana da Innovación , unha iniciativa que se desenvolverá do 27 ao 30 de xaneiro en formato virtual a través da plataforma Zoom e que contará con diferentes sesións programadas ás 12:00 horas. Este evento pretende dar a coñecer os avances e resultados dos Grupos Operativos Supraautónomos nos que participa a Real Federación e, polo tanto, a programación inclúe a presentación dos devanditos grupos, así como relatorios de expertos en innovación e unha quenda de preguntas abertas aos asistentes. A segunda destas charlas céntrase no Grupo Operativo Equigenom. Desenvolvemento dun Chip MD económico para afiliación, diagnóstico de enfermidades, selección xenómica en PRE e ferramentas dixitais para o seu uso. O programa previsto é o seguinte: 12:00 h : Presentación dos obxectivos do proxecto – Juan Mª Gallardo, dirección técnica da RFEAGAS. 12:10 : Xenómica: a linguaxe oculta do ADN – Arancha Rodríguez Sainz de los Terreros, directora técnica do PRE Horse Stud Book. 12:30 h : Aplicacións e vantaxes da xenómica no sector equino – Pedro Azor, subdirector técnico do Libro Genealóxico de Cabalos PRE. ENLACE ZOOM
cartel do evento
23/01/2025
EUFRAS

Novo evento EUFRAS "Pausa café" sobre consellos para cadeas curtas de subministración de alimentos

Este ano, EUFRAS retoma a serie de eventos COFFEE Break iniciada o ano pasado, e xa anunciou o seu primeiro evento de 2025, que se celebrará o 23 de xaneiro ás 10:00 CET a través de Zoom . Nesta ocasión explorarase a experiencia do proxecto COREnet , titulado "Short Food Supply Chain Advisory Network (SFSC)" . EUFRAS é o Foro Europeo de Servizos de Asesoramento Agrícola e Rural , unha organización que conecta profesionais e organizacións dedicadas a ofrecer servizos de asesoramento agrícola e rural en toda Europa. O seu obxectivo é promover a cooperación, o intercambio de coñecemento e a innovación no sector. A ligazón de conexión recibirase un día antes do evento. GRABAR
cartel do día de asesores da rede en produción ecolóxica
23/01/2025
Ecovalia

Presentación da nova Rede Española de Asesores en Produción Ecolóxica

O vindeiro 23 de xaneiro ás 9:30 horas, en formato online , terá lugar a xornada de presentación da Rede Española de Asesores de Produción Ecolóxica. Esta iniciativa está vinculada ao proxecto europeo OrganicAdviceNetwork e está aberta tanto aos asesores convencionais que queiran iniciarse na produción ecolóxica, como aos que teñan unha experiencia consolidada no sector , xa que se agarda chegar ao maior número de asesores posible para para crear un espazo para aprender, compartir e crecer xuntos. Durante esta sesión anunciaranse: Os obxectivos e actividades da rede española. As posibilidades de participación e os compromisos para formar parte dela. Os seguintes pasos para reforzar o asesoramento en produción ecolóxica en España. O proxecto OrganicAdviceNetwork está financiado pola Comisión Europea (número de acordo 101134850) e a Secretaría de Estado de Educación, Investigación e Innovación de Suíza. INSCRICIÓN PARA O EVENTO
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
cartel do día
15/01/2025
Interempresas

A importancia do asesoramento ante os retos do sector

O 15 de xaneiro de 2025 , o sector da horticultura ten un evento clave coa conferencia titulada “Innovación e Retos en Horticultura” , un evento que reunirá a expertos, empresas e profesionais nun foro de intercambio de coñecemento. A xornada, organizada pola revista Tierras Agricultura e Grupo Interempresas, desenvolverase nun entorno pensado para favorecer a conexión entre os principais actores do sector. Programa do día 09:00 - Apertura: O acto comezará cunha benvida a cargo de Ángel Pérez, Director da Área Agraria do Grupo Interempresas , e representantes de Banco Sabadell e SOAGA , baixo a moderación de Alejandro de Vega, Coordinador Editorial de Tierras Agricultura . Bloque I: Tendencias no sector hortícola Este primeiro bloque comezará ás 09:30 horas cunha presentación de SOAGA, seguida de Enrique Cadiñanos, de Bejo Ibérica, que abordará a relevancia da calidade das sementes nas variedades hortícolas. Ademais, haberá unha presentación adicional antes de dar paso a un café e descanso de networking ás 10:15 . Bloque II: Os retos en sanidade vexetal dos cultivos hortícolas A sesión reanudarase ás 11:00 horas coa atención vexetal. Entre as presentacións máis destacadas destacan: Hugo Moreno (CAR UPM-CSIC), que falará sobre o uso da Intelixencia Artificial no control de maleza. Representantes de BAYER e FMC , que compartirán as súas perspectivas sobre as innovacións no ámbito fitosanitario. Juanjo López , Director de Operacións de Agriindus, analizará a integración agrícola e industrial na horticultura . O bloque concluirá cunha mesa redonda ás 12:15 , centrada na importancia do asesoramento técnico na xestión dos cultivos hortícolas. Peche e traballo en rede A xornada rematará coa clausura ás 13.30 horas , seguida dun viño español para facilitar o networking entre os asistentes. Este evento preséntase como unha excelente oportunidade para coñecer as últimas tendencias e innovacións do sector, así como para establecer conexións clave dentro da industria hortícola. INSCRICIÓN