Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
agricultura futura
08/05/2025
UE

Xornada "Forxando o futuro da agricultura e do sector agroalimentario"

O 8 de maio Bruxelas acollerá a conferencia "Visión da agricultura e a alimentación" en The Square. Baixo o lema "Construíndo o futuro da agricultura e do sector agroalimentario", o evento reunirá aos principais interesados do sector agroalimentario europeo, sociedade civil, comunidades rurais e responsables políticos. A conferencia ten como obxectivo reforzar o consenso arredor da visión para o futuro da agricultura da UE e a súa folla de ruta, discutir iniciativas clave e colaborar na dirección futura da Política Agrícola Común (PAC) máis aló de 2027. As sesións plenarias transmitiranse en liña sen rexistro. A iniciativa "Visión para a Alimentación e a Agricultura" busca garantir a competitividade e a sustentabilidade do sector, garantindo un abastecemento de alimentos estable na UE. Baséase no informe do Diálogo Estratéxico sobre o Futuro da Agricultura da UE e nas consultas co Consello Europeo de Agricultura e Alimentación. O evento terá lugar en La Plaza, Mont des Arts, Bruxelas, de 9:30 a 17:30 horas. (CEST). Neste evento clave para o futuro da agricultura europea espérase unha ampla participación, tanto presencial como virtual. Redes sociais: #EUAgriVision | @euagrifood
INVESTIGACIÓN NUN INVERNADOIRO
07/05/2025
MAPA

Sesión informativa sobre as axudas para a preparación e posta en marcha de proxectos suprarrexionais innovadores por parte da Xunta de Goberno AEI-AGRI

A Subdirección Xeral de Innovación e Dixitalización do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación organiza a sesión informativa: "Axudas para a preparación e execución de proxectos de innovación de interese xeral por parte de grupos operativos suprarrexionais da Asociación Europea para a Innovación en produtividade e sustentabilidade agrícola (AEI-Agri), no marco do Plan Estratéxico da PAC de España (PEPAC)", que terá lugar o mércores 7 de maio, ás 11:00 horas, no Auditorio do Palacio de Fomento (MAPA) a porta pechada e será retransmitida en streaming pola canle da Rede PAC e pola canle de YouTube da Plataforma de Asesores AKIS. Trátase dun evento no que se darán a coñecer as claves tanto do Real Decreto 366/2023, do 16 de maio , polo que se establecen as bases reguladoras para a concesión de subvencións de cooperación para a preparación e execución de proxectos de innovación de interese xeral levados a cabo por grupos operativos supraautonómicos da Asociación Europea para a Innovación na Produtividade e Sostibilidade Agraria (AEI-Agri) ; así como a convocatoria de 2025 destas axudas e os seus formularios de solicitude . Ademais, reservarase tempo para responder ás preguntas máis frecuentes dos potenciais solicitantes que se recibiron previamente por correo electrónico no enderezo idiagri@mapa.es . O evento poderá seguirse en streaming a través da canle RedPAC . Para calquera dúbida, podedes escribir ao seguinte enderezo de correo electrónico: idiagri@mapa.es . PROGRAMA DO DÍA
imaxe dos asesores na materia
10/04/2025
MAPA

Unha década de proxectos de grupos operativos innovadores: casos de éxito

O Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación organiza o evento "Unha Década de Proxectos Innovadores desde Grupos Operativos: Casos de éxito" para poñer en valor os notables resultados de proxectos innovadores nos sectores agroalimentario, forestal e rural dos Grupos Operativos suprarrexionais da AEI-AGRI . Estes proxectos, cofinanciados polo Feader no marco do piar Desenvolvemento Rural da PAC, son casos de éxito que impulsan a transformación do sector. Programa do evento: 12:00 h | Benvida institucional Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación. 12:20 h. | Innovación no sector agroalimentario: casos de éxito Presentación dos grupos operativos suprarrexionais que impulsaron a innovación no sector: RETA – Rede de Espazos de Ensaio Agrícola. Presentado por Albert Puigvert i Tuneu e Laura Megías Garriga da Asociación de Iniciativas Rurales de Catalunya (ARCA) . SMARTOM – Plataforma de xestión integral para o cultivo de tomate. Presentado por Jesús Gil Soto da Asociación Empresarial de Investigación do Centro Nacional Tecnolóxico Agroalimentario de Estremadura (CTAEX) . SUBALMA – Mellora da produtividade e sustentabilidade dos sistemas de rega por goteo subterráneos utilizando nanoburbullas e residuos de muíño como fertilizante. Presentado por Beatriz Masdemont Hernández de Sistema Azud, SA (AZUD) . REBO2VINO – Economía circular no sector vitivinícola: reutilización de botellas de vidro. Presentado por Trinidad Márquez García da Federación Española do Viño (FEV) . CARBOGAN – Dixitalización da xestión extensiva do pastoreo como estratexia de captura de carbono. Presentado por Javier Alejandre da Unión de Pequenos Agricultores (UPA) . 13:30 h. | Perspectivas e futuro da innovación agroalimentaria Isabel Bombal Díaz Director Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria (DGDRIFA). Insights clave sobre a evolución do apoio á innovación, o enfoque de múltiples partes interesadas e a creación dun ecosistema colaborativo no sector agroalimentario. Nova convocatoria de propostas de 2025: 46,25 millóns de euros para financiar proxectos innovadores suprarrexionais. 13:50 h. | Clausura do evento 14:00 | Espazo de networking e peche ( Nouvel Lobby ) Accede ao dossier de proxectos innovadores do PNDR Accede á listaxe de proxectos de innovación PNDR e PEPAC Requírese inscrición previa INSCRICIÓN ata o 8 de abril
Innovación e eficiencia económica na mecanización e produción de AOVE
03/04/2025
IRTA

Innovación e eficiencia económica na mecanización e produción de AOVE

Nesta xornada preséntanse os obxectivos e os primeiros resultados dun proxecto piloto para estudar a aplicación técnica da poda mecanizada da oliveira nas principais zonas olivícolas de Cataluña. Este proxecto pretende determinar a súa eficacia na optimización do crecemento e da produción vexetativa, comparándoa coa poda manual a nivel agronómico, produtivo e económico. Tamén se presentan os resultados de produción dun ensaio experimental cos tres principais sistemas de produción de aceite de oliva: intensivo, de alta densidade e superintensivo. Prazas limitadas PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
Cartel de Figan
26/03/2025
Plan de Conservación de la raza aviar castellana negra

Presentación GO E-LocalHUB (FIGAN 2025)

Mesa redonda de presentación do novo GO E-LocalHUB na feira FIGAN 2025.
cartel do evento
13/03/2025
COITAND

Ciclo de seminarios sobre a PAC na ETSIA. «Intervencións de desenvolvemento rural»

A ETSIA de Sevilla acollerá unha serie de xornadas sobre Política Agraria Común con diversos expertos. Queremos informarvos da celebración de varias xornadas con expertos cualificados que acudirán á ETSIA de Sevilla (Ctra. de Utrera, Km. 1) para tratar sobre a Política Agraria Común , que será aberta e de gran interese. A primeira e a segunda sesión, dedicadas a “A evolución da PAC e a actual PAC” , celebráronse os días 6 e 12 de marzo. A terceira sesión será o xoves 13 de marzo. O evento terá lugar de 8:30 a 10:20 horas. Na aula 8, centrarase en "Intervencións de desenvolvemento rural". Juan Antonio Jaén Téllez, asesor técnico e funcionario da Xunta de Andalucía, abordará este tema. Para asistir só tes que enviar un correo electrónico á atención de DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
cartel do evento
12/03/2025
COITAND

Ciclo de seminarios sobre a PAC na ETSIA. «A evolución da PAC e a actual PAC»

A ETSIA de Sevilla acollerá unha serie de xornadas sobre Política Agraria Común con diversos expertos. Queremos informarvos da celebración de varias xornadas con expertos cualificados que acudirán á ETSIA de Sevilla (Ctra. de Utrera, Km. 1) para tratar sobre a Política Agraria Común , que será aberta e de gran interese. O pasado 6 de marzo celebrouse a primeira sesión sobre “A evolución da PAC e a actual PAC” . A segunda sesión será o mércores 12 de marzo, de 12:40 a 14:30 horas, na aula 3. Nesta sesión participará Armando Martínez, coordinador de Agricultura e Alimentación da Xunta de Andalucía como relator sobre o tema. O xoves 13 de marzo, a xornada centrarase nas “Intervencións de desenvolvemento rural”. Juan Antonio Jaén Téllez, asesor técnico e funcionario da Xunta de Andalucía, abordará este tema. Para asistir só tes que enviar un correo electrónico á atención de DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel del evento
06/03/2025
COITAND

Ciclo de seminarios sobre a PAC na ETSIA. «A evolución da PAC e a actual PAC»

A ETSIA de Sevilla acollerá unha serie de xornadas sobre Política Agraria Común con diversos expertos. Queremos informarvos da celebración de varias xornadas con expertos cualificados que acudirán á ETSIA de Sevilla (Ctra. de Utrera, Km. 1) para tratar sobre a Política Agraria Común , que será aberta e de gran interese. O 6 de marzo terá lugar a primeira das sesións dedicadas a “A evolución da PAC e a actual PAC” . (de 8:30 a 10:20 horas, na sala 8), xoves, e 12 de marzo, mércores, (12:40-14:30 horas, na sala 3) Intervirá Armando Martínez, Coordinador de Agricultura e Alimentación da Junta de Andalucía, para dar conta de . O xoves, 13 de marzo, Juan Antonio Jaén Téllez (8:30-10:20 horas, aula 8), Doutor en Enxeñaría Agrícola, Alimentaria, Forestal e Desenvolvemento Rural Sostible. Asesor Técnico e Funcionario da Xunta de Andalucía, e falará sobre “Intervencións de desenvolvemento rural”. Para asistir, envíe un correo electrónico a a/an. por DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
tableta
02/12/2024
Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas

O camiño da dixitalización no marco PAC-27

A dixitalización do sector agrario supón un reto crucial, especialmente para un amplo abano de pequenas (pemes) e moi pequenas (micropemes) empresas agrarias, así como para a Administración do Estado, que debe coordinarse coas comunidades autónomas e as comunidades autónomas. Unión Europea. Neste contexto, o evento analizará os retos e oportunidades que supón a dixitalización no marco lexislativo da CAP-27 e da Lei de Restauración da Natureza , incluíndo aspectos como o Caderno de Explotación Dixital (CUE) e a súa integración coas bases de datos xestionadas polo FEGA en Galicia. España. A xornada reunirá a expertos da administración e empresas privadas que compartirán as súas experiencias no desenvolvemento de solucións tecnolóxicas para a conectividade e a xestión de datos. Tras os relatorios, celebrarase unha mesa redonda na que os asistentes poderán interactuar directamente cos profesionais.
Cartel da conferencia anual de novembro de 2024
28/11/2024
EU CAP NETWORK

Décima conferencia anual da UE sobre instrumentos financeiros do Feader / Décima conferencia anual da UE sobre instrumentos financeiros do Feader

Décima conferencia anual da UE sobre instrumentos financeiros do Feader , organizada pola Comisión Europea, a Dirección Xeral de Agricultura e Desenvolvemento Rural (DG AGRI) e o Banco Europeo de Investimentos (BEI). A inscrición abrirase no verán de 2024. 10a Conferencia Anual da UE sobre Instrumentos Financeiros Feader organizada pola Comisión Europea, a Dirección Xeral de Agricultura e Desenvolvemento Rural (DG AGRI) e o Banco Europeo de Investimentos (BEI). A inscrición abrirase durante o verán de 2024.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
Cartel do evento
28/10/2024
SEPOR

SEPAR

A 57 edición da feira gandeira, industrial e agroalimentaria de Lorca, SEPOR, celebrarase os días 28, 29, 30 e 31 de outubro de 2024 en Lorca, Murcia. A súa programación inclúe a presentación de novos produtos e solucións para o sector, así como un amplo programa de conferencias e presentacións.
Living lab EU4Advice
18/10/2024
EU4Advice & Fundación entretantos

Living Lab EU4Advice: canles de mercadotecnia curtas (CCC) en AKIS

O proxecto E4Advice , financiado polo programa Horizonte Europa da Comisión Europea, ten como obxectivo potenciar o papel dos asesores nas Canles Curtas de Marketing (CCC) e as vendas directas para transferir coñecemento mediante a creación dunha rede comunitaria de Asesores con coñecemento e experiencia nestes aspectos no AKIS. marco de referencia. Podes inscribirte no EU4Advice e na Fundación Entretantos Living lab premendo aquí