Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
Cartel anunciador da feira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Feira Internacional de Maquinaria Agrícola
FIMA volverá ser o evento máis grande do mundo agrícola do sur de Europa. A mecanización e as innovacións tecnolóxicas mostrarán aos profesionais o mellor xeito de facer máis rendibles as súas...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento Sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria
29/01/2025
modernAKIS

Evento de networking: "AKIS en acción: sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria"

O 29 de xaneiro terá lugar o evento de networking " AKIS en acción: sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria " en formato en liña a través de Zoom . Organizado por modernAKIS , a iniciativa europea que busca promover a modernización da agricultura a través de sistemas de coñecemento e innovación agrícola máis eficientes e eficaces (AKIS), este evento forma parte da súa serie de eventos en rede "AKIS en Acción" que busca interconectar os actores. dos Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícolas (AKIS) en toda Europa. O papel destacado dos agricultores na cadea de valor agroalimentaria Os agricultores xogan un papel crucial na sustentabilidade e na resiliencia da cadea de subministración agroalimentaria, aínda que a miúdo se subestiman as súas contribucións. O obxectivo do evento é poñer en valor a importancia dos gandeiros neste ámbito. Presentaranse iniciativas deseñadas para fortalecer as conexións entre os agricultores e outros axentes da cadea de subministración, fomentando a colaboración e a innovación. O evento servirá como plataforma para compartir coñecementos valiosos, intercambiar mellores prácticas e discutir solucións prácticas para mellorar a participación dos agricultores e a visibilidade na cadea de subministración de alimentos. Público obxectivo Xerentes de Servizos de Asesoramento Órganos de Coordinación AKIS Redes CAP Poderes públicos Investigadores Programa 10:00 – 10:10 Introdución ao proxecto modernAKIS Elena-Teodora Miron, Cámara de Agricultura de Austria, Austria 10:10 – 10:30 Teagasc ConnectEd: unha rede de coñecemento para profesionais rurais en Irlanda Mark Gibson, Teagasc, Irlanda 10:30 – 10:50 Ja zu Nah: transparente, rexional, sostible: redefinición da distribución de alimentos en Austria Julia Gappmaier, Ja zu Nah GmbH JZN, Austria 10:50 – 11:10 Experiencia do Defensor do Pobo esloveno na cadea de subministración alimentaria Martin Gosenca, Ministerio de Agricultura, Silvicultura e Alimentación, Eslovenia 11:10 – 11:30 Preguntas e respostas, resumo e perspectivas dos próximos eventos Para calquera consulta, póñase en contacto con modernkis@lfi-oe.at INSCRICIÓN
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

Feira Internacional AGROEXPO

Agroexpo é unha das principais feiras agrarias da rexión de Estremadura, onde se presentan innovacións en maquinaria, tecnoloxía agrícola e servizos para o sector agrario. É unha oportunidade para coñecer as últimas tendencias e avances en agricultura de precisión e sostible. DESCRICIÓN 20.000 m² de exposición. 4 grandes pavillóns cubertos. Instalacións innovadoras. A cita con profesionais, fabricantes e distribuidores. Conferencias, Presentacións e Xornadas
cartel do evento
23/01/2025
EUFRAS

Novo evento EUFRAS "Pausa café" sobre consellos para cadeas curtas de subministración de alimentos

Este ano, EUFRAS retoma a serie de eventos COFFEE Break iniciada o ano pasado, e xa anunciou o seu primeiro evento de 2025, que se celebrará o 23 de xaneiro ás 10:00 CET a través de Zoom . Nesta ocasión explorarase a experiencia do proxecto COREnet , titulado "Short Food Supply Chain Advisory Network (SFSC)" . EUFRAS é o Foro Europeo de Servizos de Asesoramento Agrícola e Rural , unha organización que conecta profesionais e organizacións dedicadas a ofrecer servizos de asesoramento agrícola e rural en toda Europa. O seu obxectivo é promover a cooperación, o intercambio de coñecemento e a innovación no sector. A ligazón de conexión recibirase un día antes do evento. GRABAR
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
Living lab EU4Advice
18/10/2024
EU4Advice & Fundación entretantos

Living Lab EU4Advice: canles de mercadotecnia curtas (CCC) en AKIS

O proxecto E4Advice , financiado polo programa Horizonte Europa da Comisión Europea, ten como obxectivo potenciar o papel dos asesores nas Canles Curtas de Marketing (CCC) e as vendas directas para transferir coñecemento mediante a creación dunha rede comunitaria de Asesores con coñecemento e experiencia nestes aspectos no AKIS. marco de referencia. Podes inscribirte no EU4Advice e na Fundación Entretantos Living lab premendo aquí
IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria
09/10/2024
EU CAP NETWORK

IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria

O 9 de outubro terá lugar a IV reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria nun lugar aínda por determinar. Partindo dos resultados das reunións anteriores do Foro, este evento explorará as diversas formas en que os produtores poden aumentar os rendementos participando activamente na cadea de valor. Pendente de ampliar os detalles da reunión. En inglés.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
Conferencia ifapa Fomento da Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario
23/09/2024
COITAND

Primeira xornada de portas abertas “Fomentando a Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario”

O 23 de setembro celebrarase a primeira xornada de portas abertas do LIII Seminario de Técnicos e Especialistas en Horticultura, organizado polo Instituto Andaluz de Investigación e Formación en Produción Agropecuaria, Alimentaria e Ecolóxica (IFAPA) en colaboración con COITAND e o MAP. O acto terá lugar no IES El Picacho , en Sanlúcar de Barrameda, e comezará ás 10:30 horas. O programa inclúe unha presentación sobre horticultura fina e unha revisión histórica de IFAPA en Chipiona, seguida de varias presentacións técnicas que abordarán temas clave como: A canle curta de mercadotecnia dixital en Andalucía. O rexistro de operadores autorizados para expedir pasaportes fitosanitarios. O comportamento agronómico dos cultivares de cabaciño en Tenerife. Aspectos de economía circular e uso de lixiviados na produción de microalgas. Ademais, exploraranse os impactos dos microplásticos na horticultura e o seu impacto na saúde, entre outros temas de interese para o sector agroalimentario. A xornada concluirá ás 14:00 horas despois dun bloque final de presentacións técnicas e debates sobre a biodiversidade agrícola. A asistencia é gratuíta , coa correspondente inscrición. Para máis información podes contactar connosco no correo electrónico: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; ou chamando ao 956.03.46.00. Inscrición | Programa
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com
sustentabilidade no sector lácteo en akisplataforma
04/07/2024
INLAC

Presentación dun informe INLAC para a sustentabilidade no sector lácteo

O 4 de xullo presentarase en Madrid o informe “ O que importa é o leite: folla de ruta para un sector lácteo sostible económica, social e ambientalmente ”. Impulsado pola Interprofesional Láctea ( InLac ), o estudo foi coordinado polo profesor Manuel Laínez Andrés e senta as bases para un futuro máis sostible para o sector lácteo español, destacando obxectivos globais de sustentabilidade ambiental, aliñados coa estratexia europea "Desde a explotación a a mesa". Tamén inclúe compromisos de progreso e un conxunto de indicadores para cuantificalos. Para dar visibilidade ás iniciativas que xa se están levando a cabo no sector para promover a sustentabilidade, creouse un spot denominado “ Sostible sen sabelo ”, que se mostrará durante a xornada, no marco dunha nova campaña de comunicación da interprofesional. . O evento reunirá a un bo número de axentes do sector lácteo, desde provedores de materias primas para alimentación animal ata gandeiros, membros de destacadas cooperativas e industria transformadora. Na inauguración do evento está previsto que participe José Miguel Herrero, director xeral de Alimentación do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA), que rematará coa mesa redonda “A sustentabilidade no sector lácteo: un paso máis” , moderado por Fernando Moraleda, director da Oficina de Alimentación LLYC. PROGRAMA
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
logo congreso mundial de aceite de oliva
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Congreso Mundial do Aceite de Oliva

O Olive Oil World Congress é un evento que reunirá aos principais relatores a nivel mundial en cada tema para potenciar o aceite de oliva e transmitir os seus beneficios á sociedade a través dos seguintes obxectivos : Reunir profesionais do sector e promover a transferencia de coñecemento sobre este produto en todos os elos da cadea produtiva. Estudar casos de éxito e as mellores ferramentas de marketing e vendas que axuden ao sector a mellorar a súa eficacia comercial. Abordar en profundidade a produción, investigación e comercialización do aceite de oliva. DOSIER | INSCRICIÓN | Información e contacto 917217929 info@oliveoilwc.com