Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
cartel do evento
12/03/2025
COITAND

Ciclo de seminarios sobre a PAC na ETSIA. «A evolución da PAC e a actual PAC»

A ETSIA de Sevilla acollerá unha serie de xornadas sobre Política Agraria Común con diversos expertos. Queremos informarvos da celebración de varias xornadas con expertos cualificados que acudirán á ETSIA de Sevilla (Ctra. de Utrera, Km. 1) para tratar sobre a Política Agraria Común , que será aberta e de gran interese. O pasado 6 de marzo celebrouse a primeira sesión sobre “A evolución da PAC e a actual PAC” . A segunda sesión será o mércores 12 de marzo, de 12:40 a 14:30 horas, na aula 3. Nesta sesión participará Armando Martínez, coordinador de Agricultura e Alimentación da Xunta de Andalucía como relator sobre o tema. O xoves 13 de marzo, a xornada centrarase nas “Intervencións de desenvolvemento rural”. Juan Antonio Jaén Téllez, asesor técnico e funcionario da Xunta de Andalucía, abordará este tema. Para asistir só tes que enviar un correo electrónico á atención de DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel del evento
06/03/2025
COITAND

Ciclo de seminarios sobre a PAC na ETSIA. «A evolución da PAC e a actual PAC»

A ETSIA de Sevilla acollerá unha serie de xornadas sobre Política Agraria Común con diversos expertos. Queremos informarvos da celebración de varias xornadas con expertos cualificados que acudirán á ETSIA de Sevilla (Ctra. de Utrera, Km. 1) para tratar sobre a Política Agraria Común , que será aberta e de gran interese. O 6 de marzo terá lugar a primeira das sesións dedicadas a “A evolución da PAC e a actual PAC” . (de 8:30 a 10:20 horas, na sala 8), xoves, e 12 de marzo, mércores, (12:40-14:30 horas, na sala 3) Intervirá Armando Martínez, Coordinador de Agricultura e Alimentación da Junta de Andalucía, para dar conta de . O xoves, 13 de marzo, Juan Antonio Jaén Téllez (8:30-10:20 horas, aula 8), Doutor en Enxeñaría Agrícola, Alimentaria, Forestal e Desenvolvemento Rural Sostible. Asesor Técnico e Funcionario da Xunta de Andalucía, e falará sobre “Intervencións de desenvolvemento rural”. Para asistir, envíe un correo electrónico a a/an. por DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
tableta
02/12/2024
Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas

O camiño da dixitalización no marco PAC-27

A dixitalización do sector agrario supón un reto crucial, especialmente para un amplo abano de pequenas (pemes) e moi pequenas (micropemes) empresas agrarias, así como para a Administración do Estado, que debe coordinarse coas comunidades autónomas e as comunidades autónomas. Unión Europea. Neste contexto, o evento analizará os retos e oportunidades que supón a dixitalización no marco lexislativo da CAP-27 e da Lei de Restauración da Natureza , incluíndo aspectos como o Caderno de Explotación Dixital (CUE) e a súa integración coas bases de datos xestionadas polo FEGA en Galicia. España. A xornada reunirá a expertos da administración e empresas privadas que compartirán as súas experiencias no desenvolvemento de solucións tecnolóxicas para a conectividade e a xestión de datos. Tras os relatorios, celebrarase unha mesa redonda na que os asistentes poderán interactuar directamente cos profesionais.
Cartel da conferencia anual de novembro de 2024
28/11/2024
EU CAP NETWORK

Décima conferencia anual da UE sobre instrumentos financeiros do Feader / Décima conferencia anual da UE sobre instrumentos financeiros do Feader

Décima conferencia anual da UE sobre instrumentos financeiros do Feader , organizada pola Comisión Europea, a Dirección Xeral de Agricultura e Desenvolvemento Rural (DG AGRI) e o Banco Europeo de Investimentos (BEI). A inscrición abrirase no verán de 2024. 10a Conferencia Anual da UE sobre Instrumentos Financeiros Feader organizada pola Comisión Europea, a Dirección Xeral de Agricultura e Desenvolvemento Rural (DG AGRI) e o Banco Europeo de Investimentos (BEI). A inscrición abrirase durante o verán de 2024.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
Cartel do evento
28/10/2024
SEPOR

SEPAR

A 57 edición da feira gandeira, industrial e agroalimentaria de Lorca, SEPOR, celebrarase os días 28, 29, 30 e 31 de outubro de 2024 en Lorca, Murcia. A súa programación inclúe a presentación de novos produtos e solucións para o sector, así como un amplo programa de conferencias e presentacións.
Living lab EU4Advice
18/10/2024
EU4Advice & Fundación entretantos

Living Lab EU4Advice: canles de mercadotecnia curtas (CCC) en AKIS

O proxecto E4Advice , financiado polo programa Horizonte Europa da Comisión Europea, ten como obxectivo potenciar o papel dos asesores nas Canles Curtas de Marketing (CCC) e as vendas directas para transferir coñecemento mediante a creación dunha rede comunitaria de Asesores con coñecemento e experiencia nestes aspectos no AKIS. marco de referencia. Podes inscribirte no EU4Advice e na Fundación Entretantos Living lab premendo aquí
Xornadas de sinerxía en akisplataforma.es
14/10/2024
SMART AGRI HUB

Xornadas Sinerxias 2024

Synergy Days é a maior conferencia que conecta aos innovadores dixitais do sector agroalimentario europeo . O evento ofrece un espazo para que a comunidade agroalimentaria se reúna, debata e intercambie coñecementos reunindo proxectos da UE, responsables políticos, centros de innovación europeos e dixital, agricultores e moito máis. Dous días contarán con debates, obradoiros, demostracións en directo e presentacións de proxectos da UE , deseñados para crear máis conexións en rede que nunca. Podes rexistrarte premendo aquí . Podes ver o programa (en inglés) premendo aquí .
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Imaxe do Programa StartBEC
27/06/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación/AINIA

Demoday StartBec

Startbec é o programa MAPA e AINIA para o deseño e implantación de medidas para impulsar o desenvolvemento de startups de base tecnolóxica no ámbito da bioeconomía. O obxectivo é promover cadeas de valor innovadoras, vinculadas ao sector agroalimentario, apoiar o emprendemento e apostar polo talento. Durante o StartBEC DemoDay, as múltiples oportunidades que ofrece a bioeconomía serán comentadas por expertos na materia, e coñeceranse os protagonistas do programa: empresas, expertos, investigadores e estudantes que forman parte desta primeira edición de StartBEC. DOSSIER INFORMATIVO | INSCRICIÓN | Contacto, startbec@ainia.es