Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
12/03/2025
Gobierno de La Rioja

Xornada de campo "Agricultura de conservación: sementeira directa e cobertura vexetal en plantas leñosas"

A Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente da Xunta de A Rioxa organiza a Xornada de Campo: Agricultura de Conservación: Sementeira directa e cultivos de cobertura en plantas leñosas , dirixida a agricultores e técnicos. Visitaranse diferentes parcelas onde se tratarán os temas de xestión de residuos, solo, rotacións para a práctica da sementeira directa e o uso de cubertas vexetais en cultivos leñosos. Programa 9.30-10.30 Maquinaria agrícola de conservación. Sementadoras de sementeira directa con rejas, discos e gradas de espigas 10.30-11.00 h Visita á parcela de trigo 11:00-11:30 Pausa café 11.30-11.50 Visita á parcela de cebada 11.50-13.00 h Visitas a parcelas de leguminosas 13.00-14.00 h Visita a un viñedo con cobertura vexetal Para calquera dúbida ou aclaración póñase en contacto connosco a través do correo electrónico transfer.agraria@larioja.org ou no teléfono 617 97 70 64. INSCRICIÓN
biocultivo
07/03/2025
Biocultura

Biocultura A Coruña 6a edición

BioCultura, a maior feira de produtos ecolóxicos e ecoturismo do Estado, celebrarase do 7 ao 9 de marzo de 2025 en EXPOCoruña. Reunirá a máis de 150 expositores dedicados aos sectores da alimentación ecolóxica (con máis de 10.000 referencias), ecoturismo, cosmética ecolóxica, moda sostible, fogar saudable, benestar, estilo de vida ecolóxico, artesanía e ONG. Paralelamente á exposición celebraranse máis de 150 actividades e espéranse máis de 13.000 visitantes.
Congreso de Agricultura Ecolóxica
25/02/2025
Congresoagriculturaecológica

II Congreso de Agricultura Ecolóxica da Rexión de Murcia.

Este congreso pretende converterse nun encontro científico-técnico entre investigadores, profesionais do sector agrario, administracións, empresas ecolóxicas e tecnolóxicas e pretende converterse nun espazo de análise, por parte de relatores expertos, sobre as principais preocupacións relacionadas co sector, así como como o estudo e difusión dos desenvolvementos normativos que nos afectan. Queremos ter un congreso moi interactivo e participativo, con inscrición gratuíta, que sirva de punto de encontro entre amigos e compañeiros. Vémonos!
ecolóxico
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecolóxica

Queres dedicarte profesionalmente á produción de alimentos ecolóxicos e locais? Queres converter gradualmente a túa explotación á agricultura ecolóxica? Queres iniciarte nalgunhas das técnicas e posibilidades que ofrece a agricultura ecolóxica, para o teu propio consumo ou como fonte de ingresos complementarias? O noso curso de Agricultura Ecolóxica formarache para o cultivo, o aproveitamento dos recursos e a xestión do solo de xeito ecolóxico. PROGRAMA: Introdución Xestión do solo e da fertilidade en cultivos ecolóxicos Xestión da auga en cultivos ecolóxicos Xestión de problemas fitosanitarios na agricultura ecolóxica + INSCRICIÓN
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
cartel do día de asesores da rede en produción ecolóxica
23/01/2025
Ecovalia

Presentación da nova Rede Española de Asesores en Produción Ecolóxica

O vindeiro 23 de xaneiro ás 9:30 horas, en formato online , terá lugar a xornada de presentación da Rede Española de Asesores de Produción Ecolóxica. Esta iniciativa está vinculada ao proxecto europeo OrganicAdviceNetwork e está aberta tanto aos asesores convencionais que queiran iniciarse na produción ecolóxica, como aos que teñan unha experiencia consolidada no sector , xa que se agarda chegar ao maior número de asesores posible para para crear un espazo para aprender, compartir e crecer xuntos. Durante esta sesión anunciaranse: Os obxectivos e actividades da rede española. As posibilidades de participación e os compromisos para formar parte dela. Os seguintes pasos para reforzar o asesoramento en produción ecolóxica en España. O proxecto OrganicAdviceNetwork está financiado pola Comisión Europea (número de acordo 101134850) e a Secretaría de Estado de Educación, Investigación e Innovación de Suíza. INSCRICIÓN PARA O EVENTO
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
días
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Feira internacional de técnicas de produción vexetal

Este foro é un evento que reúne a expertos en innovación agraria para debater sobre novas tecnoloxías, prácticas agrícolas sostibles e avances no campo da biotecnoloxía aplicada á agricultura.
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
Aguacates na agricultura ecolóxica
28/11/2024
AgroCabildo Tenerife

Visita a unha granxa de aguacate en agricultura ecolóxica

Actividades formativas. Zona de Agricultura, Gandería e Pesca. Concello de Tenerife.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

Fotografía do evento de biocultura anterior
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

Ao bordo das 40 edicións, BioCultura Madrid demostrará unha vez máis que o “ecolóxico” é/non foi unha moda e que chegou para quedarse. A feira celebrarase en novembro no recinto da Feira de Madrid-Ifema. Os sectores serán: Alimentación ecolóxica; Cosmética e hixiene eco-naturais certificadas; Casa saudable; Moda sostible; Estilo de vida ecolóxico; Saúde e Benestar, ONGs... Agarda a participación de 400 expositores e supera unha vez máis os 50.000 visitantes. Paralelamente á exposición celebraranse máis de 300 actividades. Ángeles Parra, directora da feira, comentou que “sería moi difícil resumir estes case 40 anos de feiras, activismo, rebeldía e concienciación social. Nunca fomos unha moda. O tempo deunos a razón. O futuro será ecolóxico ou non o será”.
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
EUFRAS en akisplataforma.es
24/10/2024
EUFRAS

Pausa CAFÉ EUFRAS en Redes Temáticas

EUFRAS organiza un foro colaborativo en liña que che axuda a participar e xestionar redes temáticas e intercambiar, aprender e crecer con profesionais afíns do sector do asesoramento agrícola . Participantes do foro: Beatriz Cardoso (CONSULAI) AdvisoryNetPEST: Mellorar os servizos de asesoramento da UE e fomentar o intercambio de coñecementos para reducir o uso e o risco de pesticidas. Paula Resana (INTIA) STRATUS; Conectando asesores en toda Europa para acelerar a creación e o intercambio de coñecemento sobre a xestión integrada da fertilización (STRATUS: conectar os asesores en toda Europa para acelerar a creación e o intercambio de coñecemento sobre a xestión integrada da fertilización). Claire Morelle (IFOAM) OrganicAdviceNetwork: Constrúe unha rede europea de asesores orgánicos de distintos niveis de experiencia. Para rexistrarte no Coffee Break fai clic aquí EUFRAS é unha rede de organizacións de asesoramento creada en 2013 co obxectivo de apoiar os servizos de asesoramento agrícola en toda Europa. Os principais obxectivos de EUFRAS inclúen: desenvolver unha comunidade de asesores e defender os seus intereses; apoiar o desenvolvemento profesional dos asesores; responder aos retos aos que se enfrontan os servizos de asesoramento en agricultura e desenvolvemento rural.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
ecotransbordador La Rioja
25/09/2024
Gobierno de La Rioja

Peche do Proxecto Ecolanzadera. Guía para o emprendemento rural agroecolóxico.

O 25 de setembro terá lugar unha xornada de portas abertas para a Clausura do proxecto Ecolanzadera e a presentación da Guía de Emprendemento Rural Agroecolóxico. Este proxecto, realizado entre o 1 de decembro de 2023 e o 30 de xuño de 2024, puxo en marcha un programa de formación teórico-práctico , dividido en varios módulos, que proporciona aos asistentes coñecementos para: A transformación da túa explotación a modelos baseados na xestión agroecolóxica . A incorporación de persoas ás explotacións agrarias con potencial agroecolóxico. Emprendemento baseado en modelos agrícolas agroecolóxicos. O proxecto incluía o asesoramento a 5 explotacións en proceso de conversión á agricultura ecolóxica e a elaboración dunha Guía de emprendemento agroecolóxico. Organizado por AGROVIDAR , o evento require inscrición e confirmación de asistencia no: 675 010 607 ou gonzalo@agrovidar.com