Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
05/03/2025
IFAPA

Valorización de restos vexetais de explotacións agrícolas. Proxectos CompostAnd e Gasolive.

Xornada dirixida á transferencia de coñecemento e difusión dos proxectos Compostand (Experimentación e Transferencia sobre a Reutilización e Compostaxe de Residuos Orgánicos dos Cultivos Extensivos e Frutícolas Máis Representativos de Andalucía Occidental) e Gasolive (Demostración dun sistema de gasificación de subprodutos do oliveirado e a extracción de aceite de oliva para obter enerxía e fertilizantes orgánicos); que teñen como obxectivo promover a xestión sostible dos restos vexetais no sector agrario. Inscrición enviando formulario a través da web da IFAPA ou por correo electrónico a formacion.alcala.ifapa@juntadeandalucia.es Contidos Presentación da xornada. Presentación do Proxecto "CompostAnd". Propiedades do compost elaborado exclusivamente a partir de restos vexetais. Proxecto "Gasolive", obtención de enerxía a partir de restos de oliveira. Uso do biocarbón e os seus principais beneficios para o solo. Biogás, xerando combustible a partir de restos vexetais. Co-dixestión e economía circular: laranxas, biogás e compostaxe. Visita á planta de compostaxe. INSCRICIÓN | FORMULARIO DE SOLICITUDE
cartel do evento
26/02/2025
FEV

Acto de clausura do Grupo Operativo Supraautónomo Rebo2Vino

O 26 de febreiro terá lugar en Madrid o acto de clausura do Grupo Operativo Supraautonómico Rebo2Vino “Economía circular para a reutilización de botellas de vidro no sector vitivinícola: Análise de impactos e viabilidade, e deseño de ferramentas dixitais”, onde se revisarán os principais resultados e conclusións extraídas. O proxecto remata en marzo de 2025 e ten unha duración de case 29 meses de execución durante os que se desenvolveron dúas probas piloto (en Cataluña e Xerez) e se analizaron todas as categorías de impacto da Análise do Ciclo de Vida para determinar a viabilidade ambiental e económica da implantación dun posible modelo de reutilización no sector vitivinícola. Ademais, identificáronse as principais barreiras e puntos críticos e desenvolvéronse unha serie de ferramentas que serán útiles para a futura implantación a nivel nacional. A Federación Española do Viño (FEV) fixo unha valoración moi positiva deste proxecto, considerado estratéxico para o sector a nivel nacional, e que senta as bases para seguir avanzando e escalando resultados a nivel europeo. A Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria quere agradecer o apoio prestado a este Grupo Operativo, cuxo financiamento a través dos Fondos da UE Next Generation foi clave para o desenvolvemento do proxecto e a consecución dos resultados esperados. O acto de clausura está previsto para as 13.00 horas, seguido dun aperitivo no que se expoñerán os viños piloto coa botella reutilizable deseñada no proxecto.
CARTEL DO EVENTO
12/02/2025
PDApp

Difusión de resultados do Grupo Operativo PDApp, contra o desperdicio no sector agroalimentario, en Barcelona

Terceira das tres xornadas de difusión dos resultados do proxecto “ Caminando cara a un modelo dixital de residuos cero no sector agroalimentario ” desenvolvido polo Grupo Operativo PDApp . As sesións están destinadas, principalmente, a representantes de entidades de toda a cadea de valor. Pero tamén a outros axentes interesados como centros de innovación e investigación, administracións públicas e prensa especializada. Detallaranse sobre o servizo de apoio que o GO PDApp desenvolveu para dixitalizar os Plans de Prevención de Perdas e Residuos , con testemuños de empresas que xa traballan coa plataforma dixital. PROGRAMA | INSCRICIÓN
CARTEL DO EVENTO
29/01/2025
PDApp

Difusión de resultados do Grupo Operativo PDApp, contra o desperdicio no sector agroalimentario, en Vigo

Primeira das tres xornadas de difusión dos resultados do proxecto “ Caminando cara a un modelo dixital de residuos cero no sector agroalimentario ” desenvolvido polo Grupo Operativo PDApp . As sesións están destinadas, principalmente, a representantes de entidades de toda a cadea de valor. Pero tamén a outros axentes interesados como centros de innovación e investigación, administracións públicas e prensa especializada. Detallaranse sobre o servizo de apoio que o PDApp GO desenvolveu para dixitalizar os Plans de Prevención de Perdas e Residuos , con testemuños de empresas que xa traballan coa plataforma dixital. As próximas xornadas de difusión están previstas para o 5 de febreiro en Torre Pacheco (Murcia) e o 12 de febreiro en Palafolls (Barcelona) . PROGRAMA | INSCRICIÓN
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
días
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Feira internacional de técnicas de produción vexetal

Este foro é un evento que reúne a expertos en innovación agraria para debater sobre novas tecnoloxías, prácticas agrícolas sostibles e avances no campo da biotecnoloxía aplicada á agricultura.
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
Sostibilidade Agroalimentaria
03/12/2024
Portal TecnoAgricola

Renovación 2024

O obxectivo dos encontros RENOWAGRO é presentar, en nome de todos os axentes implicados no sector agroalimentario, os retos e oportunidades aos que se enfronta este sector no marco da era da sustentabilidade , e como a visión da bioeconomía circular en a xestión dos recursos orgánicos pode acadar unha maior rendibilidade económica, ambiental e social para o sector e a economía en xeral. O evento converteuse nun espazo de referencia onde se comparten as mellores prácticas e as últimas novidades que impactan na sustentabilidade do sector, non só desde a perspectiva ambiental, senón tamén desde a económica e social.
Panel Nacional Carina
28/11/2024
Cooperativas agro-alimentarias España

Día de transferencia. Panel Nacional do Proxecto CARINA

CARINA é unha Acción de Innovación transnacional de catro anos (ata outubro de 2026), apoiada pola Unión Europea no marco do programa Horizonte Europa. O proxecto céntrase en novos sistemas agrícolas sostibles e diversificados, incluíndo dous novos cultivos de sementes oleaginosas, carinata e camelina, capaces de proporcionar múltiples materias primas de baixa iLUC para a economía de base biolóxica.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

Fotografía do evento de biocultura anterior
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

Ao bordo das 40 edicións, BioCultura Madrid demostrará unha vez máis que o “ecolóxico” é/non foi unha moda e que chegou para quedarse. A feira celebrarase en novembro no recinto da Feira de Madrid-Ifema. Os sectores serán: Alimentación ecolóxica; Cosmética e hixiene eco-naturais certificadas; Casa saudable; Moda sostible; Estilo de vida ecolóxico; Saúde e Benestar, ONGs... Agarda a participación de 400 expositores e supera unha vez máis os 50.000 visitantes. Paralelamente á exposición celebraranse máis de 300 actividades. Ángeles Parra, directora da feira, comentou que “sería moi difícil resumir estes case 40 anos de feiras, activismo, rebeldía e concienciación social. Nunca fomos unha moda. O tempo deunos a razón. O futuro será ecolóxico ou non o será”.
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
III Foro Biogás Cataluña
24/10/2024
Clúster Bioenergía de Cataluña

III Fòrum Biogás de Cataluña

O 24 de outubro terá lugar o III Fórum do Biogás de Cataluña, que se enmarca dentro da Semana Europea do Biogás. Organizado polo Clúster da Bioenerxía de Cataluña, abordará diversos aspectos da produción e aproveitamento desta fonte de enerxía, mostrando diversos casos de éxito, e ofrecendo un espazo para debater sobre o seu futuro e establecer relacións entre os diferentes actores do sector que participarán no a reunión. INSCRICIÓN
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
cartel 8a xornada da rede española de compostaxe
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Conferencia da Rede Española de Compostaxe. "Residuo cero: o horizonte de futuro"

Punto de encontro entre investigadores e profesionais relacionados coa xestión dos residuos orgánicos para analizar e debater a situación do seu tratamento dende o punto de vista técnico e social, poñendo en valor a transferencia de coñecemento ao sector industrial . A Xornada conta coa colaboración da Rede Española de Compostaxe e está organizada polo grupo RNM271 do Departamento de Química Inorgánica e Enxeñaría Química da Facultade de Ciencias da Universidade de Córdoba. PROGRAMA | INSCRICIÓN | SEDE | Información e contacto: 957485848 / 667833701 correo electrónico: rec24@piccongresos.com
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí