Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
Logo de Alianza Rural
28/04/2025
Alianza Rural

Tecnoloxía do carbono e agricultura entre os temas clave en Agroforum 2025

A xornada Agroforum , que terá lugar os días 28 e 29 de abril no IESE Business School de Madrid, será un punto de encontro para o debate estratéxico sobre o sector agrario, explorando os retos e oportunidades aos que se enfronta o sector. Ao longo de dous días —'Campo e medio ambiente' e 'Produción agrícola e auga'—, expertos nacionais e internacionais abordarán temas clave como: • Gandería extensiva. • Turismo e sector agrario. • Cultivo de carbono. • Xestión da auga. • Cultivos leñosos: potencial para a agricultura e a economía española. • Tecnoloxía e sector agrícola . • Adaptación das infraestruturas hidráulicas ao medio ambiente no sector agrario. O programa incluirá mesas redondas, conferencias e oportunidades de traballo en rede coa participación de empresarios, investigadores, administracións públicas e asociacións do sector rural. INSCRICIÓN
cartel do evento
07/04/2025
Interempresas

Retos do sector caprino en 2025: Rendibilidade na produción de leite de cabra

O sector caprino en España atravesa un período de gran incerteza polas fluctuacións dos prezos do leite de cabra e o custo dos insumos. Para manter a rendibilidade, é fundamental optimizar a eficiencia en toda a cadea de produción e dispor de información técnica precisa. Por iso, TIERRAS Caprino e Cabraespaña , xunto coas asociacións do sector, organizan unha xornada dixital con expertos que analizarán a situación actual e ofrecerán estratexias para mellorar a rendibilidade e a eficiencia. A pesar dos retos, o sector caprino ten un futuro prometedor, apoiado na calidade dos seus produtos e na súa capacidade de adaptación ás novas demandas do mercado. PROGRAMA | INSCRICIÓN
foto do evento anterior
07/04/2025
KM ZERO

A innovación en agroalimentación está na axenda do think tank Food Changemakers para a súa reunión en Madrid o próximo mes de abril.

O vindeiro 7 de abril , Madrid acollerá unha nova reunión de The Food Changemakers , o maior think tank de Europa dedicado á transformación do sector agroalimentario. Este foro de expertos, promovido pola organización española KM ZERO Food Innovation Hub , busca xerar un impacto real na formulación de políticas, estratexias e normativas a longo prazo na industria alimentaria. O evento, que terá lugar no espazo gastronómico Tramo , contará con diversas mesas redondas que abordarán os principais retos do sector. Os temas a tratar inclúen a xeopolítica e a cadea de subministración, a innovación aberta, a xestión da auga, o futuro da agricultura, a descarbonización, a nutrición avanzada e lonxevidade, servizos de alimentación e venda polo miúdo, seguridade alimentaria, intelixencia artificial e tendencias do mercado, novas proteínas e redución do desperdicio de alimentos . Este encontro reunirá a líderes e expertos para promover solucións innovadoras e sostibles para o futuro da alimentación.
Innovación e eficiencia económica na mecanización e produción de AOVE
03/04/2025
IRTA

Innovación e eficiencia económica na mecanización e produción de AOVE

Nesta xornada preséntanse os obxectivos e os primeiros resultados dun proxecto piloto para estudar a aplicación técnica da poda mecanizada da oliveira nas principais zonas olivícolas de Cataluña. Este proxecto pretende determinar a súa eficacia na optimización do crecemento e da produción vexetativa, comparándoa coa poda manual a nivel agronómico, produtivo e económico. Tamén se presentan os resultados de produción dun ensaio experimental cos tres principais sistemas de produción de aceite de oliva: intensivo, de alta densidade e superintensivo. Prazas limitadas PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
Cartel de Figan
26/03/2025
Plan de Conservación de la raza aviar castellana negra

Presentación GO E-LocalHUB (FIGAN 2025)

Mesa redonda de presentación do novo GO E-LocalHUB na feira FIGAN 2025.
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

Feira Internacional AGROEXPO

Agroexpo é unha das principais feiras agrarias da rexión de Estremadura, onde se presentan innovacións en maquinaria, tecnoloxía agrícola e servizos para o sector agrario. É unha oportunidade para coñecer as últimas tendencias e avances en agricultura de precisión e sostible. DESCRICIÓN 20.000 m² de exposición. 4 grandes pavillóns cubertos. Instalacións innovadoras. A cita con profesionais, fabricantes e distribuidores. Conferencias, Presentacións e Xornadas
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
días
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Feira internacional de técnicas de produción vexetal

Este foro é un evento que reúne a expertos en innovación agraria para debater sobre novas tecnoloxías, prácticas agrícolas sostibles e avances no campo da biotecnoloxía aplicada á agricultura.
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
Cartel do evento
28/10/2024
SEPOR

SEPAR

A 57 edición da feira gandeira, industrial e agroalimentaria de Lorca, SEPOR, celebrarase os días 28, 29, 30 e 31 de outubro de 2024 en Lorca, Murcia. A súa programación inclúe a presentación de novos produtos e solucións para o sector, así como un amplo programa de conferencias e presentacións.
IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria
09/10/2024
EU CAP NETWORK

IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria

O 9 de outubro terá lugar a IV reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria nun lugar aínda por determinar. Partindo dos resultados das reunións anteriores do Foro, este evento explorará as diversas formas en que os produtores poden aumentar os rendementos participando activamente na cadea de valor. Pendente de ampliar os detalles da reunión. En inglés.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com